🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Prosessien ja arvovirtojen johtaminen

Qualitas Fennica, Useita paikkakuntia
Kesto
2 päivää
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
2 päivää
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Prosessien ja arvovirtojen johtaminen

Kuvassa kouluttaja Jussi Moisio luokan edessä

Prosessiajattelu on ollut Suomessa parikymmentä vuotta vahvasti esillä mm. laadunhallintajärjestelmien kautta. Tuhansia ja tuhansia prosessikaavioita on piirretty, mutta prosessien kehittäminen ja hyödyntäminen asiakaslisäarvon tuottamisessa ja tuloksen teossa on jäänyt usein taustalle. Prosessien kehittämistavat ovat nojanneet liikaakin reaktiivisiin korjaaviin toimenpiteisiin ennaltaehkäisevän toiminnan jäädessä vähemmistöön. Yksi syytekijä on ollut yleisen prosessiajattelun keveys henkilöstön osallistamisessa ja itseohjautuvan kehittämisen rakentamisessa. Lean-filosofia on osoittautunut oivalliseksi konkretian tuojaksi prosessien tai leanissä arvovirroiksi kutsuttujen prosessien kehittämismenetelmissä.

Onnistu Lean-projekteissa

Lean-projektien onnistumista käsittelevissä artikkeleissa nostetaan esille, että lean-hankkeet ovat edenneet paremmin sellaisissa organisaatioissa, joissa taustalla on vuosien kokemusta prosessityöstä. Tässä mielessä tuhansien prosessikuvausten maailmassa on kannattavaa yhdistää prosessiajattelu ja leanin arvovirtojen kehittämistekniikat toisiinsa.

Koulutuksessa opit yhdistämään leanin koeteltuja johtamiskulttuurin ideoita ja lean-menetelmiä tuttujen prosessiesi tuloskunnon nostamiseen. Ylimmän johdon rinnalla keskijohdon asenne prosessiajattelua ja kehittämistä kohtaan on ratkaisevan tärkeää. Henkilöstön aktiivinen osallistaminen KATA ja KAIZEN -menetelmissä soveltuu prosessien kehittämiseen. Tässä koulutuksessa opit periaatteet, jotka ovat nopeasti sovellettavissa omassa organisaatiossasi.

Oppimismenetelmät

Koulutus toteutetaan organisaatiokohtaisena. Koulutus on kaksipäiväinen, ja koostuu luennoista sekä ryhmätöistä, joissa soveltavat harjoitteet tehdään omaan organisaatioon liittyen.

Osallistujat saavat runsaan koulutusmateriaalin, jota he voivat hyödyntää vielä koulutuksen jälkeenkin.

Miksi osallistua

  • Opit, miten prosessiajattelu ja lean-ajattelu tukevat toisiaan, sekä miten leanin johtamiskulttuuri voi vahvistaa prosessijohtamista
  • Opit prosessien ja arvovirtojen kuvaustekniikoita, joita voidaan hyödyntää kehittämisessä
  • Saat tietoa, miten strategia puhdasoppisesti jalkautetaan prosessille/arvovirralle ja tunnistetaan strategiasta johdettuja mittareita, sekä miten ne edelleen jalkautetaan osaprosesseille ja tiimeille
  • Saat valmiudet valmentaa prosessi- tai arvovirtatiimejä kohti itseohjautuvaa toimintaa, sekä valmiudet tiimin jatkuvan kehittämisen mahdollistamiseen
  • Selkeytät prosessi- ja arvovirtajohtamisen rooleja
  • Osaat juurruttaa ennaltaehkäisevän KATA:n jokapäiväiseksi toiminnaksi
  • Osaat toteuttaa prosessien ja arvovirtojen kehityshankkeita KAIZEN-työpajojen avulla

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessien ja arvovirtojen johtaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Koulutus toteutetaan organisaatiokohtaisena. Koulutuksen sisältö sovitaan kohderyhmälle sopivaksi.

Aikataulu

1.päivä

8:30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

9:00 Avaus ja koulutuksen tavoitteet

  • Prosessijohtaminen, prosessien mittaaminen ja kehittäminen
  • Prosessien mallintamisen periaatteet

11:30 Lounas

  • Prosessin omistajan roolin ja linjaorganisaation roolien yhteensovittaminen, roolimatriisi
  • Strategian jalkauttaminen prosessikartan prosesseille/arvovirroille aina yksilötasolle asti

16:00 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

2.päivä

9:00 Koulutuspäivä alkaa

  • Arvovirtakuvaamisen periaatteet, lean-johtamiskulttuuri, jatkuva parantaminen ja ongelmanratkaisutaito
  • Arvovirtakuvausharjoitus

11:30 Lounas

  • Lean johtamisen ja johtamiskulttuurin piirteitä, johdon rooli, päivittäisjohtamisen malli, tiimien rooli ja vastuu arvovirtojen kehittämisessä
  • Lean-kehittämismenetelmiä prosessien / arvovirtojen sujuvuuden ja asiakashyödyn parantamiseksi

16:00 Koulutus päättyy

Kouluttaja

Jussi Moisio, Vanhempi Konsultti, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kustannukset

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Qualitas Fennica Twitterissä


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessien ja arvovirtojen johtaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Qualitas Fennica
Valimotie 21
00380 Helsinki

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...

Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu