Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi

MIF
Yhteenveto
Koulutuksen kesto on yksilöllinen
129 EUR + alv 24 %
Joustavasti
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX)

ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi

ATEX-tila tarkoittaa tilaa, jossa voi esiintyä räjähdysvaarallisia ilmaseoksia. Räjähdysvaarallinen ilmaseos voi muodostua myös muissa, kuin merkityissä ATEX-tiloissa esimerkiksi kemikaali- tai kaasuvuodon seurauksena? Myös hienojakoinen pöly, jopa epäorgaaninen metallipöly, voi sopivissa olosuhteissa muodostaa räjähdysvaaran. Näitä vaaroja ei yleensä kovin hyvin tunnisteta eikä räjähdyksen syttymislähteitä osata riittävän hyvin ennaltaehkäistä.

Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) -verkkokoulutuksessa käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamia vaaroja ja ATEX-räjähdyksen syttymislähteitä.

Koulutus sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat oppijaa ymmärtämään vaikeahkon aiheen paremmin. Verkkokoulutus toimii hyvänä kertauksena ja mieleenpalautuksena räjähdysvaarallisten tilojen aiheuttamien vaarojen ja syttymislähteiden tunnistamiseen sekä hyvänä tietoiskuna kaikille kaasu- tai pölyräjähdysvaarasta kiinnostuneille.

Kurssilla on testikysymykset ja koe, jolla testataan oppiminen. Hyväksytystä suorituksesta koulutuksen todistuksena toimii ATEX-kortti, jonka voimassaolo on viisi (5) vuotta.

Miksi kannattaa suorittaa ATEX-verkkokurssi?

ATEX-työolosuhdesäädökset velvoittavat työnantajan huolehtimaan työntekijöidensä turvallisuudesta räjähdysvaarallisissa tiloissa. Laki velvoittaa työnantajaa luomaan ATEX-tilasta turvallisen, jotta siellä voidaan tehdä työtä. Räjähdysvaarallisia ATEX-tiloja sisältävillä työpaikoilla työnantajan on ohjeistettava ja opastettava kirjallisesti räjähdyssuojaukseen liittyvissä asioissa. Tämän velvoitteen hoidat suorittamalla ATEX-verkkokoulutuksen.

Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) -kurssin sisältö

Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) -verkkokoulutuksessa käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamat vaarat ja räjähdysten eri syttymislähteitä. Koulutuksessa käydään läpi tila- ja laiteluokitus sekä ATEX-tiloissa toimimisen turvallisuusnäkökohdat niissä työkseen vierailevien henkilöiden näkökulmasta. Koulutus on hyvin visuaalinen ja siten miellyttävä seurata. Koulutus sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, joiden avulla vaikeatkin ATEX-tilojen turvallisuusaiheet aukeavat maallikoillekin.

ATEX-koulutuksessa opittavat asiat:

 • Johdanto
 • Mitä on palaminen ja räjähtäminen?
 • Esimerkkitapauksia ATEX-räjähdyksistä
 • ATEX-tilat ja tilan määritelmä
 • Räjähdysvaaran muodostuminen
 • Räjähdysrajat
 • Esimerkkejä räjähdysvaarasta eri toimialoilta
 • Tilaluokitus
 • Räjähdyssuojausasiakirja
 • Räjähdyksen syttymislähteet ATEX-tiloissa
 • Turvallinen toiminta ATEX-tiloissa
 • Syttymislähteisiin vaikuttaminen
 • Laiteluokitus

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

ATEX-verkkokoulutus on suunnattu kaikille ATEX-tiloissa käyville henkilöille.

Koulutus sopii yleisperehdyttäväksi turvallisuuskoulutukseksi räjähdysvaarallisissa tiloissa tai niiden parissa työskenteleville ja vieraileville henkilöille sekä yleisesti räjähdysvaaran tietoisuuden lisäämiseksi myös niille, jotka työskentelevät merkittyjen ATEX-tilojen ulkopuolella.

Tutkinto / todistus

ATEX-kortti

Aikataulu

ATEX-verkkokoulutuksen kesto on noin 2 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa.

Kustannukset

129 € (+ alv 24%)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

MIF

MIF – Tekijöiden tekijät

Management Institute of Finland MIF Oy on tulevaisuuden osaamisen kehittämiseen keskittynyt valmennusorganisaatio. MIF koulutuksia tarjoavat Opetushallituksen virallisiin tutkintoihin valmentava MIF Tutkinnot, johtamisen, esimiestyön ja henkilöstönkehittämisen koulutuksiin erikoistunut Johtamistaidon opisto JTO, viestinnän koulutuksiin erikoistunut Infor, kansainvälisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut Fintra ja taloushallinnon...


Lue lisää kouluttajasta MIF ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

MIF

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.mif.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Webinaarikoulutuksia
juuri sinulle!

Tutustu monipuoliseen tarjontaan ja löydä koulutus itsellesi tai yrityksesi tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: