Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykiatrinen lastensuojelutyö (5 op)

Psyko-Team
Yhteenveto
7 lähipäivää
950 EUR + alv 24 % (yht. 1 178 EUR)
Avoin koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
Kysy seuraavaa toteutusta 
950 EUR
Suomi
Sopimuksen mukaan 

Psykiatrinen lastensuojelutyö (5 op)

Psykiatrinen lastensuojelutyö

Lasten hyvinvointia voidaan edistää lastensuojelun ja psykiatrian yhteistyöllä

Lastensuojelun sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian välinen yhteistyö on pitkään ollut eräs lastensuojelun kesto-ongelmista. Tämä koulutuskokonaisuus on suunniteltu nimenomaan psykiatrian ja lastensuojelun rajapintaan edistämään yhteistyötä, jotta kaikki lasten hyväksi tehtävä työ olisi johdonmukaisesti samansuuntaista. Suuri osa lapsen ja nuoren psykiatriselta vaikuttavista oireista on hoidettavissa ilman medikalisointia – sosiaalipedagogisin keinoin systeemisesti terapeuttisella työotteella.

Suurella osalla lastensuojelun asiakkaiden vanhemmista on psyykkisiä ongelmia. Biologisten vanhempien mielenterveys- ja päihdehäiriöiden vähentämisellä voidaan vaikuttaa merkittävästi lasten ennusteeseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu kolmesta moduulista

  1. Vaativan psykiatrisen lastensuojelutyön perusteet 2 op
  2. Vaativan lastensuojelutyön psykologinen metodiikka 2 op
  3. Aikuispsykiatriaa lastensuojelutyön ammattilaisille 1 op

Koulutuksen toteutus

Koulutus on suunniteltu työelämälähtöisesti niin, että koko työyhteisö voi suorittaa koulutuksen samaan aikaan. Koulutus koostuu 5–10 lähiopiskelupäivästä, työnohjauksellisesta työskentelystä, verkko-opiskelusta sekä itsenäisestä opiskelusta. Koulutuksen lähiopetuspäivät on mahdollista tilata työyhteisökoulutuksena yhdelle tai useammalle työyhteisölle omalle paikkakunnalle. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi osallistua avoimiin lähiopetuspäiviin, joita järjestetään lukuvuoden aikana eri puolilla maata mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Oulussa ja Hämeenlinnassa. Koulutus on mahdollista suorittaa moduuleittaan tai kokonaisuutena. Kokonaisuus on mahdollista suorittaa yhden tai useamman lukukauden/lukuvuoden aikana.

Koulutus on suunniteltu niin, että se hyväksytään myös vapaavalintaisina opintoina osaksi useampia alan korkeakoulututkintoja, minkä lisäksi se hyväksiluetaan alan ammatillisina opintoina toisella asteella. Koulutus pätevöittää henkilöstöä, nostaa entisestään yksikön hoidon kokonaistasoa ja auttaa täsmentämään lastenpsykiatrisen ja nuorisopsykiatrisen konsultaation fokusta ja tarvetta.

Koulutukseen on mahdollista hakea osarahoitusta esim. koulutusrahastolta tai ELY-keskukselta. Mikäli koulutus on tarkoitus järjestää ns. täsmäkoulutuksena, eli yhteishankintakoulutuksena Ely-keskuksen kanssa, voidaan tarvittaessa koulutuksen järjestämismuotoa säätää tarvittaessa niin, että lähiopetuspäiviä on 10.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykiatrinen lastensuojelutyö (5 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutuksen voi suorittaa itsenäisesti tai se voidaan räätälöidä kokonaiselle työyhteisölle tai osalle siitä.

Koulutus voidaan hyväksilukea osana alan korkeakoulututkintoja sekä toisen asteen ammatillisia opintoja.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 950 € + alv 24 %

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta!

Ota yhteyttä kouluttajaan

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykiatrinen lastensuojelutyö (5 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Psyko-Team

Suomen Psykologinen Instituutti

Ihminen ihmiselle – ammatillisuus

Suomen Psykologisen Instituutin tavoitteena on edistää soveltavaa psykologiaa toimialoilla, joissa toimitaan ihmisten hyväksi. Instituutti työskentelee sen eteen, että eri toimialojen ihmiset hyötyvät alan uusista tutkimuksista ja innovaatioista. Suomen Psykologisen Instituutin keskeisiä mielenkiinnon kohteita ovat esimerkiksi monitieteellinen lähestyminen ihmisen käyttäytymiseen vuorovaikutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Psyko-Team ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot : Psyko-Team

Psyko-Team

Meritullinkatu 4 B 8–9
00170 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
psyk.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Psykiatrinen lastensuojelutyö (5 op) täytä seuraavat tiedot: