Traumapsykoterapeuttikoulutus 2024-2027, Helsinki

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
4 vuotta
20 000 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 20 000 EUR)
1.1.2024
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Traumapsykoterapeuttikoulutus 2021-2025 Oulu | Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Traumapsykoterapeuttikoulutus 2024-2027, Helsinki

Oulun yliopisto järjestää traumapsykoterapeuttikoulutuksen Helsingissä 2024 – 2027. Opiskelijan suoritettua koulutuksen hyväksytysti, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) myöntää opiskelijalle hakemuksesta oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Traumapsykoterapeuttikoulutuksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat traumapsykoterapian teoreettiseen viitekehykseen ja erilaisiin traumapsykoterapeuttisiin menetelmiin. Kiintymyssuhdeteoria, persoonallisuuden rakenteellinen dissosiaatioteoria ja polyvagaalinen teoria taustateorioina antavat mahdollisuuden liittää eri asteisen traumatisoitumisen teoreettisesti traumapsykoterapeuttisen viitekehyksen alle. Koulutuksessa huomioidaan vahvasti myös kehollisten menetelmien sekä EMDR-menetelmän käyttö traumapsykoterapeuttisessa työskentelyssä.

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa työskennellä traumapsykoterapeuttina sekä akuutisti että kompleksisesti traumatisoituneiden kanssa hoidon eri vaiheissa. Hän osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa traumaperäisistä ja dissosiatiivisista oireista kärsiviä yksilöitä vaiheorientoituneella hoitomallilla ja huomioida traumatisoitumisen vaikutuksia perheessä ja yhteisöissä. Lisäksi hän osaa soveltaa erilaisia traumapsykoterapeuttisia menetelmiä hoidon eri vaiheissa. Koulutuksen tuomien valmiuksien yleisin sovellusympäristö on traumatisoituneille aikuisille annettava yksilöpsykoterapia. Lisäksi opiskelija pätevöityy EMDR-terapeutiksi koulutuksen aikana ja saa valmiudet soveltaa sekä EMDR- että kehollisia menetelmiä traumapsykoterapeuttisen prosessin eri vaiheissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus 2024-2027, Helsinki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Tutkinto / todistus

Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelija saa hakemuksesta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta (Valvira) oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu teoria- ja menetelmäopintoja, ryhmätyönohjausta, ryhmämuotoista- ja yksilöllistä koulutuspsykoterapiaa, psykoterapeuttista potilastyötä, perehtymistä kirjallisuuteen (myös englannin kielellä) ja opinnäytetyö. Koulutus alkaa tammikuussa 2024 ja koulutuspäivät järjestetään arkipäivisin Helsingissä.

Kouluttaja

Koulutusohjelman vastuuhenkilö:

Jarno Katajisto, psykiatrinen sh, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti, erityistason perheterapeutti, EMDR-työnohjaaja.

Muut kouluttajat:
Anne Pelkonen, psykiatrian erikoislääkäri, kouluttajapsykoterapeutti (traumapsykoterapia), EMDR terapeutti, sensomotorinen psykoterapeutti (tasot I ja II).
Päivi Tervamaa, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti (traumapsykoterapia), EMDR-terapeutti, sensomotorinen psykoterapeutti (tasot I ja II).

Lisäksi kouluttajan toimii Marko Punkanen, FT, sosiaalikasvattaja, musiikkiterapeutti, tanssi- ja liiketerapeutti, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti, certified sensorimotor psychotherapist, Sensorimotor Psychotherapy Institute-Trainer (Colorado, USA).

Kouluttajina käytetään myös muita koti- ja ulkomaisia traumapsykoterapian asiantuntijoita.

Kustannukset

Koulutusohjelman hinta on 20 000 €, joka laskutetaan kahdeksassa samansuuruisessa erässä (8 x2500 €) tai erikseen sovittavissa erissä. Koulutusmaksu sisältää pääosan teoria- ja menetelmäopinnoista, ryhmätyönohjauksen sekä ryhmämuotoisen koulutuspsykoterapian.

Koulutusmaksuun ei kuulu EMDR I ja EMDR II koulutukset (hinta 1300 €/koulutus + alv, yht. 2600 € +alv), kansainvälinen seminaari/webinaari (8 tuntia) eikä yksilöpsykoterapia (vähintään 60 tuntia). Kaikista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Valintahaastattelusta laskutetaan 150 €.

Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut somessa

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla!

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Jatkuvan oppimisen yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa! Ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/