Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op -koulutusohjelma

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
12 päivää
2 190 EUR (arvonlisäverotonta)
21.8.2021
Haku päättyy: 1.8.2021
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
Eläinavusteinen valmentaja -koulutus

Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op -koulutusohjelma

Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op, Solution Focused Animal Assisted Therapy (SFAT) -koulutusohjelma.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta, työotteesta sekä taitoja niiden soveltamiseen asiakastyössä. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään hyvinvointialoilla, kuten esim. kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla.

Koulutuksen sisältö

Kolme koulutusosiota käsittelee terapeuttista työskentelyä, psykologisia aiheita sekä asiakastyötä.

Neljä koulutusosiota sisältää eläinavusteisen toiminnan ja terapian työmuotoja, tietoa eläimistä, niiden tarpeista ja käyttäytymisestä sekä käytännön harjoituksia.

Viisi koulutusosiota keskittyy valmentajan ja eläintyöparin toimintaan sekä opinnäytetyön tekemiseen.

Koulutus antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työotteesta sekä tilaisuuden harjoitella niiden soveltamista asiakastyöhön. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla. Koulutus sopii myös green care–yrittäjille ja alasta kiinnostuneille.

Yksi eläinavusteisen työskentelyn tärkeimmistä lähtökohdista on hyvinvoiva eläin. Koulutus antaa perustiedot eläinavusteisessa työssä käytettävien eläinlajien perustarpeista, käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koulutus antaa myös valmiuksia arvioida eri eläinlajien ja -yksilöiden soveltuvuutta eläinavusteiseen työhön.

Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisiä osia ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Haastavaa tai muutosta kaipaavaa tilannetta käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa, ideoissa sekä toivon herättämisessä. Työskentelyssä pyritään pois ongelmakeskeisestä keskustelusta kohti rehellistä asioiden kohtaamista. Asiakkaan kanssa pohditaan yhdessä, miten hän toivoo elämänsä olevan tulevaisuudessa, ja siten luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen.

Solution Focused Animal Assisted Therapy

Solution Focused Animal Assisted Therapy -koulutus perustuu Suomessa kehitettyihin koulutusmenetelmiin, joissa eläin toimii psykoterapeutin, ohjaajan tai valmentajan työparina. Koulutus perustuu muun muassa seuraaviin taustateorioihin: ratkaisukeskeisyys, sosiaalinen konstruktionismi, biofilia, sosiaalisen tuen teoria, antrozoologia sekä ekopsykologia.

Eläinavusteisen valmentajan koulutusta on järjestetty vuodesta 2010 lähtien ja eläinavusteisia valmentajia on valmistunut runsaat 350.

Koulutuskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat eläinavusteisen valmentajan todistuksen sekä oikeuden käyttää Eläinavusteisen valmentajan tunnusta (SFAT, englanniksi Solution Focused Animal Assisted Therapy).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op -koulutusohjelma, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa työympäristöissä ja haluavat oppia yhdistämään eläinavusteisen työtavan erilaisten asiakkaiden valmennukseen, ohjaukseen tai terapiaan. Koulutus soveltuu myös eläimensä kanssa vapaaehtoistyötä tekeville.

Aikataulu

Koulutus sisältää 12 opetuspäivää aikavälillä 21.08.2021 – 14.05.2022

Koulutus on monimuoto-opiskelua. Opetusmuotoina aktivoivat luennot, pienryhmätyöskentely, käytännön harjoitukset sekä verkko-opinnot. Lisäksi eläinavusteiseen työskentelyyn tutustutaan tilavierailuilla, paikat tarkentuvat.

Koulutuspäivät

 • La 21.8.2021
 • La 11.9.
 • Su 12.9.
 • La 25.9.
 • Su 26.9.
 • La 23.10.
 • La 27.11.
 • La 15.1.2022
 • La 19.2.
 • La 26.3.
 • La 23.4.
 • La 14.5.

Lauantait klo 9/10-16, opetus kesäyliopistolla, Niemenkatu 73, Lahti.

Sunnuntait tilavierailuja Loviisassa ja Mäntsälässä klo 9/10-16. Huom! Omakustanteinen matkustaminen paikan päälle.

Koulutuspaikka

Niemenkatu 73, Lahti.
Lisäksi tilavierailut Loviisassa ja Mäntsälässä.

Kouluttaja

Tanja Paasonen, (vastuukouluttaja), Sosionomi YAMK, Eläintenkouluttaja AT, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ammatillinen opettaja

Tuuli Paltemaa, NLP Trainer, NLP Coach, yritysvalmentaja, traumataideterapeutti ja työnohjaaja

Eija Wager, FM, kirjailija, eläinavusteinen valmentaja, eläinavusteinen työnohjaaja

Tommi Wessman, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, Eettisen hevosmiestaidon ohjaaja, MinD- voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja /Herkkä Hevosmies

Katriina Mähönen, eläinavusteinen valmentaja, eläintietokirjojen kustantaja ja suomentaja/Sanasilta Oy, Green care -palveluita tarjoava yrittäjä/Villitarha

Hanna Paatero, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, kuvataideterapeutti, teatteriohjaaja, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Aino Koivukunnas, KTM, eläintenkouluttaja AT, coach, työyhteisövalmentaja /Hevosilo

Tuomo Salovuori, KM, puutarhuri, työnohjaaja, green care- toiminnan kehittäjä, kirjailija ja

Mari Vainio

Kustannukset

2190 € joka laskutetaan 4 erässä koulutuksen alettua.

2190 € joka laskutetaan 4 erässä koulutuksen alettua. Jos toivot maksamista useammassa erässä niin ilmoita toivomiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kohdassa. Hinta ei sisällä oppikirjoja. Osallistujat vastaavat itse omista matkustus- sekä ruokailukuluista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op -koulutusohjelma? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog 30 op -koulutusohjelma täytä seuraavat tiedot: