Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Maineenhallinta ja kriisiviestintä

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
Yhteenveto
1 päivä
330 - 625 EUR + alv 24 %
Koulutus
Helsinki, Verkossa
Alkavat koulutukset
Helsinki
475 EUR
4.10.2022

Helsinki
625 EUR
4.10.2022

Verkossa
440 EUR
4.10.2022

Verkossa
330 EUR
4.10.2022
ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

Maineenhallinta ja kriisiviestintä

Kriiseistä puhutaan paljon. Samoin vastuullisuudesta ja kriisiherkästä yhteiskunnasta, keskustelu- ja somekulttuurista, jossa pieni kipinä voi leimahtaa roihuun sekunneissa. Silti herkkyys tunnistaa oman organisaation maineriskejä ja toiminnan haasteita on ihmeellisen harvinainen kyky.

Maineenhallinnan ja kriisiviestinnän koulutuspäivä on tehokas, laaja-alaiseen kokemukseen nojaava kokonaisuus, joka auttaa ymmärtämään maineen ulottuvuuksien ja kriisitilanteiden välisen yhteyden. Kouluttaja Anna Sorainen uskoo, että rehellisyys organisaation haasteiden edessä ja rohkea oman toiminnan analysointi ovat paras mainevakuutus.

Koulutuspäivä yhdistää tehokkaasti strategisen, operatiivisen ja inhimillisen näkökulman maineen analysointiin, kriisien ennakointiin ja ennaltaehkäisemiseen, kriisitilanteen hoitamiseen ja myrskyistä selviytymiseen. Tervetuloa mukaan kasvattamaan organisaatiosi kriisinkestävyyttä – ja myös omaasi.

Koulutuksen sisältö

 • kriisiherkkyyden lähteillä – julkisuuden ja mainemaiseman ajankohtaiset ilmiöt
 • mainetta ja luottamusta rakentavan viestinnän elementit
 • kriisin anatomia – miten ja miksi kriisi syntyy?
 • maineriskien ennakointi ja ennaltaehkäiseminen
  • harjoitus: oman organisaation toiminnan analysointi maineen eri ulottuvuuksilla
 • kriisijohtamisen ja -viestinnän periaatteet, taidot ja vinkit
  • ryhmätyöharjoitus: toiminta kuvitteellisessa kriisitilanteessa
 • kriisistä selviytyminen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maineenhallinta ja kriisiviestintä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Kaikille organisaatioiden viestijöille, asiantuntijoille ja johtajille.

Aikataulu

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen.  Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

Kouluttaja

Anna Sorainen on viestinnän ja liikkeenjohdon strateginen neuvonantaja, sovittelija, valmentaja, puhuja ja moderaattori. Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta.

Anna on hiljattain perustanut uuden yhtiön No Draman, joka keskittyy konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun, ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä strategiseen viestintään. Anna työskentelee johtajien ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutos- ja kriisitilanteissa sekä strategiatöissä. Hän myös käsikirjoittaa ja moderoi kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia.

Vuonna 2005 Anna perusti oman viestintätoimiston Ground Communicationsin, jossa hän jatkaa edelleen neuvonantajana. Matkan varrelle mahtuvat myös muun muassa McLaren Racing -pesti Kimi Räikkösen mediavastaavana, Olympiakomitean viestintäpäällikön tehtävät ja Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtajuus. Annan ura alkoi Yleisradion TV1:n toimituksista uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana.

Anna oli ProCom ry:n puheenjohtaja vuosina 2008 – 2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa (Evento Awards). Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018).

Kustannukset

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

475 eur jäsen / 625 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

330 eur jäsen / 440 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritatProCom PROFESSIONAL -kokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. ProCom PROFESSIONAL -osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maineenhallinta ja kriisiviestintä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom on yhteiskunnallisesti vaikuttava viestinnän ammattilaisten järjestö – verkosto, kehittäjä ja media. ProCom toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on noin 3 000 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – tiedottajia, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä ja konsultteja, jotka työskentelevät...


Lue lisää kouluttajasta ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

Kasarmikatu 23 A 5
00130 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sinustakin taitava vuorovaikuttaja?

Franz Schniderin käytännönläheisessä ja innostavassa Taitava vuorovaikuttaja -koulutuksessa opit ymmärtämään ja kokoamaan vuorovaikutuksen palapelin!

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Maineenhallinta ja kriisiviestintä täytä seuraavat tiedot: