Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® 20 op

Kesto
7 kuukautta
Hinta
2 490 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
13 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.2.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
7 kuukautta
Hinta
2 490 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
13 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.2.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® 20 op

 Ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaajakoulutus – Solution Focused Art®

Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ratkaisukeskeiset työmenetelmät yhdistyvät kuvalliseen ilmaisuun. Se sijoittuu viitekehykseltään integratiivisiin taideterapiasuuntauksiin. Ratkaisukeskeistä taideterapiaa käytetään yhtenä kuntoutuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn välineenä niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassakin kasvatus-, opetus-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutusaloilla.

Ratkaisukeskeinen taideterapia antaa mahdollisuuden omien asioiden, ajatusten, tunteiden, elämäntilanteiden ja ihmissuhteiden tarkastelulle luovuutta ja mielikuvista hyödyntäen. Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa kuvallinen ilmaisu nähdään kielellisen toiminnan alueeksi ja kuva osaksi kieltä. Kuvan tehtävänä on olla ajattelun ja keskustelun väline, jonka välityksellä käytävä ratkaisukeskeinen ja voimavaralähtöinen keskustelu tukee ihmistä löytämään elämäänsä toivoa, toimijuutta ja itsearvostusta.

Ratkaisukeskeinen taideterapia – Solution Focused Art® on Suomessa kehitetty, ilmaisutaiteisiin ja integratiivisiin taideterapioihin kuuluva terapiamuoto. Alfa Partners Academy omistaa ainoana Suomessa kouluttajalisenssin Solution Focused Art® – ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttien kouluttamiseen. Koulutus jakautuu menetelmäkoulutukseen (20 op), josta saa valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa sekä syventävään koulutukseen (40 op), josta saa valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä kuvataideterapeuttina yksityisellä ja/tai julkisella sektorilla oman perusammattitaitonsa tukemana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® 20 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 maaliskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Lahti
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.2.2024

Kohderyhmä

Opinnot sopivat kasvatus-, opetus-, kuntoutus-, sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville sekä kaikille taideterapeuttisista menetelmistä sekä oman itsensä kasvusta ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille. Opintoihin ei ole ammatillista pääsyvaatimusta eivätkä ne edellytä aiempaa kuvataiteellista työskentelyä – jokainen on oikealla, omalla tavallaan luova.

Tutkinto / todistus

Ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttisten menetelmien ohjaaja

Aikataulu

Lähiopetuspäivät:
13.-14.3.2024
24.-25.4.2024
5.-6.6.2024
21.-22.8.2024
2.-3.10.2024

Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-16.00

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kouluttaja

Koulutuksen johtaja Hannele Ala-Keskinen, FM taidekasvattaja, ammatillinen opettaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja
Hanna Paatero, PsK, teatteri-ilmaisun ohjaaja, kuvataideterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaaja
Tanja Kuoppala, sairaanhoitaja AMK, kuvataideterapeutti, lyhytterapeutti, Mindfulness tunnetaitovalmentaja
Nina Sundberg, psykoterapeutti VET, taidepsykoterapeutti, kouluttajapsykoterapeutti
Jari Salmela, psykoterapeutti, taidepsykoterapeutti, työnohjaaja, ensiavun ja terveystiedon opettaja

Kouluttajamuutokset mahdollisia.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2490 €, sisältäen lähiopetuspäivissä tapahtuvan opetuksen, koulutusryhmäterapian sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti.

Opiskelija hankkii itse lähi- ja etäopetuksessa käytettävät taideterapiamateriaalit sekä itsenäisen ateljeetyöskentelyn materiaalit.

(koulutuksen hintaan ei lisätä arvonlisäveroa)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® 20 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...

Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu