Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ekosysteemin mallintaminen

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
650 EUR
21.4.2022

Suomi
Sopimuksen mukaan
Kuvassa viherpalmu harmaalla taustalla

Ekosysteemin mallintaminen

Ekosysteemi on käsitteenä laajempi kuin toimintaympäristö, josta yleensä tehdään kuvaukset osana strategiatyötä, liiketoimintasuunnitelmia tai erilaisten standardien vaatimuksesta. Liiketoiminnallista ekosysteemiä tarkastellessa olisi helppo tyytyä ainoastaan taloudellisen näkökulman mallintamiseen, mutta se ei nykymaailmassa ole mahdollista eikä hyödyllistä organisaation jatkuvuuden näkökulmasta.

Jatkuvuuden varmistamiseksi pitää omien valmiuksien lisäksi huomioida myös se, millaiset valmiudet kumppaneillamme on toimia vaikkapa digitaalisesti ja ekologisesti samassa ekosysteemissä tai vastata viranomaisten vaatimuksiin. Tekemällä oman toiminnan vaikutukset näkyväksi, organisaatiolla on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa myönteisesti oman ekosysteeminsä muihin toimijoihin ja olla mukana muutoksissa ja uudistuksissa, joilla voidaan tavoitella jatkuvuutta ja parempaa tulevaisuutta.

Kattavien mallinnusten avulla voidaan ennakoida paremmin muutostarpeita ja niiden vaikutuksia. Huolellinen kokonaisuuden mallintaminen auttaa niin sopimis-, rakentamis-, kuin arviointivaiheissa.

Opi ekosysteemiajattelu ja kyvykkyyksien arviointi

Koulutuspäivän aikana syvennytään ekosysteemiajatteluun ja nostetaan oman liiketoiminnan kyvykkyyden ja erinomaisuuden arviointi uudelle tasolle. Koulutus koostuu alustavista luennoista ja vuorovaikutteisista keskusteluista. Osallistujat saavat käytännön vinkkejä ja ohjeistusta oman organisaation liiketoiminnan mallintamiseen.

Miksi osallistua?

  • Opit mallintamaan liiketoimintasi ekosysteemin
  • Osaat arvioida ekosysteemin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja johtamisessa
  • Hahmotat laaja-alaisesti ekosysteemiajattelua ja siihen liittyviä menetelmiä
  • Ymmärrät miten negatiivisia tekijöitä voi käsitellä, ehkäistä ja ennakoida
  • Pystyt arvioimaan kumppaneiden ja viranomaisten asettamia vaatimuksia omassa ekosysteemissäsi

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ekosysteemin mallintaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu laatu- ja riskienhallintatehtävissä toimiville, kokonaisarkkitehtuurista vastaaville sekä johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille.

Aikataulu

9:00 Aloitus

  • Ekosysteemin merkitys liiketoiminnassa
  • Harjoitus: Oman organisaation ekosysteemin mallintaminen

11:30 Lounas

12:30

  • Ekosysteemin toimivuuden tarkastelu
  • Harjoitus: Mallinnetun ekosysteemin arviointi
  • Ekosysteemin kehittäminen ja yhteinen tulevaisuus

15:50 Miten jatkan tästä

16:00 Lopetus

Kouluttaja

Elina Mäkinen, Vanhempi konsultti, Arter

Arterin vanhempi konsultti KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ekosysteemin mallintaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ekosysteemin mallintaminen täytä seuraavat tiedot: