Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
Kevät 2020 - kevät 2023
14 196 EUR (arvonlisäverotonta)
28.1.2020
Haku päättyy: 15.10.2019
   
Lappeenranta
Avoin koulutus

Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op

Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op | Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Kouluttaudu perhe- ja paripsykoterapeutiksi

Koulutusohjelma antaa valmiudet toimia itsenäisenä perhe- ja pariterapeuttina sekä moniammatillisessa yhteistyössä asiakkaiden hoitoa toteutettaessa. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat saavat teoreettisen tiedon omaksi käyttöteoriakseen (teoriaopetus), heille kehittyy kontekstuaalisuuden taju ja suhteissa olemisen kyky (työnohjausprosessi ja teoriaopetus) sekä lisäksi he saavat oman kokemushistoriansa ammatilliseen käyttöön (koulutuspsykoterapia).

Perhe- ja pariterapiassa keskitytään sekä ongelmia ylläpitävien, että kehitystä estävien vuorovaikutustapojen muuttumiseen. Perheen ja perheenjäsenten voimavarat ovat keskeinen mielenkiinnon kohde. Perhe- ja pariterapialle on tyypillistä, että niitä käytetään erityisesti julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon piirissä, mihin konteksteihin ne myös hyvin soveltuvat.

Rakenne ja sisältö

Koulutuksen kokonaislaajuus on 65 opintopistettä ja siihen kuuluu teoriaopintoja, tutustumista alan kirjallisuuteen, työnohjausta, koulutuspsykoterapiaa, opinnäytetyö sekä perhe- ja paripsykoterapeuttista potilastyötä. Koulutus kestää 3,5 vuotta.

Teoria- ja menetelmäopetus 39 op

Teoria- ja menetelmäopinnot koostuvat perhe- ja pariterapiaan liittyvistä seminaareista (kontaktiopetusta 304 tuntia/22 op), yliopiston yhteisistä seminaareita (kontaktiopetusta 32 tuntia/5 op) sekä kirjallisuuteen perehtymisestä (12 op).

Työnohjaus 12 op

Työnohjaus toteutetaan ryhmätyönohjauksena kuuden hengen ryhmissä (120 tuntia)

Koulutuspsykoterapia 4 op

Koulutuspsykoterapia toteutetaan yhdeksän hengen suljetussa ryhmässä. Sama ryhmä kokoontuu aluksi kolmen päivän, sitten kahden päivän tapaamisiin neljä kertaa koulutuksen ai-kana, kerran lukukaudessa alkaen kolmannella lukukaudella (yhteensä 80 tuntia). Työskentely sisältää tapaamisten välillä perhe- ja pariterapialle ominaista työskentelyä opiskelijan omassa verkostossa (sukupuu, kirjeiden kirjoittaminen ym.)

Opinnäytetyö 10 op

Opinnäytetyön tavoitteena on oman perhe- ja pariterapeuttisen työn kehittäminen. Toteutustapoja on monia (perheterapeuttisen prosessin kuvaus, asiakkaiden /työntekijöiden haastattelut, perhe- ja pariterapiaan liittyvä kehittämishanke omalla työpaikalla jne.). Keskeistä on aiheeseen liittyvään perhe- ja pariterapiakirjallisuuteen perehtyminen ja teoreettisen tiedon ja käytännön kokemusten yhteen liittäminen ja pohdinta.

Psykoterapeuttinen potilastyö (vähintään 300 tuntia)

(ei lasketa opintopisteisiin) Sisältää koulutettavan omien perhe- ja paripsykoterapia-asiakkaiden terapiatyön.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Hakijoilta edellytetään soveltuva pohjakoulutus, vähintään kahden vuoden soveltuva työkokemus, henkilökohtainen soveltuvuus sekä mahdollisuus tehdä asiakastyötä koulutuksen aikana. Pohjakoulutuksena soveltuu ylempi yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyy riittävä määrä psykologian ja/tai psykiatrian opintoja tai erillisiä psykoterapeuttisten valmiuksien opintoja.

Aikataulu

Koulutus alkaa tammikuussa 2020 ja kevään opetuspäivät ovat:  28.-29.1., 17.-18.3., 14.-15.4. sekä 14.-15.5. Koulutus kestää seitsemän lukukautta ja päättyy keväällä 2023.

Kouluttaja

Koulutusohjelman vastuuhenkilö:

  • Eija-Liisa Rautiainen, psykologian tohtori, perhepsykoterapeutti VET.

Teoria- ja menetelmäopetus:

  • Eija-Liisa Rautiainen, psykologian tohtori, perhepsykoterapeutti VET,
  • Lassi Pruuki, teologian tohtori, dosentti, perhe- ja paripsykoterapian kouluttaja,
  • Sirpa Lindroos, lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri, perhepsykoterapeutti VET (teemana vakavat mielenterveyden häiriöt).

Työnohjaus:

  • Jorma Ahonen, sosiaalipsykologi, perhepsykoterapeutti VET,
  • Aapo Pääkkö, Sosiaalikasvattaja, perhepsykoterapeutti VET,
  • Sirpa Lindroos, lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri, perhepsykoterapeutti VET.

Koulutuspsykoterapia:

  • Päivi Jordan-Kilkki, musiikin maisteri, musiikkiterapeutti, perhe- ja paripsykoterapeuttikouluttaja,
  • Tiina Ahonen, sosiaalikasvattaja, perhe- ja paripsykoterapeuttikouluttaja.

Kustannukset

Koulutusohjelman kokonaishinta on 14 196 € (18 osallistujaa), joka sisältää teoria- ja menetelmäopetuksen lisäksi myös ryhmämuotoisen työnohjauksen ja koulutuspsykoterapian. Maksu laskutetaan lukukausittain (7 x 2 028 €). Mahdollisista matka-, majoitus- ja ruokailu-kustannuksista osallistujat vastaavat itse. Valintahaastattelusta laskutetaan 200 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Oulun yliopisto - Täydennyskoulutus

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut ovat käytössäsi – ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Perhe- ja paripsykoterapeuttikoulutus 65 op täytä seuraavat tiedot: