Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus

OSAO Edu Oy
Yhteenveto
3 vuotta
Työvoimakoulutus
Oulu, Verkossa
Alkavat koulutukset
Oulu
10.1.2022

Verkossa
10.1.2022
Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus | OSAO

Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystyksen osaamisala, ja työllistyminen alan työtehtäviin.

Lattianpäällystäjänä olet pintakäsittelyalan ammattilainen ja voit olla erikoistunut mattoasentajaksi, parkettiasentajaksi tai laatoittajaksi. Monipuolisen ja vaihtelevan työn tavoitteena on käyttöä kestävä ja silmää miellyttävä pinnoite. Lattianpäällystäjän on hallittava kaikki työvaiheet pohjatöistä pinnan viimeistelyyn asti.

Alalla työskenteleminen

Lattianpäällystäjän perinteisiä työtehtäviä ovat mattotyöt ja parkettityöt sekä keraamisten laattojen asennukset niihin liittyvine esikäsittelyineen. Työnkuvaan kuuluvat myös märkätilojen vesieristykset. Erikoisosaamista vaativia lattianpäällystäjän työtehtäviä ovat vanhojen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden puulattioiden ja kivilattioiden korjaukset ja pintakäsittelytyöt.

Työmaan lattianpäällystykset tehdään pääsääntöisesti yksin ja itsenäisesti. Lattianpäällystäjät suunnittelevat työjärjestyksen ja toteuttavat työt suunnitelmien ja ohjeiden mukaan. Työympäristö vaihtelee yksityisasunnoista yritystiloihin ja julkisiin kohteisiin. Työmaat vaihtuvat usein. Työssä käytetään käsityökalujen lisäksi erilaisia laitteita ja koneita, esimerkiksi hiomakoneita, laattaleikkureita ja sirkkeleitä työkohteesta ja pinnoitemateriaalista riippuen. Työ on yleensä normaalia päivätyötä, mutta työajoissa on työmaakohtaisia ja tehtäväkohtaisia eroja riippuen työn kiireellisyydestä tai suuruudesta. Työhön kuuluu myös matkustamista työmaille.

Koulutuksen sisältö

  • Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat: Lattianpäällystyksen perustyöt 50 osp
  • Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 95 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Työpaikalla järjestettävä koulutus toteutuu Oulun talousalueella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat pintakäsittelyalasta kiinnostuneet TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen. Opinnoista suoriutuminen edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Pintakäsittelyalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.1.1.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO Edu Oy

Täydennyskoulutuksen moniosaaja

OSAO Edu Oy tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita täydennyskoulutuspalveluja henkilö- ja yritysasiakkaille sekä julkisen sektorin toimijoille.  Palvelutarjonnasta löytyy nopeasti laadukas ratkaisu kaikkiin yrityksesi, organisaatiosi tai sinun itsesi tarvitsemiin koulutustarpeisiin. OSAO Edu Oy on luotettava yhteistyökumppani niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Saat lisätietoa...


Lue lisää kouluttajasta OSAO Edu Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO Edu Oy

Kotkantie 2
90250 Oulu

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, työvoimakoulutus täytä seuraavat tiedot: