Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021)

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
n. 2 vuotta
   
Oulu
Avoin koulutus

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021)

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021) / Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi

Koulutusohjelman tavoitteena on antaa osallistujille valmiuksia ja välineitä toimia erilaisissa yksilöä ja työyhteisöä tukevissa rooleissa organisaatiossa – työnohjaajana, valmentajana ja kehittäjänä – ratkaisukeskeistä lähestymistapaa hyödyntäen.

Ratkaisukeskeinen työskentely on tulevaisuussuuntautunut lähestymistapa, jossa keskitytään ratkaisun rakentamiseen asiakkaiden kanssa heidän toiveita ja voimavaroja hyödyntäen. Ratkaisukeskeinen työskentely on yksi nopeimmin kasvavia trendejä kehittämisen kentällä maailmanlaajuisesti. Se soveltuu erinomaisesti työelämän tarpeisiin sen myönteisyyden, tavoitteellisuuden ja pragmaattisuuden ansiosta.

Koulutusohjelma antaa työnohjaajan pätevyyden.

Koulutusohjelman sisältö

Koulutus perehdyttää osallistujat ratkaisukeskeisen lähestymistavan viitekehykseen, sen taustafilosofiaan ja työskentelyprosessiin sekä antaa laajasti malleja ja välineitä yksilön tai ryhmän kanssa työskentelyyn.

Koulutusohjelma sisältää:

  • Lähiopetus (30 op)
  • Etäopiskelu (22 op)
  • Vertaisryhmätyöskentely (4 op)
  • Oma työnohjaus (2 op)
  • Työnohjausharjoittelu ja sen työnohjaus (12 op)

Koulutukseen kuuluu harjoitustöitä ryhmien ja yksilöiden kanssa sekä niihin liittyvää ryhmätyönohjausta. Lisäksi opiskelijat perehtyvät alan kirjallisuuteen, laativat työstään erilaisia kirjoitelmia ja reflektoivat omaa kehittymistään oppimispäiväkirjan muodossa. Opinnäytetyö koulutuksen loppuvaiheessa antaa mahdollisuuden syventää tietämystä/osaamista itse valitusta aiheesta. Jokainen opiskelija käy myös läpi omaa yksilötyönohjausta ratkaisukeskeiseltä toimijalta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma on suunnattu ohjaus- ja kehittämistehtävistä kiinnostuneille ammattilaisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan pitkäjänteisesti moniammatillisessa ryhmässä. Alan tehtävissä jo toimiville koulutusohjelma tarjoaa uuden tehokkaan lähestymistavan ja mahdollisuuden saada ohjausta ajankohtaisiin ammatillisiin haasteisiin. Ohjelma antaa hyvät eväät myös johtotehtävissä toimiville.

Aikataulu

Koulutusohjelmaan haetaan sähköisellä lomakkeella 31.12.2018 mennessä. Ryhmähaastattelut pidetään tammikuussa 2019. Koulutus käynnistyy aloitusjaksolla helmikuussa 2019 mikäli riittävä määrä hakijoita sitoutuu koulutukseen.

Kouluttaja

Pääkouluttajina toimivat sosiaalipsykologi/YTM, esimiesten ja johdon työnohjaaja, työyhteisövalmentaja ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Sari Ridell ja työ- ja organisaatiopsykologi (PsL), ratkaisukeskeinen työnohjaaja/valmentaja ja Mindfulness-ryhmäohjaaja Terhi Mets.

Ohjelman toteutukseen osallistuu pääkouluttajien ohella myös muita alan keskeisiä asiantuntijoita Suomesta.

Kustannukset

Koulutusmaksu on 5 950 € (+alv 24%) sisältäen opetuksen ja koulutusmateriaalin
sähköisessä muodossa (ei kirjoja).

Koulutusmaksu laskutetaan kymmenessä tasaerässä kaksi kertaa lukukaudessa. Yhden erän suuruus on 595 euroa + ALV 24 %. Ensimmäinen erä laskutetaan koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen. Koulutusmaksu sisältää teoriaopetuksen ja työnohjauksen. Oma yksilötyönohjaus ei kuulu hintaan. Koulutuspäivien matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse.

Mikäli osallistuja peruuttaa osallistumisensa koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen tai keskeyttää jo aloitetun koulutuksen ilman pätevää syytä (lääkärintodistus), koulutuksenjärjestäjä veloittaa 50 % jäljellä olevasta koulutusmaksusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Oulun yliopisto - Täydennyskoulutus

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut ovat käytössäsi – ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,4

Perustuu 14 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
(5)
Harjoitustyönohjaukset, vertaisryhmätyöskentely ja ryhmän TOTO, lähiopiskelupäivät, kirjallisuus, oma työnohjaus.
Koulutukseen osallistunut
(4)
Pidin erityisesti Tammeaidin kokonaisuudesta, jossa pidin työelämään kiinnittymisestä.
Koulutukseen osallistunut
(4)
Harjoitusohjaukset, lähipäivät, totot.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,3)
Perustuu 14 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja-valmentaja, 70op (2019-2021) täytä seuraavat tiedot: