Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Prosessien ja arvovirtojen johtaminen

Qualitas Fennica
Yhteenveto
2 päivää
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Koulutus
Kuvassa kouluttaja Jussi Moisio luokan edessä

Prosessien ja arvovirtojen johtaminen

Prosessiajattelu on ollut Suomessa parikymmentä vuotta vahvasti esillä mm. laadunhallintajärjestelmien kautta. Tuhansia ja tuhansia prosessikaavioita on piirretty, mutta prosessien kehittäminen ja hyödyntäminen asiakaslisäarvon tuottamisessa ja tuloksen teossa on jäänyt usein taustalle. Prosessien kehittämistavat ovat nojanneet liikaakin reaktiivisiin korjaaviin toimenpiteisiin ennaltaehkäisevän toiminnan jäädessä vähemmistöön. Yksi syytekijä on ollut yleisen prosessiajattelun keveys henkilöstön osallistamisessa ja itseohjautuvan kehittämisen rakentamisessa. Lean-filosofia on osoittautunut oivalliseksi konkretian tuojaksi prosessien tai leanissä arvovirroiksi kutsuttujen prosessien kehittämismenetelmissä.

Onnistu Lean-projekteissa

Lean-projektien onnistumista käsittelevissä artikkeleissa nostetaan esille, että lean-hankkeet ovat edenneet paremmin sellaisissa organisaatioissa, joissa taustalla on vuosien kokemusta prosessityöstä. Tässä mielessä tuhansien prosessikuvausten maailmassa on kannattavaa yhdistää prosessiajattelu ja leanin arvovirtojen kehittämistekniikat toisiinsa.

Koulutuksessa opit yhdistämään leanin koeteltuja johtamiskulttuurin ideoita ja lean-menetelmiä tuttujen prosessiesi tuloskunnon nostamiseen. Ylimmän johdon rinnalla keskijohdon asenne prosessiajattelua ja kehittämistä kohtaan on ratkaisevan tärkeää. Henkilöstön aktiivinen osallistaminen KATA ja KAIZEN -menetelmissä soveltuu prosessien kehittämiseen. Tässä koulutuksessa opit periaatteet, jotka ovat nopeasti sovellettavissa omassa organisaatiossasi.

Oppimismenetelmät

Koulutus toteutetaan organisaatiokohtaisena. Koulutus on kaksipäiväinen, ja koostuu luennoista sekä ryhmätöistä, joissa soveltavat harjoitteet tehdään omaan organisaatioon liittyen.

Osallistujat saavat runsaan koulutusmateriaalin, jota he voivat hyödyntää vielä koulutuksen jälkeenkin.

Miksi osallistua

 • Opit, miten prosessiajattelu ja lean-ajattelu tukevat toisiaan, sekä miten leanin johtamiskulttuuri voi vahvistaa prosessijohtamista
 • Opit prosessien ja arvovirtojen kuvaustekniikoita, joita voidaan hyödyntää kehittämisessä
 • Saat tietoa, miten strategia puhdasoppisesti jalkautetaan prosessille/arvovirralle ja tunnistetaan strategiasta johdettuja mittareita, sekä miten ne edelleen jalkautetaan osaprosesseille ja tiimeille
 • Saat valmiudet valmentaa prosessi- tai arvovirtatiimejä kohti itseohjautuvaa toimintaa, sekä valmiudet tiimin jatkuvan kehittämisen mahdollistamiseen
 • Selkeytät prosessi- ja arvovirtajohtamisen rooleja
 • Osaat juurruttaa ennaltaehkäisevän KATA:n jokapäiväiseksi toiminnaksi
 • Osaat toteuttaa prosessien ja arvovirtojen kehityshankkeita KAIZEN-työpajojen avulla

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessien ja arvovirtojen johtaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus toteutetaan organisaatiokohtaisena. Koulutuksen sisältö sovitaan kohderyhmälle sopivaksi.

Aikataulu

1.päivä

8:30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

9:00 Avaus ja koulutuksen tavoitteet

 • Prosessijohtaminen, prosessien mittaaminen ja kehittäminen
 • Prosessien mallintamisen periaatteet

11:30 Lounas

 • Prosessin omistajan roolin ja linjaorganisaation roolien yhteensovittaminen, roolimatriisi
 • Strategian jalkauttaminen prosessikartan prosesseille/arvovirroille aina yksilötasolle asti

16:00 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

2.päivä

9:00 Koulutuspäivä alkaa

 • Arvovirtakuvaamisen periaatteet, lean-johtamiskulttuuri, jatkuva parantaminen ja ongelmanratkaisutaito
 • Arvovirtakuvausharjoitus

11:30 Lounas

 • Lean johtamisen ja johtamiskulttuurin piirteitä, johdon rooli, päivittäisjohtamisen malli, tiimien rooli ja vastuu arvovirtojen kehittämisessä
 • Lean-kehittämismenetelmiä prosessien / arvovirtojen sujuvuuden ja asiakashyödyn parantamiseksi

16:00 Koulutus päättyy

Kouluttaja

Jussi Moisio, Vanhempi Konsultti, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Aki Kärnä, Konsultti, Arter

Aki Kärnä on Arterin konsultti ja laatujohtamisen asiantuntija, jolla on vuosien työkokemus julkiselta sektorilta. Aki nostaa toiminnan kehittämisessä aina asiakkaan keskiöön ja tunnistaa asiakkaan tarpeet. Prosessien kehittäminen ja toiminnan mittaaminen ovat Akin vahvuuksia, ja hän etsiikin aina kokonaisuuden kannalta syy-seuraus -suhteita. Aki on itse toiminut aiemmin IMS-toimintajärjestelmän pääkäyttäjänä ja ohjannut lukuisia IMS-ohjelmiston käyttöönottoprojekteja. Häneltä löytyy myös Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti.

Kustannukset

Ota yhteyttä ja räätälöidään organisaationne tarpeisiin soveltuva koulutuskokonaisuus!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessien ja arvovirtojen johtaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Akuutin koronavirusepidemian johdosta kaikkiin Qualitas Fennican kevään aikana toteutettaviin koulutuksiin tullaan järjestämään mahdollisuus etäosallistumiselle. Kaikille koulutuksiin ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta koulutukseen pääsee osallistumaan paikkariippumattomasti. Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Prosessien ja arvovirtojen johtaminen täytä seuraavat tiedot: