Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2021-2022 (11 op)

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
26.08.2021 - 07.05.2022
Perusopinnot 1100 € + pätevöitymisopinnot 350 €
26.8.2021
Haku päättyy: 9.5.2021
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus

MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2021-2022 (11 op)

MinD-ryhmänohjausmenetelmä haltuun

MinD – voimauttava hevostoiminta® on dialogiseen ihmiskäsitykseen perustuva hevosavusteinen ryhmänohjausmenetelmä.
MinD-ohjaaja työskentelee ryhmän kanssa ymmärtäen turvallisen ja välittävän toimintailmapiirin merkityksen onnistuneen asiakaskohtaamisen edellytyksenä.
MinD-ohjaaja pyrkii ohjausinterventioillaan lisäämään ryhmän jäsenten subjektiivista kokemusta osallisuudestaan ja kyvykkyydestään.
Hevonen toimii MinDissa mahdollistajana. MinD-ohjaaja ymmärtää, että muutos edellyttää motivaatiota, ja osaa hyödyntää hevosen motivoivia elementtejä ohjaustyössään. MinD-ohjaaja osaa arvioida, minkälainen hevonen soveltuu MinD-toimintaan ja käyttää kokemushistorialtaan toimintaan soveltuvia hevosia työssään.

Koulutuksen sisältö

Opiskelija voi halutessaan suorittaa ainoastaan perusopinnot (7 op), jolloin hän saa tästä todistuksen, mutta ei voi käyttää toiminnassaan MinD-ohjaaja -nimikettä.

Pätevöityminen (4 op) tapahtuu keväällä 2022 työssäoppien. Pätevöitymisopinnot suoritettuaan ja lopputyön tehtyään opiskelija saa MinD-ohjaaja pätevyyden sekä todistuksen tästä.

Perusopinnot koostuvat viidestä noin kuukauden pituisesta jaksosta, joiden aikana perehdytään mm. ohjaajuuden elementteihin, hevoseen työparina, voimavarakeskeiseen työotteeseen ja ryhmän turvallisuuteen. Lähiopetuspäivien lisäksi perusopintoihin kuuluu kirjallisuuteen perehtymistä ja oman ammatti-identiteetin reflektointia oppimispäiväkirjaa työstäen.

Pätevöitymisopinnot suoritetaan ryhmää ohjaten, mentoroinnin ja työnohjauksen tuella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2021-2022 (11 op) , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, joita kiinnostaa voimavarakeskeinen työote ja hevosen mahdollisuudet voimaantumisprosessin aikaansaamisessa ja ylläpitämisessä. Huomioimme myös hakijat, joilta puuttuu em. pohjakoulutus, mutta jotka ovat toimineet hevosavusteisen työn parissa. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastatteluiden perusteella.

Aikataulu

Perusopinnot: 26.-27.8., 23.-24.9., 4.-5.11., 9.-10.12.2021, ja 13.-14.1.2022
klo 9.00-16.00

Pätevöitymisopinnot: kevät 2022

Loppuseminaari: 7.5.2022

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Syyskuun lähiopetusjakso Hevostoiminta Minteli, Orimattila

Kouluttaja

Vastaavana kouluttajana toimii sosiaalikasvattaja, työnohjaaja, ryhmänohjaaja, kouluttaja ja MinD – voimauttava hevostoiminta® -menetelmän kehittäjä Riitta Silkko-Vainio, Minteli. Toinen kouluttaja on työnohjaaja, ryhmänohjaaja, kouluttaja Juha Kilpiä, Aktuaali koulutuspalvelut.

Kustannukset

Perusopinnot 1200 €
Pätevöitymisopinnot 350 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2021-2022 (11 op) ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2021-2022 (11 op) täytä seuraavat tiedot: