Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen (2pv)

Qualitas Fennica
Yhteenveto
Kesto: 2 päivää
   
Paikkakunta: Helsinki
Koulutustyyppi: Avoin koulutus
Kouluttaja: Qualitas Fennica plus

Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen (2pv)

Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen

Miten yhdistää prosessiajattelu ja Leanin arvovirta-ajattelu?

Prosessiajattelu on ollut Suomessa parikymmentä vuotta vahvasti esillä mm. laadunhallintajärjestelmien kautta. Tuhansia ja tuhansia prosessikaavioita on piirretty, mutta prosessien kehittäminen ja hyödyntäminen asiakaslisäarvon tuottamisessa ja tuloksen teossa on jäänyt usein taustalle.

Prosessien kehittämistavat ovat nojanneet liikaakin reaktiivisiin korjaaviin toimenpiteisiin ennaltaehkäisevän toiminnan jäädessä vähemmistöön. Yksi syytekijä on ollut yleisen prosessiajattelun keveys henkilöstön osallistamisessa ja itseohjautuvan kehittämisen rakentamisessa. Lean filosofia on osoittautunut oivalliseksi konkretian tuojaksi prosessien tai leanissä arvovirroiksi kutsuttujen prosessien kehittämismenetelmissä.

Lean projektien onnistumista käsittelevissä artikkeleissa nostetaan esille, että Lean hankkeet ovat edenneet paremmin sellaisissa organisaatioissa, joissa taustalla on vuosien kokemusta prosessityöstä. Tässä mielessä tuhansien prosessikuvausten maailmassa on kannattavaa yhdistää prosessiajattelu ja leanin arvovirtojen kehittämistekniikat toinen toisiinsa.

Koulutuksen tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksessa opit, miten

  • prosessiajattelu ja lean-ajattelu tukevat toisiaan
  • leanin johtamiskulttuuri voi vahvistaa prosessijohtamista
  • prosessien ja arvovirtojen kuvastekniikoita voidaan hyödyntää kehittämisessä
  • strategia puhdasoppisesti jalkautetaan prosessille / arvovirralle ja tunnistetaan strategiasta johdettuja mittareita, miten ne edelleen jalkautetaan osaprosesseille ja tiimeille
  • valmentaa prosessi- tai arvovirtatiimejä kohti itseohjautuvaa toimintaa ja vapauttaa esimiesten aikaa asiakastyöhön ja tiimin jatkuvan kehittämisen mahdollistamiseen
  • selkeyttää prosessi- / arvovirtajohtamisen rooleja
  • juurruttaa ennaltaehkäisevä KATA pienten askelten parantaminen joka päiväiseksi toiminnaksi
  • toteuttaa prosessien / arvovirtojen kehityshankkeita ns. KAIZEN työpajojen avulla.

Koulutuksessa opit yhdistämään leanin koeteltuja johtamiskulttuurin ideoita ja lean menetelmiä tuttujen prosessiesi tuloskunnon nostamiseen. Ylimmän johdon rinnalla keskijohdon asenne prosessiajattelua ja kehittämistä kohtaan on ratkaisevan tärkeää, opit miten lean maailmassa johto, esimiehet ja lähiesimiehet toimivat henkilöstönsä kanssa ja miten samat ajatukset voidaan ottaa käyttöön myös prosessiajattelussa.

Henkilöstön aktiivinen mukaan otto leanin KATA ja KAIZEN menetelmissä soveltuu prosessien kehittämiseen, opit periaatteet, jotka ovat nopeasti sovellettavissa omassa organisaatiossasi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen (2pv), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Prosessin omistajat, laatupäälliköt, kehittäjät, kokeneet auditoijat, johto ja esimiehet, lean-kehittäjät ja henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita prosessien jatkuvan parantamisen tekniikoista.

Kouluttaja

Kouluttajana on DI Jussi Moisio, Qualitas Fennica. Kouluttajalla on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvana parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1200 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivät (2 kpl), materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko hinta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen (2pv)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
          (4,2)
Perustuu 32 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Uutta potkua prosessien ja arvovirtojen johtamiseen ja kehittämiseen (2pv) täytä seuraavat tiedot: