Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Koulutus
Helsinki, Suomi
Alkavat koulutukset
Helsinki
650 EUR
10.5.2022

Suomi
Sopimuksen mukaan
Juurisyyanalyysin opettamista

Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt

Toistuvatko samat poikkeamat, ongelmat, hukkailmiöt kerta toisensa jälkeen? Tuntuuko poikkeamien käsittely turhauttavalta? Monessa organisaatiossa samojen poikkeamien, ongelmien, hukkailmiöiden jne. toistuminen kerrasta toiseen on liiankin tuttua. Mikä on organisaation kannalta turhauttavampaa kuin selvitellä samoja ”sotkuja” kerrasta toiseen, menettää tehokasta työaikaa ja lykätä toimitusaikalupauksia? Miksi ongelman ratkaisussa ei päästä niskan päälle?

Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka joutuvat työssään ratkomaan esimerkiksi tuote- tai palvelulaadun ongelmia, prosessihäiriöitä, asiakasvalituksia, sidosryhmien huolenaiheita, ympäristövahinkoja, tapaturmatilanteita, ”läheltä piti” -tilanteita ja leanin hukkailmiöitä.

Ongelmanratkaisuun on olemassa selkeät kentällä testatut toimintamallit, työkalut ja tekniikat, joita käyttämällä päästään kiinni juurisyihin, vaihtelun hallintaan ja tulosparannuksiin. Systemaattinen eteneminen sekä arkijärki riittävät kaikkeen tähän. Vaaditaan hieman opiskelua ja asennetta, ja tuloksena on vähemmän kiirettä ja stressiä, sekä helpompi tapaa työskennellä. Lopetetaan tulipalojen sammuttaminen ja siirrytään hallittuun toteuttamiseen!

Miksi osallistua?

 • Hahmotat poikkeamien, vahinkojen, hukkailmiöiden jne. juurisyiden tunnistamisen merkityksen liiketoiminnalle ja toiminnan tuloksentekokyvylle
 • Opit juurisyiden tunnistamismenettelyn
 • Opit juurisyiden tunnistamisessa käytettävät olennaiset työkalut
 • Opit tietojen keruun ja analysoinnin
 • Opit juurisyiden analysoinnin, sekä innovatiivisen korjaavien toimenpiteiden tunnistuksen ja toteuttamisen

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen ja sitä edeltää orientoiva ennakkotehtävä, joka pohjustaa koulutuspäivän antia. Kurssilaiset perehdytetään päivän aiheeseen alustavien luentojen, käytännön esimerkkien ja organisaatiokohtaisten syventävien pohdintojen kautta.

Koulutuspäivän päätteeksi osoitetaan selvästi, miten osallistujat voivat jatkaa tästä. Kurssilaiset saavat tuhdin paketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Aikataulu

8:30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

9:00 Avaus ja koulutuksen tavoitteet

 • Mikä on juurisyyanalyysin merkitys tehokkaan ja lisäarvoa luovan toiminnan kannalta
 • Millainen on systemaattinen juurisyiden tunnistamalli?
 • Määrittele ja kuvaa ongelma huolellisesti
 • Mittaa, tutki lisää
 • Analysoi juurisyyt
 • Soveltavia pohdintoja, kysymyksiä ja keskustelua

12:00 Lounas

13:00

 • Paranna tilanne
 • Valvo, toimiiko ratkaisu, levitä ja dokumentoi
 • Miten luoda poikkeamien, ongelmien, hukan tunnistamisen ja eliminoinnin käytännöt ja ottaa ne käyttöön?
 • Yhteenveto ja keskustelua

16:00 Koulutuksen päätös

Kouluttaja

Jussi Moisio, vanhempi konsultti

Jussi on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kustannukset

650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Laatukeskuksen Suosituin valmennus!

Laatu- ja kehityspäällikkövalmennuksessa saat työkaluja toiminnan kehittämiseen ja organisaation suorituskyvyn parantamiseen.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt täytä seuraavat tiedot: