Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset     Etäopiskelu-osioon

Traumapsykoterapeuttikoulutus, 76,5 op

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
Tammikuu 2021 – joulukuu 2024
20 000 EUR (arvonlisäverotonta)
tammikuu 2021
Haku päättyy: 30.9.2020
   
Lähiopetus
Tampere
Tutkinto

Traumapsykoterapeuttikoulutus, 76,5 op

traumapsykoterapeutti

Traumapsykoterapeuttikoulutus, 76,5 op

Psykoterapeuttikoulutus on Yliopistolain (558/2009) määrittämän yliopistojen perustehtävän mukaista aikuiskoulutusta ja se järjestetään maksullisena täydennyskoulutuksena. Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelija saa hakemuksesta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta (Valvira) oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Traumapsykoterapeuttikoulutuksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat keskeisiin traumapsykoterapeuttisiin viitekehyksiin sekä kiintymyssuhdeteoriaan. Koulutus antaa psykoterapeuttiset valmiudet työskennellä traumapsykoterapeuttina sekä akuutisti että kompleksisesti traumatisoituneiden potilaiden kanssa hoidon eri vaiheissa. Lisäksi perehdytään traumatisoitumisen vaikutuksiin ja ilmenemismuotoihin ihmisen kasvun ja kehityksen eri vaiheissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen kokonaislaajuus on 76,5 opintopistettä ja siihen kuuluu teoriaopintoja (luentoja, kirjallisia tehtäviä ja kliinisiä seminaareja), tutustumista alan kirjallisuuteen, koulutuspsykoterapiaa, traumapsykoterapeuttista potilastyötä, työnohjausta sekä opinnäytetyö.

Teoria- ja menetelmäopetus 39,5 op

Teoreettisten ja menetelmäopintojen tavoitteena on antaa tietoa ja ymmärrystä psyykkisestä traumatisoitumisesta ja sen vaikutuksista sekä valmiudet työskennellä traumapsykoterapeuttina eri asteisesti traumatisoituneiden ja dissosiaatiohäiriöstä kärsivien yksilöiden ja perheiden kanssa vaiheorientoituneella hoitomallilla kehollisuus huomioiden. Teoria- ja menetelmäopetus sisältää seminaarien lisäksi EMDR I -koulutuksen (24t) sekä yhden kahden päivän kansainvälisen seminaarin (16t), yliopiston järjestämät psykoterapeuttikoulutusten yhteiset opinnot (mm. psykoterapian tutkimus, lääketieteellinen diagnostiikka, etiikka, lainsäädäntö 32t). EMDR I -koulutus sekä kansainvälinen seminaari eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Kirjallisuus 12 op

Koulutusohjelmaan sisältyy perehtymistä alan kirjallisuuteen (n. 4000 sivua), josta iso osa on suomeksi ja osa englanninkielistä. Kirjallisuutta käsitellään lukupiireissä referaattien ja reflektioiden tekemisen avulla sekä seminaareihin liittyvien lukutehtävien muodossa.

Työnohjaus 21 op

Työnohjaus toteutetaan ryhmissä. Ryhmien koko on 8 opiskelijaa. Työnohjauksessa jokainen osallistuja saa oman vuoron joka toinen kerta työnohjauspäivissä. Koulutustyönohjaus toteutuu kokonaisuudessaan vaativan erityistason traumapsykoterapeutin tai kouluttajapsykoterapeutin ohjauksessa. Lisäksi lukupiireissä on vertaistyönohjausta (9 x 4t).

Koulutuspsykoterapia 6 op

Koulutuspsykoterapiaa on yhteensä vähintään 120 tuntia. Yksilöpsykoterapiaprosessi on vähintään 60 tuntia, mutta koulutuspsykoterapeutin ja opiskelijan tekemän yhteisen arvion ja suunnitelman pohjalta se voi olla kestoltaan myös laajempi. Koulutuspsykoterapiasta 60 tuntia toteutuu ryhmämuotoisena kahdessa internaatissa ja sukupuutyöskentelynä. Yksilöpsykoterapian osuus ei kuulu koulutuksen hintaan.

Opinnäytetyö 10 op

Opinnäytetyö muodostuu kirjallisesta työstä ja sen laajuus on 10 op. Opinnäytetyö on opintokokonaisuuksia integroiva ja se voi olla teoreettinen kliinisin esimerkein tai kliininen, jossa kliinistä työtä tutkitaan teoreettisesta näkökulmasta. Opiskelija saa opinnäytetyöhönsä sekä ryhmä- että yksilöohjausta. Opinnäytetyö arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Psykoterapeuttinen potilastyö (vähintään 300 tuntia)

(ei lasketa opintopisteisiin) sisältää opiskelijan omien traumapotilaiden traumapsykoterapian. Psykoterapeuttisen potilastyön tavoitteena on soveltaa käytäntöön koulutuksessa opittua teoriaa ja traumapsykoterapeuttisia menetelmiä ja tekniikoita ja siten saada kokemusta traumapsykoterapeuttina toimimisesta eri asteisesti traumatisoituneiden potilaiden kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus, 76,5 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Hakijoilta edellytetään soveltuva perustutkinto, vähintään kahden vuoden soveltuva työkokemus mielenterveystyössä tai sen kaltaisessa työssä, henkilökohtainen soveltuvuus sekä mahdollisuus tehdä potilastyötä koulutuksen aikana.
Perustutkinnon tulee olla soveltuva yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyy riittävä määrä psykologian ja/tai psykiatrian opintoja tai erillisiä psykoterapeuttisten valmiuksien opintoja.

Valintaperusteet

Koulutukseen valitaan 24 opiskelijaa. Koulutukseen valitsemisen edellytyksenä on, että hakijalla on soveltuvan perustutkinnon lisäksi vähintään kahden
vuoden työkokemus mielenterveyspalveluissa tai sitä vastaavassa tehtävässä. Työkokemus lasketaan vain valintakelpoisuuden antavan tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Hakijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja ryhmähaastattelun perusteella.

Tutkinto / todistus

Opiskelijan suoritettua koulutuksen hyväksytysti, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) myöntää opiskelijalle hakemuksesta oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Kouluttaja

Koulutuksen vastuuhenkilönä toimii Marko Punkanen, FT, sosiaalikasvattaja, traumapsykoterapeutti VET, EMDR-terapeutti, certified
sensorimotor psychotherapist, Sensorimotor Psychotherapy Institute-Trainer (Colorado, USA), musiikkiterapeutti, tanssi-liiketerapeutti. 

Lisäksi kouluttajina toimivat:

  • Ritva Ropponen, psykiatrinen sairaanhoitaja, traumapsykoterapeutti VET, EMDR-terapeutti, EMDRtyönohjaaja
  • Minna Uotinen, psykiatrinen erikoissairaanhoitaja, traumapsykoterapeutti VET, EMDR-terapeutti
  • Anne Suokas, psykologi, traumapsykoterapeutti VET
  • Jarno Katajisto, psykiatrinen sairaanhoitaja, traumapsykoterapeutti VET
  • muita koti- ja ulkomaisia traumapsykoterapian asiantuntijoita kuten Roger M. Solomon, psykologi, PhD

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 20 000 euroa.

Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Oulun yliopisto - Täydennyskoulutus

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut ovat käytössäsi – ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Aikaa työlle. Aikaa elämälle.

Laadukkaat ensiapukurssit ovat saatavilla nyt yhdistelmäkursseina. Opiskele osa verkossa ja osa lähiopetuksena, kun sinulle sopii.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: