Seksuaaliterapeuttikoulutus (Sexological Counselling)

Oppimiskeskus Kainula, paikassa Kajaani
Kesto
1,5 vuotta
Hinta
4 300 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
26 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.1.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
1,5 vuotta
Hinta
4 300 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
26 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.1.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Seksuaaliterapeuttikoulutus (Sexological Counselling)

Pariskunta terapiassa.

Tämän prosessimuotoisen koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä. Koulutuksen rakenne noudattaa pohjoismaisen seksologian koulutusohjelman (NACS) ohjeistusta.

Seksuaaliterapian tietoperusta:

Seksuaalisuuden kehittyminen, kulttuurikuva, monikulttuurisuus sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus, seksuaalisuus elämänkaaren eri vaiheissa, parisuhde erotiikka ja rakkaus, seksuaalisuuden kohtaaminen, PLISSIT-mallin I- IV tasoilla työskenteleminen ja seksologian tutkimus

Menetelmä osaaminen:

Seksuaaliterapian klassiset viitekehykset, sekä toiminnallisten ongelmien ja haluttomuuden hoito, erityisesti seksuaaliterapian ratkaisukeskeisestä, kognitiivisesta ja tunnekeskeisen pariterapian viitekehyksestä käsin. Seksuaalirikoksien, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan, lapsikohtaisen seksuaalisuuden, seksuaalisten parafilioiden ja addiktoituneen seksuaalikäyttäytymisen kanssa työskentely seksuaaliterapiassa Elämänkriisien, sairastumisen ja vammautumisen seksuaalisuudelle aiheuttamien haasteiden tukeminen seksuaaliterapian keinoin

Seksologian ammattietiikka ja seksuaaliterapeutin ammatillinen kasvu, SAR -opinnot (Sexual Attitude Reassessment)

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on syventää ja laajentaa tietoja seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä, sekä antaa valmiuksia seksuaaliterapeuttina työskentelemiseen ja seksuaalisuuden arvostavaan kohtaamiseen eri ikäryhmiä, seksuaalisuuden eri monimuotoisuuksia ja kulttuureja edustavien yksilö ja pariterapia- asiakkaiden kanssa.

Koulutuksessa käsitellään seksologian ja terapiatyön tietoperusteita ja menetelmiä, sekä seksuaaliterapeutin ammattiin ja seksologiaan liittyviä eettisiä kysymyksiä.

Koulutuksessa painotetaan kurssilaisten henkilökohtaista kehitysprosessia ja terapeuttisen työotteen kehittämistä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Seksuaaliterapeuttikoulutus (Sexological Counselling), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

26 helmikuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Kajaani
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.1.2024

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon kliinistä asiakastyötä tekeville ammattilaisille, joilla on jo 30 opintopistettä seksologian tai seksuaalineuvonnan opintoja suoritettuna.

Aikataulu

26.2.2024-31.12.2025

Alustava opetusaikataulu:

Koulutuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16.

Vuosi 2024:

26.2.
30.4.
4.6.
13.8.
26.–27.9.
15.11.
3.– 4.12.

Vuoden 2025 koulutuspäivien aikataulut tarkentuvat koulutuksen alkaessa.

Kouluttaja

Pääkouluttajat:

Sari Hietala, Seksuaaliterapeutti ja kliininen seksologi (NACS), Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS), Pari- ja perhepsykoterapeutti, Kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti (koul.), Tunnekeskeinen pariterapeutti, Suggestoterapeutti, Työnohjaaja (STOry), Johdon työnohjaaja ja Coach Master-CSLE®, Toimintaterapeutti (AMK), Opettaja/TtM.

Hilkka Putkisaari, Seksuaaliterapeutti ja kliininen seksologi (NACS), Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS), Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja -kouluttajapsykoterapeutti (VET), Taideterapeutti, Tunnekeskeinen pariterapeutti (ICEEFT), Kognitiivinen lyhytterapeutti, Työnohjaaja (STOry), Johdon työnohjaaja ja Coach Master-CSLE®, Sosionomi (AMK), Opettaja/KM.

Lisäksi koulutuksessa on vierailevia asiantuntijaluennoitsijoita.

Kustannukset

4300 euroa / opiskelija.

Hintaan sisältyy lähijaksojen opetus, etäopintojen ja opinnäytetyön ohjaus, sekä 16 h ryhmätyönohjausta.

Opiskeluun mahdollisesti liittyvän opintomatkan (osallistuminen vapaaehtoista), sekä lähiopiskelun aikaiset matkustus-, majoitus- ja ruokailukustannukset osallistuja kustantaa itse.

Opintomaksu laskutetaan opintojen keston aikana henkilökohtaisen maksuohjelman mukaisesti.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seksuaaliterapeuttikoulutus (Sexological Counselling)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Oppimiskeskus Kainula Facebookissa

Oppimiskeskus Kainula
Linnankatu 6 B, 4 krs.
87100 Kajaani

Oppimiskeskus Kainula – oppimisen arvoisia asioita!

Haluatko päivittää ammattitaitoasi tai suunnitteletko uran vaihtoa? Haluatko tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri opintomahdollisuuksiin? Oppimiskeskus Kainulan korkeatasoinen opetustarjonta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmasi! Laaja ja korkeatasoinen asiantuntijaverkosto sekä yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa takaa koulutustoiminnan jatkuvuuden ja laadun ympäri vuoden. Oppimiskeskus Kainula...

Lue lisää kouluttajasta Oppimiskeskus Kainula ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu