Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Valmentaja 2.0 -koulutus 10 op

Oppimiskeskus Kainula
Yhteenveto
6 kuukautta
1 250 EUR (arvonlisäverotonta)
25.10.2022
Haku päättyy: 18.9.2022
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Mies nostaa painoja kuntosalilla.

Valmentaja 2.0 -koulutus 10 op

Valmentaja 2.0 -koulutus on tarkoitettu urheiluvalmentajille, jotka haluavat kehittää kokonaisvaltaista valmennusfilosofiaa, jossa huomioidaan myös psyykkisen valmennuksen osa-alueet fyysisen suorituskyvyn rinnalla. Mielen ja kehon synkronointi ja tasapaino on olennaista, kun halutaan saavuttaa kestäviä tuloksia.

Tarve urheilijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mielen tasapainon edistämiseen on lajivalmennuksessa usein jäänyt taustalle tai siihen palkataan erillinen henkilö. Psyykkisen valmennuksen taidot ovat kuitenkin kaikkien valmentajien opittavissa. Kyse on pohjimmiltaan luottamuksen rakentamisesta, läsnäolevasta vuorovaikutuksesta, dialogisesta kuuntelusta, toisen tasolle asettumisesta, voimavarojen ja osaamisen näkyväksi tekemisestä, kuuntelukyvystä, arvostuksen osoittamisesta ja mielen sisäisten esteiden poistamisesta. Tämä vaatii valmentajalta itseltään ymmärrystä psyykkisistä prosesseista ja keinoja kohdata valmennettavien tunnetiloja.

Urheilu ei ole pelkästään harrastus, vaan sen kautta voidaan rakentaa hyvän elämän taitoja laajemminkin. Valmentajat ovat avainasemassa tukemassa valmennettaviaan kohti tasapainoista elämää. Tässä koulutuksessa annetaan käytännön työkaluja motivoivaan vuorovaikutukseen, mielen hyvinvoinnin edistämiseen, piilossa olevien kykyjen kohottamiseen ja vahvuuksien laajempaan käyttöönottoon.

Psyykkisen valmennuksen tulisi sisältyä jokapäiväisenä rutiinina lajivalmennukseen eikä olla erillinen osa fyysisestä lajivalmennuksesta. Tässä koulutuksessa käydään läpi, miten keho ja mieli muodostavat ehjän kokonaisuuden ja annetaan valmentajille käytännön vuorovaikutusvälineitä, joiden avulla valmentajat voivat tukea valmennettaviensa holistista hyvinvointia ja menestystä. Koulutuksen käytyään valmentajalla on laajempi ymmärrys ihmisen motivaation lähteistä, ylläpitämisestä ja kasvattamisesta. Valmentajalla on käytännön työvälineitä löytää valmennettavan koko potentiaali ja saada se valmennettavan käyttöön.

Verkko-opinnot

Koulutus perustuu vahvaan aikuispedagogiikkaan, jossa osallistuja on itse aktiivinen toimija. Opetusmenetelmät ovat osallistavia ja konkreettisia harjoitteita hyödyntäviä. Käytännönläheisen teorian pystyy helposti yhdistämään arjen valmennustilanteisiin.

Osallistujille luodaan oma Teams-ympäristö Sirian digialustalla, johon tallennetaan oppimateriaali noin viikkoa ennen kutakin seminaaripäivää. Tässä sähköisessä ympäristössä osallistujat voivat käydä paritutoriensa ja vertaisryhmiensä kanssa väliajoilla opintoihin liittyviä keskusteluja ja palauttaa sinne kirjalliset työnsä.

Koulutuksen sisältö:

Koulutus koostuu:

 • 5 verkkovälitteistä koulutuspäivää
 • vertaistyöskentelyä omissa viiteryhmissä
 • valmentajan omien valmennettavien kanssa tehtäviä harjoitteita välitehtävinä
 • paritutorityöskentelyä vertaissparraamisen menetelmällä
 • kirjallisuuden reflektointia
 • omakohtainen holistisen valmennuksen kehittämishanke

Keskeisimmät koulutussisällöt:

 • Mitä psyykkinen valmennus on?

 • Ratkaisukeskeinen ajattelumalli urheiluvalmennuksessa

 • Ammattimaisen coachin/valmentajan ydintaidot

 • Valmentajan oma itsetuntemus

 • Valmentajan erilaiset roolit erilaisten valmennettavien kanssa. Yksilön huomioiminen ryhmässä.

 • Vireystilojen säätely ja huomiointi urheilijan arjessa ja kilpaurheilussa

 • Valmennettavan piilopotentiaalin löytäminen ja hyödyntäminen

 • Menestyjän asenne ja itsetunto

 • Koutsin timantti ® -metodi (holistinen näkemys urheiluvalmennuksessa)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Valmentaja 2.0 -koulutus 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu urheilun parissa eri tasoilla ja eri ikäisten kanssa toimiville valmentajille. Koulutus sopii sekä huippu-urheilijoiden valmentajille, seurojen ammattivalmentajille että lasten/nuorten parissa toimiville urheiluvalmentajille.

Aikataulu

25.10.2022–30.4.2023

Ensimmäinen koulutuspäivä 25.10.2022 klo 9-16.

Loput koulutuspäivät aikataulutetaan kevään 2022 aikana.

Koulutuspaikka

Opintokokonaisuus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina!

Kouluttaja

Siria Oy on erikoistunut valmentavan, ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen työotteen kouluttamiseen yli 10 vuoden ajan. Sirialla on kansainvälisen coachingyhdistyksen (ICF) akkreditoimat ammatticoachien koulutusohjelmat, jotka saavat systemaattisesti ylistävää palautetta tyytyväisiltä asiakkailtaan.

Tässä koulutuksessa valmentajat/kouluttajat on valittu täydentämään toinen toistensa osaamista parhaalla mahdollisella tavalla. Osa heistä on kirjoittanut runsaasti valmentamiseen ja ohjaamiseen liittyvää ammattikirjallisuutta, osa valmentanut käytännössä Suomen parhaiten menestyviä ammattiurheilijoita ja osa rakentanut menestyviä tiimejä valmentavalla otteella yritysmaailmassa ja konseptoinut holistisen urheiluvalmentamisen mallin.

Sirkku Ruutu, koulutusjohtaja

Sirkku on Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen MCC-tason coach (master certified coach). Sirkku on coachannut ja kouluttanut satoja esihenkilöitä työuransa aikana. Sirkku on myös valittu kansainvälisen coachingyhdistyksen (ICF) Suomen jaoston taholta vuoden coachiksi ansioidensa perusteella. Sirkku on kirjoittanut useita valmentamiseen liittyviä tietokirjoja, joista uusin Coachin työkalupakki ilmestyi marraskuussa 2020. Sirian coachingkoulutuksiin osallistuneet kuvailevat usein Sirkkua todellisena coachingalan vaikuttajana, superammattilaisena ja pioneerina. Sirkun kyky yhdistää keho ja mieli holistiseksi kokonaisuudeksi on urheiluvalmennuksessakin tärkeä ydintaito.

Timo Rauhala, urheiluvalmentaja

Timo on moninkertainen Suomen PGA:n vuoden golfvalmentaja. Euroopan PGA:n Viiden Tähden golfammattilaiseksi palkittu Rauhala tunnetaan myös Mikko Ilosen, Minea Blomqvistin sekä monien muiden suomalaisten huippupelaajien valmentajana. Kansainvälisistä pelaajista Rauhala on valmentanut mm. Henrik Stensonia.

Timo on myös yksi Suomen arvostetuimmista valmentajista yli lajirajojen ja hän on suosittu puhuja koulutustilaisuuksissa ja seminaareissa. Rauhalalla on yli 25:n vuoden kokemus ammattivalmennuksesta, kouluttamisesta ja yritystilaisuuksista.

Tero Hoikkala

Tero on KTM ja Certified Business Coach. Hänellä on kahden vuosikymmenen kokemus vakuutusalan johtotehtävistä. Hänen toimintansa keskiössä on ihmisten valmentaminen auttamalla heitä saavuttamaan tavoitteensa, kehittymään sekä onnistumaan omissa päämäärissään. Urheilu on Teron intohimo ja Tero on luonut rekisteröidyn tavaramerkin ”Koutsin timantti – urheileva ihminen”, jossa kiteytyy psyykkisen valmennuksen keskeiset elementit. Tästä konseptista on ilmestymässä kirja vuoden 2021 aikana. Tero seuraa läheltä oman poikansa ammattiurheiluun tähtäävää polkua. Urheilu on Terolle tärkeää ja hän viettää vapaa-aikaansa golfin, alppihiihdon, pallopelien ja penkkiurheilun parissa.

Kustannukset

1250 € / opiskelija, kun mukana vähintään 15 osallistujaa.

Opintomaksu laskutetaan opintojen keston aikana henkilökohtaisen maksuohjelman mukaisesti.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valmentaja 2.0 -koulutus 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Oppimiskeskus Kainula Facebookissa

Oppimiskeskus Kainula

Oppimiskeskus Kainula – oppimisen arvoisia asioita!

Haluatko päivittää ammattitaitoasi tai suunnitteletko uran vaihtoa? Haluatko tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri opintomahdollisuuksiin? Oppimiskeskus Kainulan korkeatasoinen opetustarjonta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmasi! Laaja ja korkeatasoinen asiantuntijaverkosto sekä yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa takaa koulutustoiminnan jatkuvuuden ja laadun ympäri vuoden. Oppimiskeskus Kainula...


Lue lisää kouluttajasta Oppimiskeskus Kainula ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oppimiskeskus Kainula

Linnankatu 6 B, 4 krs.
87100 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
www.kainula.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Valmentaja 2.0 -koulutus 10 op täytä seuraavat tiedot: