Lean-työkaluja toimistotyön tehostamiseen

Qualitas Fennica, Verkossa (+1 sijaintia)
Kesto
1 päivä
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
1 päivä
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lean-työkaluja toimistotyön tehostamiseen

Kuvassa nainen ja whiteboard, jossa post it -lappuja

Akuutin koronavirusepidemian johdosta kaikkiin Qualitas Fennican kevään aikana toteutettaviin koulutuksiin tullaan järjestämään mahdollisuus etäosallistumiselle. Kaikille koulutuksiin ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta koulutukseen pääsee osallistumaan paikkariippumattomasti.

Asiantuntijatyön ”liinaus” on vahvassa nousussa tänä päivänä. Asiantuntijatyö eroaa merkittävästi tuotantolaitosten fyysisen tuotteen prosessista. Informaatio, ihmiset, kommunikaatio, tehtävien valinnan satunnaisuus, tehtävien kulun näkymättömyys, osaamisen vaihtelu, IT-puitteiden häiriöt, suorittajia kuormittava piilokuorma jne. ovat se toimintaympäristö, jota liiankin usein ohjaa kaaosmaisuus.

Koulutuksen tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on:

  • perehtyä leanin historiaan ja Toyotan ihmiskeskeisiin arvoihin
  • perehtyä asiantuntijatyön lisäarvoajatteluun
  • resurssien ja asiakasta palvelevan virtaussuunnan yhteensovittamiseen
  • asiantuntijatyön hukkailmiöihin ja niiden eliminointitapoihin
  • arvovirtakuvauksen rooliin virtauksen kehittämisessä ja
  • asiantuntijatyön virtaviivaistamisen keinoihin.

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen (1 pv) ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Koulutusta edeltää orientoiva ennakkotehtävä, joka pohjustaa koulutuspäivän antia. Koulutuspäivän päätteeksi osoitetaan selvästi, miten osallistujat voivat jatkaa tästä. Kurssilaiset saavat runsaan paketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lean-työkaluja toimistotyön tehostamiseen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu johto-, laadunhallinta-, ympäristö-, turvallisuus- ja lean kehittämistoiminnoista vastaaville. Koulutus sopii laatu-, kehitys-, ympäristöpäälliköille, prosessinomistajille, sisäisille auditoijille, esimiehille ja johdolle sekä kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tavoitteellisesta toiminnasta, mittaamisesta, asiantuntijatyön kokouskäytäntöjen tehostamisesta ja organisaation jatkuvasta kehittämisestä.

Aikataulu

9:00 Päivän avaus

  • Esittäytyminen
  • Koulutuspäivän ohjelma ja tavoitteet

Leanin historiaa ja kulttuuria

  • Leanin historiaa ja jatkuvan parantamisen johtamiskulttuurin piirteitä ja haasteita
  • Itseohjautuvien tiimien roolien voimistaminen
  • Arvoa luovat työvaiheet, tarpeelliset mutta ei arvoa luovat työvaiheet, hukkaa aiheuttavat työvaiheet, aikavarkaat, ”silpputyön” hallinnan keinoja

11:30 Lounastauko

12:15 Hukka, kapeikot ja arvovirta asiantuntijatyössä

  • Asiantuntijatyön virtaviivaistaminen arvovirtamenetelmän avulla
  • Kapeikot ja niiden käsittely
  • Päivittäisjohtaminen ja visuaaliset taulut
  • Ongelmanratkaisutaito kuuluu jokaiselle
  • Kanban-taulun periaatteet ja soveltaminen kuormituksen hallinnassa

Miten jatkan tästä

  • Päivän yhteenveto ja keskustelua

16:00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Jussi Moisio tai Jari Saali.

Jussi Moisio, Vanhempi Konsultti, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Jari Saali, kouluttaja, Vanhempi konsultti, Arter

Kouluttaja Jari Saalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kansainvälisessä pörssiyhtiössä mm. laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtajana, pääauditoijana sekä valmistuksen johtoryhmän jäsenenä. Jari on menestyksellisesti johtanut kymmeniä toiminnankehittämisen, riskienhallinnan ja turvallisuuden sekä jatkuvan parantamisen projekteja Suomessa ja ulkomailla.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous! 

Qualitas Fennica Twitterissä


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean-työkaluja toimistotyön tehostamiseen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Qualitas Fennica
Valimotie 21
00380 Helsinki

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...

Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu