Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
3 päivää
650 EUR (arvonlisäverotonta)
24.11.2022 09.00
Haku päättyy: 9.11.2022
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Vähemmistöön kuuluminen ei yksin vaikuta terveyteen, mutta syrjivät rakenteet ja asenteet lisäävät vähemmistöstressiä ja kuormittavat mielenterveyttä. Tämä johtaa siihen, että useilla vähemmistöillä on moninkertainen riski hyvinvoinnin haasteille. Vääriin oletuksiin ja syrjiviin käytäntöihin perustuvat toimintamallit voivat johtaa palveluiden välttämiseen ja pahimmillaan vääriin toimenpiteisiin.

Huomioimalla moninaisuuden ja edistämällä yhdenvertaisuutta intersektionaalisesti luomme saavutettavampia palveluita ja edistämme hyvinvointia tehokkaammin. Moninaisuus lähtökohtana lisää myös työhyvinvointia ja mahdollistaa parhaan osaamisen ja toimijuuden henkilöstössä.

Koulutuksen sisältö

Kurssilla syvennytään eri vähemmistöjen ja yhteisöjen asemaan ja lisätään työkaluja
inklusiivisten palveluiden ja sensitiivisen kohtaamisen kehittämiseksi sosiaali- ja
terveysalan palveluissa. Lähtökohtana on lainsäädäntö, ( laki naisten ja miesten
tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslaki), joka velvoittaa sote-alalla toimivia. Kurssilla
tutustutaan suomalaisten vähemmistöjen historiaan, tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmista kumpuaviin velvoitteisiin sekä tarjotaan työkaluja
yhdenvertaisuuden edistämiseen asiakastyössä Sote-alalla.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, joka lähetetään hakuajan päätyttyä osallistujille.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan palvelu-, asiantuntija- tai johtotehtävissä
oleville ammattilaisille.

Aikataulu

24.11. – 08.12.2022

torstaisin 24.11., 1.12. ja 8.12.2022

klo 9.00-15.00

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kouluttaja

Maryan Abdulkarim

Abdulkarim palkittu yhteiskunnallinen keskustelija ja toimittaja, joka on ollut vuosia Jälkiviisaiden vakiojäsen aina vuoteen 2022 asti. Abdulkarim on toiminut yhdenvertaisuus-ja tasa-arvoasioiden lehtorina Oulun ammattikorkeakoulun ammattillisen opettajakoulutuksen yksikössä ja hänellä on vuosien työkokemus sote-alalta.

Koulutukseltaan Abdulkarim leipuri-kondiittori, sosionomi AMK ja hän viimeistelee sosiologian graduaan Helsingin yliopistolle.

Abdulkarim on saanut työstään Vuoden Kristina tunnustuksen Helsingin yliopiston sukupuolen tutkimuslaitokselta ja Vuoden Minna Canth tunnustuksen Minna Canth seuralta.

Aaro Horsma

Horsma kokenut Diversity, Equity, Inclusion and Belonging (DEIB)-ammattilainen, jolla on erityisosaamista ihmisoikeuksista, monimuotoisuudesta ja hyvinvoinnista, viestinnästä ja strategisesta kehittämisestä. Horsmalla on koulutustausta asiakaspalvelusta ja myynnistä journalismiin, monikulttuurisesta sosiaalityöstä seksuaalikasvatukseen. Parhaillaan kognitiivista lyhytpsykoterapiaa opiskelevalla Horsmalla on kiinnostusta ja taitoja monenlaisiin yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyviin tehtäviin.

Horsmalla on yli 10 vuoden kokemus järjestöistä ja ihmisoikeustyöstä. Viimeiset kymmenen vuotta Helsinki Pride -yhteisön sosiaalityöntekijänä, suunnittelijana ja toiminnanjohtajana hän on vastannut Suomen ensimmäisten sateenkaarierityisten palveluiden pilotoinnista muun muassa sateenkaarinuorille ja lhbtiq+ turvapaikanhakijoille. Sosiaali- ja nuorisopalveluiden ohella hän on kehittänyt koulutuksia ammattilaisille työelämän eri osa-alueilla yhdenvertaisten ja inklusiivisten palveluiden ja työkulttuurin edistämiseksi.

Kustannukset

650 €

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.phkesa.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sote-alalle räätälöityjä koulutuksia

Etsitkö kumppania henkilöstösi täydennyskoulutuksiin? Mikäli teillä on osaamistarpeita tietosuojan, kirjaamisen tai Kannan osalta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille täytä seuraavat tiedot: