Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön työhön

Psyko-Team
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Sopimuksen mukaan
   
Useita paikkakuntia
Räätälöity / Asiakaskohtainen koulutus

Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön työhön

Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön... / Psyko-Team

Hoidollisten vuorovaikutusmenetelmien lisäkoulutus

Erilaisia menetelmäkoulutuksia järjestetään nykyään paljon, mutta tämä koulutus on jotakin aivan uudenlaista. Koulutus muuttaa käsityksesi menetelmistä!

Olet varmasti huomannut, että puhuttuun kieleen perustuvalla keskustelulla päästään asiakkaiden kanssa yleensä vain tiettyyn pisteeseen.

 • Läheskään kaikki asiakkaat eivät hyödy ”pelkästä keskustelusta”
 • Joillekin asiakkaille ”perinteinen keskustelu” on suorastaan kontraindisoitu

Hyvä uutinen on tässä:

 • Kaikessa asiakastyössä on mahdollista olla vuorovaikutuksessa ja tehdä vaikuttavaa yhteistyötä lukuisilla muillakin menetelmillä – ihan omana itsenään.
 • Luovuuden ja toiminnallisuuden kautta päästään useimmiten paljon pidemmälle kuin ”pelkän keskustelun” avulla ikinä voisi päästä.
 • Luovuuden ja toiminnallisuuden käyttö parhaimmillaan on hyvinkin syvällistä ja vaikuttavaa keskustelua ja se voi mahdollistaa myös ”perinteistä keskustelua”.
 • Luovuus ja toiminnallisuus luontevana osana kenen tahansa työtapaa edistää hänen asiakkaidensa hyvinvointia, kuntoutumista ja uuden oppimista.

Koulutuksen toteutus

Koulutus on laajuudeltaan 5 op ja vaativuudeltaan korkea-asteen opintoja, mutta käytännöllisyytensä vuoksi hyvin opiskelijaystävällinen. Kokonaisuus sisältää 7 lähiopetuspäivää (1–2 päivää/kk) sekä niihin liittyviä valmistautumistehtäviä, muuta omaa työskentelyä, kirjallisuuteen perehtymistä sekä sen reflektointia ja verkko-opiskelua.

Koulutus on saatavana myös tilauskoulutuksena, jolloin sen sisältöä ja laajuutta on mahdollista muokata tarpeiden mukaan.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Koulutuksen aikana perehdytään poikkeuksellisen laajasti luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin käytännönläheisesti, joita kaikki asiakastyötä tekevät ammattilaiset voivat toimialastaan riippumatta käyttää asiakastyön vaikuttavuutta ja mielekkyyttä lisäämään.

Oman alueensa asiantuntijat kertovat, kokeiluttavat ja rohkaisevat erilaisten menetelmien käyttöön. Jokaiselle etsitään työkalupakista omaan työtapaan soveltuvia menetelmiä.

Menetelmiin perehdytään niin teoreettisesti kuin käytännönläheisesti ja laajan työkalupakin lisäksi se antaa rohkeutta kokeilla luovia ja toiminnallisia menetelmiä, jotka sopivat omaan tapaan työskennellä asiakkaiden kanssa.

Haastaviinkin pulmiin, kuten

 • traumatisoituminen
 • kiintymyssuhteen häiriöt
 • psykoemotionaaliset ja -sosiaaliset ongelmat
 • monenlaiset kehityksen häiriöt
 • monimuotoiset neuropsykiatriset häiriöt

voidaan ja kannattaa käyttää keskeisenä kuntoutusvälineenä luovaa toimintaa ja taitojen oppimista.

Koulutuksen näkökulma on integratiivinen. Koulutuksessa yhdistetään voimavarakeskeistä, kognitiivista, systeemistä sekä psykodynaamista ajattelua ja pohditaan niiden sijoittumista omaan käyttöteoriaan.

Koulutuksen aikana tutustutaan spesifimmin myös eri asiakasryhmiin ja tyypillisiin haasteisiin; lasten kiintymyspulmat, nuorten kohtaaminen, perheiden systeemit ja parisuhde sekä neurologiset/ psykiatriset pulmat.

Välitehtävien ja oppimispäiväkirjan avulla pääset tutustumaan myös itseesi uudenlaisella mielenkiintoisella tavalla.

Koulutuksen aikana opit muun muassa:

 • Miksi nuoret kirjoittaa päiväkirjoja?
 • Miten voit räpätä ja hyödyntää työssäsi räppiä?
 • Mitä hyötyä jostakin tavallisesta toiminnasta on?
 • Mikä on perhepiirrustus, ja mitä sillä tehdään?
 • Millä tavalla perheen tai vaikka työyhteisön voi saada miettimään leikin kautta roolejaan?

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön työhön, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät eri toimialojen ammattilaiset, jotka haluavat lisätä vuorovaikutusvalmiuksiaan ja työskentelyn vaikuttavuutta luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä: esimerkiksi lastensuojelun, päivähoidon, koulutoimen, lapsi- ja nuorisotyön, lasten ja nuorisopsykiatrian ja -neurologian, neuvoloiden ja perheneuvoloiden, erilaisten ohjauspalvelujen, vammaistyön ja kuntoutuksen eri alojen ammattilaiset.

Kouluttaja

Kouluttajina toimivat

 • Jussi Sutinen, Perheterapeutti, kirjallisuusterapeutti, psykoterapeutti
 • Satu Aaltonen, Toimintaterapeutti, psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia) ja DKT-koulutettu
 • Ulla Halkola, Valokuvaterapian kouluttaja

Kustannukset

Osallistumismaksu omaehtoisena koulutuksena 980 €. Mikäli koulutuksen maksaa työnantaja, lisätään hintaan arvonlisävero 24 %, yksityishenkilön maksaessa sisältyy vero maksuun ja sen voi suorittaa jopa kolmessa erässä.

Koulutus on saatavana myös tilauskoulutuksena, jolloin sen sisältöä ja laajuutta on mahdollista muokata tarpeiden mukaan. Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön työhön? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Psyko-Team

Suomen Psykologinen Instituutti

Ihminen ihmiselle – ammatillisuus

Suomen Psykologisen Instituutin tavoitteena on edistää soveltavaa psykologiaa toimialoilla, joissa toimitaan ihmisten hyväksi. Instituutti työskentelee sen eteen, että eri toimialojen ihmiset hyötyvät alan uusista tutkimuksista ja innovaatioista. Suomen Psykologisen Instituutin keskeisiä mielenkiinnon kohteita ovat esimerkiksi monitieteellinen lähestyminen ihmisen käyttäytymiseen vuorovaikutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Psyko-Team ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Psyko-Team

Meritullinkatu 4 B 8–9
00170 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
psyk.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmia käytännön työhön täytä seuraavat tiedot: