Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2022-2023 (11 op)

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
01.09.2022 – 26.05.2023
1 750 EUR (arvonlisäverotonta)
1.9.2022 09.00
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
nainen ja hevonen päät vastakkain auringonlaskussa

MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2022-2023 (11 op)

Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille.

MinD – Voimauttava hevostoiminta® on dialogiseen ihmiskäsitykseen perustuva hevosavusteinen ryhmänohjausmenetelmä.

MinD-ohjaaja työskentelee ryhmän kanssa ymmärtäen turvallisen ja välittävän toimintailmapiirin merkityksen onnistuneen asiakaskohtaamisen edellytyksenä. MinD-ohjaaja pyrkii ohjausinterventioillaan lisäämään ryhmän jäsenten subjektiivista kokemusta osallisuudestaan ja kyvykkyydestään.

Hevonen toimii MinDissa mahdollistajana. MinD-ohjaaja ymmärtää, että muutos edellyttää motivaatiota, ja osaa hyödyntää hevosen motivoivia elementtejä ohjaustyössään. MinD-ohjaaja osaa arvioida, minkälainen hevonen soveltuu MinD-toimintaan ja käyttää kokemushistorialtaan toimintaan soveltuvia hevosia työssään.

MinD-ohjaajakoulutus tukee opiskelijan matkaa MinD-ohjaajaksi. Kouluttajilla on tahto ja kyky muokata opintokokonaisuutta koulutusryhmälle sopivaksi ja jokainen opiskelija saa tarvitsemansa mentoroinnin koulutuksen aikana.


Koulutuksen sisältö

Opiskelija voi halutessaan suorittaa ainoastaan perusopinnot (7 op), jolloin hän saa tästä todistuksen, mutta ei voi käyttää toiminnassaan MinD-ohjaaja -nimikettä. Pätevöityminen (4 op) tapahtuu keväällä 2023 työssäoppien. Pätevöitymisopinnot suoritettuaan ja lopputyön tehtyään opiskelija saa MinD-ohjaaja pätevyyden sekä todistuksen tästä.

Perusopinnot koostuvat viidestä noin kuukauden pituisesta jaksosta, joiden aikana perehdytään mm. ohjaajuuden elementteihin, hevoseen työparina, voimavarakeskeiseen työotteeseen ja ryhmän turvallisuuteen. Lähiopetuspäivien lisäksi perusopintoihin kuuluu kirjallisuuteen perehtymistä ja oman ammatti-identiteetin reflektointia oppimispäiväkirjaa työstäen.

Pätevöitymisopinnot suoritetaan ryhmää ohjaten, mentoroinnin ja työnohjauksen tuella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2022-2023 (11 op) , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, joita kiinnostaa voimavarakeskeinen työote ja hevosen mahdollisuudet voimaantumisprosessin aikaansaamisessa ja ylläpitämisessä. Huomioimme myös hakijat, joilta puuttuu em. pohjakoulutus, mutta jotka ovat toimineet hevosavusteisen työn parissa. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastatteluiden perusteella.

Aikataulu

01.09.2022 – 26.05.2023

Perusopinnot (7 op)
1.-2.9., 6.-7.10., 3.-4.11., 1.-2.12.2022 sekä 12.-13.1.2023
to-pe klo 9.00-16.00 (yht. 80 tuntia)

Pätevöitymisopinnot (4 op) kevät 2023

Loppuseminaari 26.5.2023 klo 9.00-16.00

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

7.10.2022 Hevostoiminta Minteli, Orimattila

Kouluttaja

Riitta Silkko-Vainio, Vastaava kouluttaja, sosiaalikasvattaja, kriisityöntekijä, voimavarakeskeinen työnohjaaja, ryhmänohjaaja, kouluttaja ja MinD – Voimauttava hevostoiminta® -menetelmän kehittäjä, Minteli.

Juha Kilpiä, voimavarakeskeinen työnohjaaja, ryhmänohjaaja, Aktuaali koulutuspalvelut.

Kustannukset

Perusopinnot 1750 €
Pätevöitymisopinnot 400 €

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2022-2023 (11 op) ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.phkesa.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta MinD-ohjaajakoulutus – Voimauttava hevostoiminta 2022-2023 (11 op) täytä seuraavat tiedot: