Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sijaisperheen ohjaus ja tuki (5 op)

Psyko-Team
Yhteenveto
7 lähipäivää
850 EUR + alv 24 % (yht. 1 054 EUR)
Avoin koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
2020 
850 EUR
Suomi
Sopimuksen mukaan 

Sijaisperheen ohjaus ja tuki (5 op)

Sijaisperheohjaajan pätevöitymiskoulutus / Psyko-Team

Sijaisperheohjaajan pätevöitymiskoulutus

Lastensuojelulain muutoksesta johtuen perhesijoitusten määrä on lisääntynyt. Hyvä niin, sillä onnistunut perhehoito on inhimillinen tapa hoitaa niin vaikeita traumoja, kuin kiintymyssuhteen pulmaa suhdekeskeisellä työotteella. Samaan aikaan on alettu pohtimaan sijaisperheiden tuen tarvetta. Miksi sijoitukset päättyy, ja millä keinoilla niitä voisi ehkäistä?

Aina ei välttämättä tarvita kalliitta ja raskaita tukimuotoja, kun usein konflikteissa on kyse tunteista ja ymmärrys lapsen oireista, jotka pystytään hoitamaan harvoillakin tukimuodoilla. Joskus työskentelyllä voi olla myös kontraindikaatiota. Tuki kuormittaa sijaisperheen arkea.

Sijaisperheiden kanssa arjessa työskenteleviä työntekijöitä on myös yhä enemmän. Monessa organisaatiossa on työntekijöiden toimenkuva muuttunut perhetyöstä sijaisperhetyöksi. Parhaimmillaan eri tahojen organisoimat perhehoitoyksiköt vastaavat kymmenien lasten sijoituksesta, joka vastaa jo laitoshoidon määrää. Samaan aikaan voi olla tiimillinen eri koultustaustoista tulevia työntekijöitä, jotka työskentelevät sijaisperheessä. Sijaisperheiden tukemisesta puuttuu vielä yhteinen käyttöteoria ja koulutus. Tämä on ensimmäinen lajiaan.

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Koulutus sisältää 7 lähiopetuspäivää, välitehtäviä ja lyhyen lopputyön, joka pitää sisällään oman työskentelyvideon kuvaamisen, jonka avulla voidaan kehittää työtapaa.

  1. Moninäkökulmaisuus ja integratiivisuus perhehoidossa
  2. Hypoteesikeskeinen hoitomalli, common factors
  3. Suhdekeskeinen työtapa, suhteen hoitava merkitys
  4. Kiintymyssuhteen näkökulma
  5. Traumat ja kriisit
  6. Sijaisperheiden tukimuodot ja periaatteet, käytännön purku
  7. Kliininen seminaari

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sijaisperheen ohjaus ja tuki (5 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Sijaisperheen ohjaus ja tuki -täydennyskoulutus tarjoaa kokoavan työskentelymallin kaikille sijaisperheiden kanssa työtä tekeville. Se perustuu tutkimukseen sijaisperheiden tuen tarpeesta, työnohajusmalliin, jota on toteutettu sijaisperheiden kanssa jo viisi vuotta sekä perheterapian käyttöteoriaan.

Reflektiivinen ja multidimensionaalinen työote antaa työntekijälle ja organisaatiolle käyttöteorian, välineitä ja kokemusta onnistua sijaisperhetyössä. Hyvä työntekijä arvostaa sijaisperheen ammatillisuutta ja tarjoaa oman kokemuksensa sekä osaamisensa sijaisperheen käyttöön. Yhdessä työntekijä ja sijaisvanhemmat etsivät moninäkökulmaisesti syitä lapsen toiminnalle ja yrittävät löytää toimivia muotoja.

Kouluttaja

Jussi Sutinen, Vastuukouluttaja, perheterapeutti, psykoterapeutti ja kirjallisuusterapeutti

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 850 € + alv 24 %.

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sijaisperheen ohjaus ja tuki (5 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Psyko-Team

Suomen Psykologinen Instituutti

Ihminen ihmiselle – ammatillisuus

Suomen Psykologisen Instituutin tavoitteena on edistää soveltavaa psykologiaa toimialoilla, joissa toimitaan ihmisten hyväksi. Instituutti työskentelee sen eteen, että eri toimialojen ihmiset hyötyvät alan uusista tutkimuksista ja innovaatioista. Suomen Psykologisen Instituutin keskeisiä mielenkiinnon kohteita ovat esimerkiksi monitieteellinen lähestyminen ihmisen käyttäytymiseen vuorovaikutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Psyko-Team ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Psyko-Team

Meritullinkatu 4 B 8–9
00170 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
psyk.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sijaisperheen ohjaus ja tuki (5 op) täytä seuraavat tiedot: