Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op)

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
28.08.2019 - 27.02.2020 (6 lähipäivää)
2 860 EUR (arvonlisäverotonta)
28.8.2019
Haku päättyy: 14.8.2019
   
Lahti
Avoin koulutus

Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op)

Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op) / Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Sisäistä ja sovella positiivisen psykologian menetelmää

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen avulla opit positiivisen psykologian tiedettä ja menetelmiä. Teorian ohessa koulutus on käytännönläheistä eli se on samalla oma prosessisi. Pääset testaamaan koulutuksesta saamiasi työkaluja ja oppeja ensin itse. Opiskelijoiden mukaan tämä yhdistelmä on ollut yksi koulutuksen vahvuuksista.

Kukoistuksen kehyksen kuusi osa-aluetta ovat myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, merkitys, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus. Koulutuksessa perehdytään positiivisen psykologian teoriaan ja tieteeseen, tutustutaan useisiin tutkittuihin mittareihin sekä tieteellisesti todennettuihin harjoituksiin.

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen sisältö perustuu kukoistuksen kehykseen, jonka olemme kehittäneet Martin Seligmanin tunnetun PERMA-mallin pohjalta. Kyseessä on Suomen laajin positiivisen psykologian koulutusohjelma (20 op). Opetuskieli on suomi.

Tähtäimessä kukoistus ja hyvä elämä

Saat koulutuksesta vankan tieteellisen taustan ja valmiudet positiivisen psykologian soveltamiseen yksityiselämässäsi ja työssäsi. Tämä osaaminen on tutkitusti merkittävä tuki elämään sisältyvässä jatkuvassa muutoksessa sekä isommissa muutosvaiheissa. Koulutus tähtää positiivisen psykologian tavoin kukoistukseen ja hyvään elämään.

Tarjoamme sinulle harjoitukset ja työkalut, joita voit käyttää valmennustyökaluina, opetuksessa ja henkilöstön kehittämisessä sekä tietysti oman hyvinvointisi edistämisessä ja ylläpitämisessä. Lisäksi olennainen tavoite on, että koulutus on jo sinällään hyvinvointia tuottava miellyttävä ja innostava kokemus.

Koulutuksen sisältö

Kukoistuksen kehyksen kuusi osa-aluetta vaihtuvat kuukauden välein.

 • Johdanto positiiviseen psykologiaan. Myönteisyys: Tässä osiossa perehdymme siihen, miten myönteiset tunteet vaikuttavat hyvinvointiin. Käymme myös läpi epämukavien tunteiden merkitystä ja käsittelyä. Aiheina muun muassa tunnetaidot, onnellisuus, kiitollisuus ja optimismi.
 • Uppoutuminen: Tässä osiossa perehdymme siihen, millaiset ovat ideaalit olosuhteet uppoutumiselle. Käymme myös läpi uppoutumisen vaikutuksia hyvinvointiin ja kukoistukseen. Aiheina muun muassa flow-tila, työn imu, mindfulness ja vahvuuksien hyödyt, tunnistaminen ja kehittäminen.
 • Ihmissuhteet: Tässä osiossa käymme läpi hyvien ja merkityksellisten ihmissuhteiden rakentamista ja ylläpitoa. Perehdymme myös ihmissuhteiden vaikutuksiin hyvinvointiin ja kukoistukseen. Aiheina muun muassa sosiaaliset tunteet, altruismi ja ystävällisyys, rakkaus ja kommunikaatio.
 • Merkitys: Tässä osiossa perehdymme merkityksen kokemukseen ja tähän vaikuttaviin tekijöihin. Aiheina muun muassa tarkoitus, merkityksellinen työ ja elämä, haltioituminen ja transsendenssi sekä arvo ja intohimo.
 • Aikaansaaminen: Tässä osiossa käymme läpi erilaisia aikaansaamiseen liittyviä teemoja. Käsittelemme esimerkiksi sitä, miten saavuttaa omat tavoitteet ja samalla olla itselleen armollinen. Aiheina tavoitteiden lisäksi muun muassa motivaatio, mindsetit, itsemyötätunto ja sinnikkyys.
 • Elinvoimaisuus: Tässä osiossa käsittelemme kehon ja mielen yhteyttä kukoistuksen kehyksen eri osa-alueisiin liittyen. Aiheina muun muassa liikunta, ravinto, uni ja stressi. Lopputyöt ja yhteenveto.

Huom! Järjestämme kaikille avoimen Vahvuudet käyttöön -luennon 12.6. klo 17.00-18.00 Lahden Aikuiskoulutuskeskuksessa (Kirkkokatu 16). Luennon jälkeen halukkaille kerrotaan myös koulutuksesta. Tilaisuus on maksuton.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Esimiehet, HR-ammattilaiset, valmentajat, opettajat, psykologit, muut terveys-, kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset.

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat laajentaa tietämystään ja saada työkaluja hyvinvoinnin, kukoistamisen ja merkityksen tieteestä.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan lähiopetuksen ja itsenäisen verkko-opiskelun yhdistelmänä. Lähiopetusta on kolme kertaa kaksi päivää eli yhteensä kuusi päivää:

 • 28.-29.8.2019 klo 9-16
 • 30.-31.10.2019 klo 9-16
 • 26.-27.2.2020 klo 9-16

Kalenteriin kannattaa merkitä myös verkkotapaamiset, joita järjestetään kuusi:

 • 3.10.2019 klo 10-12
 • 23.10.2019 klo 10-12
 • 9.1.2020 klo 10-12
 • 22.1.2020 klo 10-12
 • 6.2.2020 klo 10-12
 • 19.2.2020 klo 10-12

Verkkotapaamisista saa myös tallenteen, josta ne voi katsoa, jos et päässyt paikalle. Videoluentojen (noin 5 tuntia/osa-alue) kuuntelun, kirjallisuuteen tutustumisen, pienryhmätyöskentelyn ja lopputyön opiskelijat hoitavat oman aikataulunsa mukaan. Jokaiseen osa-alueeseen sisältyy harjoituskirja, luentomateriaalit ja positiivisen psykologian harjoituksia. Saat bonuksena videoluennot myös lähiopetuspäivien aiheista.

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kouluttaja

Koulutus järjestetään yhteistyössä Oy Joylla Ab:n kanssa. Joylla on Suomen johtava positiivisen psykologian koulutuspalveluiden tuottaja.

Pääkouluttajina toimivat: Netta Lehtonen, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, KTK, toiminut avustavana luennoitsijana (Applied Positive Psychology, University of East London) sekä Paulina Piippo, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, DI

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2860 € (sisältää iltapäiväkahvit).

Laskutus kolmessa erässä (elokuu 2019, lokakuu 2019 ja tammikuu 2020) tai erikseen sovittaessa muunlaisella maksuaikataululla.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Positive Psychology Practitioner -koulutus (20 op) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kielikoulutusta HR-ammattilaisille

Kieliavain tarjoaa tehokasta kielikoulutusta HR-ammattilaisille ja työelämän vaihteleviin tarpeisiin. Pyydä tarjous ja varaa aika koulutusneuvontaan.