Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® -koulutusohjelma

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
20.08.2022 – 07.05.2023
2 190 EUR (arvonlisäverotonta)
20.8.2022 09.00
Haku päättyy: 31.7.2022
suomi
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus

Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® -koulutusohjelma

Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® 30 op, (Solution Focused Animal Assisted Therapy) -koulutusohjelma. Koulutus sisältää 12 opetuspäivää.

Koulutus antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työotteesta sekä tilaisuuden harjoitella niiden soveltamista asiakastyöhön. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla. Koulutus sopii myös green care–yrittäjille ja alasta kiinnostuneille.

Yksi eläinavusteisen työskentelyn tärkeimmistä lähtökohdista on hyvinvoiva eläin. Koulutus antaa perustiedot eläinavusteisessa työssä käytettävien eläinlajien perustarpeista, käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koulutus antaa myös valmiuksia arvioida eri eläinlajien ja -yksilöiden soveltuvuutta eläinavusteiseen työhön.

Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisiä osia ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Haastavaa tai muutosta kaipaavaa tilannetta käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa, ideoissa sekä toivon herättämisessä. Työskentelyssä pyritään pois ongelmakeskeisestä keskustelusta kohti rehellistä asioiden kohtaamista. Asiakkaan kanssa pohditaan yhdessä, miten hän toivoo elämänsä olevan tulevaisuudessa, ja siten luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen. Eläintyöpari on tukena tässä prosessissa.

Eläinavusteisen valmentajan koulutusta on järjestetty vuodesta 2010 lähtien ja eläinavusteisia valmentajia on valmistunut n. 400.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® -koulutusohjelma, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa työympäristöissä (sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla) ja haluavat oppia yhdistämään eläinavusteisen työtavan erilaisten asiakkaiden valmennukseen, ohjaukseen tai terapiaan. Koulutus soveltuu myös eläimensä kanssa vapaaehtoistyötä tekeville.

Aikataulu

Koulutuspäivät:
20.8.2022
21.8.
1.10.
2.10.
12.11.
tilavierailu, päivä tarkentuu myöhemmin
14.1.2023
15.1.
25.3.
26.3.
6.5.
7.5.

Lauantait klo 9/10-16, opetus kesäyliopistolla, Niemenkatu 73, Lahti.

Sunnuntait tilavierailuja Loviissa ja Mäntsälässä klo 9/10-16.

Koulutuspaikka

Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti.
Lisäksi tilavierailut Loviisassa ja Mäntsälässä.

Kouluttaja

Tanja Paasonen, (vastuukouluttaja), Sosionomi YAMK, Eläintenkouluttaja AT, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ammatillinen opettaja

Iris Vainio, kasvatustieteen maisteri, tutkija, eläintenkouluttaja AT

Eija Wager, FM, kirjailija, eläinavusteinen valmentaja, eläinavusteinen työnohjaaja

Tommi Wessman, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, Eettisen hevosmiestaidon ohjaaja, MinD- voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, eläinavusteinen valmentaja /Herkkä Hevosmies

Katriina Mähönen, eläinavusteinen valmentaja, eläintietokirjojen kustantaja ja suomentaja/Sanasilta Oy, Green care -palveluita tarjoava yrittäjä/Villitarha

Hanna Paatero, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, kuvataideterapeutti, teatteriohjaaja, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Tuukka Äännevaara, fysioterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja

Aino Koivukunnas, KTM, eläintenkouluttaja AT, coach, työyhteisövalmentaja /Hevosilo

Kustannukset

2190 €, 4 erässä.

Hinta ei sisällä oppikirjoja. Osallistujat vastaavat itse omista matkustus- sekä ruokailukuluista.

Koulutuksen hintaan ei lisätä arvonlisäveroa

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® -koulutusohjelma? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.phkesa.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® -koulutusohjelma täytä seuraavat tiedot: