Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

Työsuojelun perusteet verkkokurssi

MIF
Yhteenveto
5 tuntia
385 EUR + alv 24 %
Sopimuksen mukaan
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun perusteet verkkokurssi

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta (20.1.2006/44) 33 § määrittelee, että työsuojeluvaltuutetun ja varavaltuutetun on oikeus saada asianmukaista koulutusta:

 • yhteistoimintatehtäviensä hoitamiseksi
 • työsuojelua koskevista säännöksistä
 • työsuojelua koskevista ohjeista
 • muista tehtävien hoitamiseen kuuluvista asioista ottaen huomioon heidän kokemuksensa ja aikaisemmin saamansa koulutus työsuojeluasioissa

HUOM! Työnantajan ja työsuojeluvaltuutetun sekä varavaltuutetun on käsiteltävä koulutustarvetta ja -järjestelyjä kahden kuukauden kuluessa valinnasta. Kouluttamisen on tapahduttava työaikana, jollei 23 §:ssä säädetyn mukaisesti toisin sovita. Koulutuksesta ei saa aiheitua kyseiselle henkilölle ansionmenetyksiä.

Työsuojelun peruskurssilla työsuojelun perusteet ja rakenne sekä työsuojeluorganisaation roolit ja vastuut tulevat tutuiksi. Koulutuspaketti kattaa työsuojelupäällikön perehdyttämisvaateen sekä antaa hyvät valmiudet tehtävien hoitamiseen. 

Työsuojelun peruskurssin sisältö

Työsuojelun peruskurssilla opit kaikki lakisääteiset asiat helposti samassa paketissa. Työsuojelun keskeistä lainsäädäntöä ovat työsuojelun valvontalaki, työturvallisuuslaki ja työterveyshuoltolaki. Työturvallisuuslaki määrittää, että työnantajalla on velvollisuus huolehtia työntekijän turvallisuudesta ja terveydestä. Suomessa työsuojeluhallinto ohjaa tätä toimintaa.

Kurssilla käydään läpi kaikki työsuojelun osa-alueet:

 • Työsuojelun perusteet ja tavoitteet
 • Työsuojelun keskeinen lainsäädäntö
 • Työsuojeluorganisaation roolit ja vastuut
 • Riskienhallinta
 • Työhyvinvointi
 • Turvallisuusjohtaminen ja turvallisuuskulttuuri
 • Toiminta vaaratilanteen tai tapaturman sattuessa
 • Työsuojelun toimintaohjelma
 • Perehdytys ja työhön opastus
 • Työpaikkasuojelu
 • Työhyvinvointi

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on oppia työsuojelun valvontalaissa määrätyt toimenpiteet työntekijöiden sekä työnantajan välisestä yhteistoiminnasta sekä työturvallisuus- ja työterveyshuoltolain keskeiset vaatimukset.

Lisäksi työsuojelun peruskurssin osallistujan tulisi omaksua myös perustiedot seuraavista aihepiireistä: työsuojelun toimintaohjelman sisältö, yhteistyö työterveyshuollon kanssa, vaarojen selvittäminen ja arvioinnin perusteet sekä työsuojeluviranomaisen kanssa tapahtuva yhteistyö.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Työsuojelun perusteet verkkokurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Työsuojelun koulutus sopii kaikille esimiehille sekä erityisesti työturvallisuus- ja työsuojelupäälliköille sekä työsuojeluvaltuutetuille.

Verkkokoulutus on myös hyvä keino työnantajalle varmistua siitä, että henkilö on saanut ja ymmärtänyt koulutuksen sisällön. Koulutus sisältää välitenttejä sekä koko koulutusaluetta mittaavan kumulatiivisen kokeen lopussa.

Aikataulu

Koulutuksen kesto on noin 5 tuntia, riippuen suoritustahdista. Aikarajaa suorituksessa ei ole. Voit myös jättää suorituksesi kesken ja palata takaisin myöhemmin, jolloin kurssisi jatkuu siitä, mihin jäit tai voit aloittaa alusta. Osioiden jälkeen on välitehtäviä juuri käydystä osiosta. Jos et läpäise välitehtävää, kurssi ohjaa sinut käymään osion uudelleen läpi.

Koulutus on verkossa tapahtuvaa yksilöopetusta ja vastaa laajuudeltaan kahden päivän luokassa toteutettua työsuojelun peruskurssia.

Kustannukset

385 € (+ alv 24%)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työsuojelun perusteet verkkokurssi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

MIF

MIF – Tekijöiden tekijät

Management Institute of Finland MIF Oy on tulevaisuuden osaamisen kehittämiseen keskittynyt valmennusorganisaatio. MIF koulutuksia tarjoavat Opetushallituksen virallisiin tutkintoihin valmentava MIF Tutkinnot, johtamisen, esimiestyön ja henkilöstönkehittämisen koulutuksiin erikoistunut Johtamistaidon opisto JTO, viestinnän koulutuksiin erikoistunut Infor, kansainvälisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut Fintra ja taloushallinnon...


Lue lisää kouluttajasta MIF ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

MIF

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.mif.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Rennosti kevättä kohti!

Tutustu kurssivalikoimaan ja löydä organisaatiosi tarpeisiin sopivat ajankohtaiset ICT-verkkokoulutukset.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Työsuojelun perusteet verkkokurssi täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: