Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Soveltava kokonaisarkkitehtuuri

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
650 EUR
20.9.2022
Kuvassa tietokoneen näyttö, näppäimistö ja hiiri työpöydällä

Soveltava kokonaisarkkitehtuuri

Qualitas Fennica on kehittänyt oman Arter Framework -viitekehyksen tukemaan erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä ja sitä sivuavia dokumentointitarpeita. Arter tavoittelee erityisesti sitä, että dokumentointi tuottaa mahdollisimman nopeasti arvoa, ja että arkkitehtuuria voidaan tuottaa ja kehittää helppotajuisesti koko organisaatiossa, ei pelkästään tietohallinnossa.

Koulutuspäivän aikana käydään esimerkkien kautta läpi Arterin metodiikkaa – miten sitä on hyödynnetty kokonaisarkkitehtuurin lisäksi esimerkiksi tietosuojaan, tietoturvaan tai tiedonhallintaan ja miten sitä on tarkoitus jatkossa kehittää.

Koulutuspäivän aikana tullaan myös luomaan ymmärrystä erilaisista viitekehyksistä, jotka ovat vaikuttaneet Arterin nykyiseen dokumentointitapaan. Kokonaisarkkitehtuurin näkökulmasta tullaan käymään läpi JHS 179 ja TOGAF -viitekehyksiä.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu luentotyyppisestä opetuksesta ja harjoitteista. Arterin dokumentointitapa on osittain sidoksissa ARC-ohjelmistoon ja tässä oleviin työvälineisiin, ja päivän aikana tullaan hyödyntämään ARC:ia useissa esimerkeissä. Päivän kannalta ei ole kuitenkaan väliä, onko organisaatiollasi käytössä ARC-ohjelmisto vai ei. Esimerkkejä voidaan soveltaa käytäntöön eri tavoin.

Miksi osallistua?

  • Saat inspiraatiota soveltavan arkkitehtuurityön tekemiseen organisaatiossasi
  • Työkaluja ja vinkkejä, joita voit soveltaa joko ARC-ohjelmistossa tai muilla työvälineillä aina Excelistä muihin arkkitehtuuriohjelmistoihin
  • Tunnet erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä viitekehyksiä
  • Opit arvoa tuottavan dokumentoinnin salat

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti organisaatioille, jotka harkitsevat kokonaisarkkitehtuurityön aloittamista, ovat kiinnostuneita työn kehittämisestä ja metodien vertailusta, tai haluavat lisäpotkua ARC-ohjelmiston hyödyntämiseen organisaatiossaan.

Aikataulu

9:00 Avaus

9:20 Kokonaisarkkitehtuuria eri viitekehyksillä

11:30 Lounas

12:30 Soveltava arkkitehtuuri

14:00 Kahvi

14:15 Tapausesimerkkejä

16:00 Päätös

Kouluttaja

Toni Vehmaanperä, Konsultti, Arter

Toni Vehmaanperä toimii Arterilla tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsulttina. Tonilla on vahva osaaminen ARC-ohjelmistosta ja sen hyödyntämisestä organisaatioiden toiminnan visuaalisessa mallintamisessa. Hän tuntee myös julkishallinnon tiedonhallintalain sekä GDPR-asetuksen vaatimukset.

Kustannukset

650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Soveltava kokonaisarkkitehtuuri? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Soveltava kokonaisarkkitehtuuri täytä seuraavat tiedot: