Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
Tammikuu 2020 - syksy 2023
13 000 - 15 600 € riippuen osallistujamäärästä
Tammikuu 2020
   
Oulu
Avoin koulutus

Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op

Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op | Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Hanki psykoanalyyttisen psykoterapeutin pätevyys

Koulutuksen tavoitteena on antaa koulutetuille pätevyys toimia itsenäisinä psykoanalyyttisen suuntauksen psykoterapeutteina. Suoritettuaan koulutukseen liittyvät opinnot opiskelija pystyy

 • arvioimaan potilaiden hoidon tarvetta ja psykoanalyyttisen menetelmän soveltuvuutta heidän hoitoonsa
 • lukemaan, arvioimaan ja tuottamaan psykoanalyyttiseen teoriaan ja käytäntöön liittyviä tieteellisiä tekstejä
 • ohjaamaan hoitoprosessia potilasta hyödyttävällä tavalla
 • arvioimaan omaa osuuttaan hoitoprosessissa
 • luomaan riittävän turvallisen ja kannattelevan hoitosuhteen
 • luomaan turvalliset puitteet ja rajat hoidolle
 • säilyttämään ammatillisen suhteen potilaaseen
 • sisällyttämään potilaan tunteita ja tuntemuksia ja muuntamaan niitä symboliselle kielelle
 • tunnistamaan ja hyödyntämään siirtosuhteen ja vastasiirron ilmiöitä
 • tunnistamaan ja tulkitsemaan vastustusta
 • tulkitsemaan potilaan tiedostamatonta
 • kirjoittamaan potilaasta tarvittavia lausuntoja
 • hyötymään työnohjauksesta

Rakenne ja toteutus

Koulutuksen laajuus on 79,5 op ja se toteutetaan lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu teoria- ja menetelmäopintoja, yksilö- ja ryhmätyönohjausta, yksilöllistä koulutuspsykoterapiaa, psykoterapeuttista potilastyötä, perehtymistä kirjallisuuteen (myös englannin kielellä) ja opinnäytetyö. Koulutuspäivät järjestetään Oulussa.

Teoria- ja menetelmäopetus 45,5 op

Teoria- ja menetelmäopintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle käsitys psykoanalyysin teoriasta, metapsykologiasta ja psykopatologian ymmärtämisestä. Koulutus antaa valmiuden soveltaa näitä teorioita käytännön teoriatyöhön. Teoria- ja menetelmäopetus sisältää myös yliopiston järjestämät psykoterapeuttikoulutusten yhteiset opinnot (mm. psykoterapian tutkimus, lääketieteellinen diagnostiikka, etiikka, lainsäädäntö 32t).

Työnohjaus 12 op

Koulutukseen kuuluu vähintään 120 tuntia työnohjausta, joka koostuu ryhmä- ja yksilötyönohjauksista. Ryhmätyönohjausta vaaditaan 40 tuntia ja se toteutetaan 2-3 hengen ryhmissä koulutuksen alkuvaiheessa. Yksilötyönohjaukset toteutetaan 20 kertaa vuodessa kahden viikon välein 45 minuutin istuntoina osana kunkin koulutuspotilaan hoitoa. Työnohjauksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet tehdä itsenäistä psykoterapiatyötä ja ymmärtää potilas-terapeuttisuhteen ilmiöitä.

Koulutuspsykoterapia 12 op

Koulutusvaatimuksena on 240 tuntia omaa psykoterapiaa. Terapeutilla tulee olla vähintään VETkoulutus tai psykoterapeuttikouluttajan koulutus psykoanalyyttisessa psykoterapiassa. Oman psykoterapian tavoitteena on terapeuttisten valmiuksien kehittäminen lisäämällä koulutettavan itsetuntemusta ja antamalla kokemuksen hoidettavana olemisesta. Koulutuspsykoterapia toteutetaan psykoanalyyttisena yksilöpsykoterapiana tai psykoanalyysina vähintään 2 tuntia viikossa.

Opinnäytetyö 10 op

Opinnäytetyö muodostuu kirjallisesta työstä (15-25 sivua). Opinnäytetyössä kuvataan jonkin psykoanalyyttisesti keskeisen teoreettisen kysymyksen ilmenemistä potilastyössä. Opinnäytetyön tekemisessä noudatetaan yliopiston ohjeita.

Psykoterapeuttinen potilastyö (vähintään 320 tuntia) (ei lasketa opintopisteisiin)

Koulutuksen aikana tulee tehdä vähintään 320 tuntia psykoterapeuttista potilastyötä. Se sisältää koulutettavan omien psykoterapiapotilaiden terapiatyön. Vaatimuksena on vähintään 2 potilasta, joiden terapiafrekvenssi on vähintään kaksi tuntia viikossa. Yhden terapiaprosessin tulee kestää vähintään kaksi vuotta ja yhden vähintään vuoden. Kokonaistuntimäärästä 300 tuntia täytyy olla työnohjattua psykoterapiaa ja 20 tuntia muuta psykoterapeuttista työtä kuten potilaiden haastatteluja psykoterapiaa varten. Koulutettavat hankkivat itse koulutuspotilaat.

Psykoterapeuttisen potilastyön tavoitteena on antaa valmius toimia psykoterapeuttina, joka kykenee arvioimaan omaa toimintaansa terapiasuhteessa koulutuksen aikana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Hakijoilta edellytetään soveltuva perustutkinto, vähintään kahden vuoden soveltuva työkokemus mielenterveystyössä tai sen kaltaisessa työssä, henkilökohtainen soveltuvuus sekä mahdollisuus tehdä potilastyötä koulutuksen aikana. Perustutkinnon tulee olla soveltuva yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyy riittävä määrä psykologian ja/tai psykiatrian opintoja tai erillisiä psykoterapeuttisten valmiuksien opintoja.

Kouluttaja

Koulutusohjelman vastuuhenkilö:

 • Tapio Salo, psykologi, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (VET) (IFPS).

Muut kouluttajat:

 • Hannu Säävälä psykoanalyytikko (IFPS)
 • Petri Karttunen, psykoanalyytikko (IFPS)
 • Päivi Aho-Mustonen psykoanalyyttinen psykoterapeutti VET
 • Johannes Myyrä, koulutuspsykoanalyytikko (IFPS),
 • Martti Tuohimetsä, psykoanalyytikko (IFPS)
 • Auli Tuisku, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (VET) (IFPS)
 • Riitta-Anneli Nevala, psykoanalyytikko (IFPS)
 • Seija Ollikainen, psykoanalyytikko (IPA)

Kustannukset

Koulutusohjelman kokonaishinta on 15 600 – 13 000 € riippuen opiskelijamäärästä (10 - 12 opiskelijaa). Koulutusmaksu laskutetaan lukukausittain. Mahdollisista matka, majoitus- ja ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Koulutuksen hintaan ei kuulu työnohjauksesta ja koulutuspsykoterapiasta aiheutuvat kustannukset. Valintahaastattelusta laskutetaan 120 €/ haastattelu. Jokaisella hakijalla on kaksi haastattelua.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Oulun yliopisto - Täydennyskoulutus

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut ovat käytössäsi – ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Psykoanalyyttinen psykoterapeuttikoulutus (aikuiset) 79,5 op täytä seuraavat tiedot: