Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Toimittaja-arviointi, valinta ja yhteistyön kehittäminen

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Koulutus
Kuvassa kouluttaja Jussi Moisio luokan edessä

Toimittaja-arviointi, valinta ja yhteistyön kehittäminen

Organisaatiot keskittyvät ydinosaamiseen. Toisaalta tilaajat vaativat kokonaisratkaisuja ja -palveluja. Hankinnat lisääntyvät ja yhteistyö toimittajien kanssa, kumppanuudet ja verkostoituminen korostuvat. Organisaatiot keskittyvät harvempiin, mutta syvempiin yhteistyötahoihin. Samalla ulkoisten resurssien ja prosessien hallinta korostuvat.

ISO 9001:2015 vaatii, että yrityksen on määriteltävä, miten se valvoo ulkoistettuja prosesseja sekä miten hallitaan toimittajariskejä. Vastuu organisaation ja alihankkijan välillä on oltava selvästi määritetty. Ulkoistaminen ei tarkoita loppuasiakkaan edessä oman vastuun luovuttamista ulkoistetulle osapuolelle. Ulkoistettujen resurssien hallinta on huomioitava toimittajien arvioinnissa ja valinnassa, sopimuksissa sekä toimittajien valvonnassa, seurannassa ja mittaamisessa.

Miksi osallistua?

 • Opit valitsemaan oikeat ja kyvykkäät toimittajat
 • Saat työkaluja ja malleja toimittaja-auditointeihin
 • Saat uutta näkemystä toimittajien suoriutumisen seurantaan ja mittaamiseen
 • Saat keinoja ulkoisten resurssien ja prosessien hallintaan
 • Opit kehittämään toimittajayhteistyötä pitkäjänteisesti
 • Saat käytännöläheisiä mallipohjia, työkaluja ja välineitä työsi tueksi

 

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen (1 pv) ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Koulutusta edeltää orientoiva ennakkotehtävä, joka pohjustaa koulutuspäivän antia. Koulutuksen päätteeksi kouluttaja osoittaa, miten osallistujat voivat jatkaa tästä.

Osallistujat saavat runsaan aineiston erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä toimittaja-arvioinnin ja organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Toimittaja-arviointi, valinta ja yhteistyön kehittäminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tämä koulutus on suunnattu erityisesti organisaatioille, jotka ostavat palveluja ja käyttävät ulkoisia resursseja toiminnassaan.

Koulutus sopii hankinnoista ja ostopalveluista vastaaville, ostajille, suunnittelijoille, laatu- ja kehityspäälliköille, tuotanto- ja palvelujohtajille, prosessinomistajille, johdolle, esimiehille, auditoijille sekä kaikille ostoista kiinnostuneille. Koulutus antaa myös hyvän perustan julkisten hankintojen tarjouskilpailuihin osallistuville

Aikataulu

9:00 Avaus ja koulutuksen tavoitteet

 • Mitkä ovat hankinnan tehtävät ja merkitys organisaatiolle?
 • Mitä, keneltä ja miten hankitaan?
 • Miten suunnitella, valmistella, toteuttaa ja raportoida toimittaja-auditointi?

12:00 Lounas

13:00

 • Miten mitata hankintoja ja kehittää yhteistyötä?
 • Mitä erityisesti huomioitavaa on julkisissa hankinnoissa?
 • Päivän yhteenveto ja keskustelua

16:00 Koulutuksen päätös

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Jari Saali.

Kouluttaja Jari Saalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kansainvälisessä pörssiyhtiössä mm. laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtajana, pääauditoijana sekä valmistuksen johtoryhmän jäsenenä. Jari on menestyksellisesti johtanut kymmeniä toiminnankehittämisen, riskienhallinnan ja turvallisuuden sekä jatkuvan parantamisen projekteja Suomessa ja ulkomailla.

Kustannukset

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimittaja-arviointi, valinta ja yhteistyön kehittäminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Toimittaja-arviointi, valinta ja yhteistyön kehittäminen täytä seuraavat tiedot: