Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
02.09.2020 - 15.09.2021
1 890 EUR (arvonlisäverotonta)
2.9.2020 09.00
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) on kohtaamistyön ammattilaisille tarkoitettu täydennyskoulutus, joka antaa oikeuden käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja sen työkaluja opiskelijan omassa työyhteisössä. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, jonka aikana opiskelijaryhmä tapaa kuudessa työpajassa, joiden kesto on yhteensä kymmenen työpäivää. Lisäksi opiskelijat tekevät työpajojen välissä oppimistehtäviä ja voimauttavan valokuvan prosesseja omissa yhteisöissään ja työpaikoillaan.

Voimauttavan valokuvan menetelmässä valokuvat ja valokuvaaminen ovat konkreettinen apuväline katsomisen tavan muuttamiselle. Voimauttavassa valokuvaprosessissa rakennetaan korjaavan katseen kokemuksia toisten ihmisten silmissä ja ihmisen omissa silmissä. Uudelleenmäärittelyllä ja toisin katsomisella on valtavasti uudistavaa voimaa, jota voidaan käyttää ihmisten välisten vaikeiden tilanteiden ja jumittuneiden asetelmien muuttamiseen.

Voimaannuttava valokuvaus koulutuksessa:

  • Opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen.
  • Opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään.

Lisätietoja hakemisesta

Ilmoittautumisen lisäksi tulee laatia vapaamuotoinen hakemus koulutukseen. Kouluttaja tekee lopullisen opiskelijavalinnan hakemusten perusteella.

Hakemuksesta on käytävä ilmi seuraavat asiat:

  • hakijan nimi ja yhteystiedot (kotiosoite sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
  • koulutustausta
  • työkokemus sekä nykyinen työyhteisö
  • hakija kertoo lisäksi vapaamuotoisesti, miten toivoo voivansa soveltaa menetelmää omassa työyhteisössä, miksi pitää menetelmää tarpeellisena ja mitä odottaa koulutukselta henkilökohtaisesti.

Hakemukset toimitetaan Päijät-Hämeen kesäyliopiston toimistoon 5.8.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info(at)paijathameenkesayliopisto.fi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet-koulutus soveltuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille.

Menetelmää voi käyttää kaiken ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden, oppilaiden ja potilaiden kanssa, eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Aikataulu

02.09.2020 - 15.09.2021

1. työpaja ke 2.9.2020 (1 päivä)
2. työpaja to-pe 8.-9.10.2020 (2 päivää)
3. työpaja ke 25.11.2020 (1 päivä)
4. työpaja to-pe 18.-19.2.2021 (2 päivää)
5. työpaja ti-ke 27.-28.4.2021 (2 päivää)
6. työpaja ti-ke 14.-15.9.2021 (2 päivää)

Päivien kellonajat alustavasti klo 9-18. Kuvauspäivät (8.10. ja 27.4.) kestävät pidempään. Kellonajat tarkentuvat kaikkien päivien osalta vielä koulutuksen alussa.

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kouluttaja

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Kustannukset

Hinta 1890 €

Osallistuja vastaa itse matkustus- ja ruokailukuluista. Kamerat saa kuvauspäivinä käyttöön kouluttajalta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: