Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Koronavirus vaikuttaa monen koulutussuunnitelmiin. Katso etäkoulutukset täältä ja osallistu kyselyymme: COVID-19 ja täydennyskoulutus

Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
   
Helsinki
Avoin koulutus

Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen

Kestävä kehitys on tullut jäädäkseen – ympäristöjohtamisjärjestelmän rakentaminen

Ympäristöasioiden merkitystä ei ole vaikea perustella. Useimmat ymmärtävät, että kestävä kehitys on tullut jäädäkseen. Kulutuksen minimointi, päästöjen vähentäminen , ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ja ympäristövaikutusten poistaminen on tämän hetken kehityssuunta. Lisäksi organisaation kannalta ympäristöteot yleensä aina säästävät rahaa ja tehostavat toimintaa.

Suotuisa kehitys vaatii kuitenkin järjestelmällisyyttä, tavoitteellisuutta, suunnitelmallisuutta ja oikeaa asennetta. Ympäristöjohtamisen standardissa ISO 14001:2015 on hienolla tavalla sisällytetty ylimmän johdon laajentunut rooli, kestävän kehityksen, riskien ja mahdollisuuksien hallinnan ja jatkuvan parantamisen periaate. Järjestelmälliset ympäristökäytännöt voidaan rakentaa tämän perustalta ja lopputulos voidaan myös ulkopuolisen toimesta todentaa.

Koulutuksen hyödyt

Miksi osallistua?

  • Oivallat miten ISO 14001:2015  toimii kilpailuetuna
  • Saat tietoa lähtökatselmuksesta ympäristövaikutusten määrittelyyn
  • Opit menettely strategiasta ympäristötavoitteista ja toimintasuunnitelmista
  • Opit hyödyntämään opastavaa ISO 14004:2016 standardia,
  • Saat tietoa ympäristöjohtamisen työkaluista ja jatkuvan parantamisen periaatteesta sekä
  • Hahmotat miten järjestelmiä yhdistetään johtamisjärjestelmästandardien harmonisointia hyödyntäen.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa opitaan kehittämään ISO 14001:2015 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä sekä sen liittäminen luontevalla tavalla muihin järjestelmiin.

Koulutuksessa käydään läpi järjestelmän rakentamisen ja yhdistämisen tärkeimmät vaiheet esimerkkien ja soveltavien ryhmäpohdintojen avulla. Samalla esitellään ympäristöjohtamisen keskeiset työkalut.

Osallistujat saavat sähköisessä muodossa tuhdin paketin erilaisia malleja ja työpohjia oman ympäristöjärjestelmänsä rakentamisen ja kehittämisen tueksi.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu alustavista luennoista ja vuorovaikutteisesta keskusteluista. Lisäksi päivän aikana tehdään useita harjoitteita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on kohdistettu ympäristöjärjestelmän rakentamisesta vastaaville, ympäristöpäälliköille, ympäristöjärjestelmien auditoijille sekä muuten ympäristöjohtamisesta kiinnostuneille.

Aikataulu

08:30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

09:00 Päivän avaus

09:10 Millaista kilpailuetua ISO 14001:2015 antaa organisaatiolle?

10:30 Mistä vaiheista ISO 14001:2015 – johtamisjärjestelmän rakentaminen koostuu?

11:30 Lounastauko

12:15 Keskeisten kohtien käytännön soveltamisharjoituksia

14:30 Iltapäiväkahvi

Edellinen aihe jatkuu

Miten jatkan tästä

16:00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Kouluttajana toimii  Jussi Moisio, perustaja, vanhempi konsultti, pääarvioija, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko hinta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Akuutin koronavirusepidemian johdosta kaikkiin Qualitas Fennican kevään aikana toteutettaviin koulutuksiin tullaan järjestämään mahdollisuus etäosallistumiselle. Kaikille koulutuksiin ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta koulutukseen pääsee osallistumaan paikkariippumattomasti. Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi Linkki kotisivulle

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 5 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
(5)
Materiaalit ovat mahtavasti tehty... niiden pohjalta todella pystyy rakentamaan järjestelmän, kun kohta kohdalta toteuttaa.
Koulutukseen osallistunut
(5)
Hyvä, kun pienehkö ryhmä, saatiin aikaiseksi keskustelua. Ryhmätehtävät oli hyvin suunniteltu ja niitä oli antoisaa pohtia yhdessä.
Koulutuksen osallistunut
(5)
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,8)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 45 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: