Koulutus
4,8 (6 Arvioinnit)

Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen

Qualitas Fennica, Verkossa (+1 sijaintia)
Kesto
1 päivä
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
1 päivä
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen

Kuvassa viherpalmu harmaalla taustalla

Ympäristöasioiden merkitystä ei ole vaikea perustella. Useimmat ymmärtävät, että kestävä kehitys on tullut jäädäkseen. Kulutuksen minimointi, päästöjen vähentäminen , ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ja ympäristövaikutusten poistaminen ovat tämän hetken kehityssuunta. Lisäksi organisaation kannalta ympäristöteot yleensä aina säästävät rahaa ja tehostavat toimintaa. Suotuisa kehitys vaatii kuitenkin järjestelmällisyyttä, tavoitteellisuutta, suunnitelmallisuutta ja oikeaa asennetta.

Ympäristöjohtamisen standardiin ISO 14001:2015, on hienolla tavalla sisällytetty ylimmän johdon laajentunut rooli, sekä kestävän kehityksen, riskien ja mahdollisuuksien hallinnan ja jatkuvan parantamisen periaate. Järjestelmälliset ympäristökäytännöt voidaan rakentaa tämän perustalta ja lopputulos voidaan myös ulkopuolisen toimesta todentaa.

Kehitä oma ISO 14001:2015 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä

Koulutuksessa opitaan kehittämään ISO 14001:2015 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä sekä sen liittäminen luontevalla tavalla muihin järjestelmiin. Koulutuksessa käydään läpi järjestelmän rakentamisen ja yhdistämisen tärkeimmät vaiheet esimerkkien ja soveltavien ryhmäpohdintojen avulla. Samalla esitellään ympäristöjohtamisen keskeiset työkalut. Osallistujat saavat sähköisessä muodossa tuhdin paketin erilaisia malleja ja työpohjia oman ympäristöjärjestelmänsä rakentamisen ja kehittämisen tueksi.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu alustavista luennoista ja vuorovaikutteisesta keskusteluista. Lisäksi päivän aikana tehdään useita harjoitteita.

Miksi osallistua?

  • Oivallat miten ISO 14001:2015 toimii kilpailuetuna
  • Saat tietoa lähtökatselmuksesta ympäristövaikutusten määrittelyyn
  • Opit menettelyn strategiasta, ympäristötavoitteista ja toimintasuunnitelmista
  • Opit hyödyntämään opastavaa ISO 14004:2016 standardia
  • Saat tietoa ympäristöjohtamisen työkaluista ja jatkuvan parantamisen periaatteesta
  • Hahmotat miten järjestelmiä yhdistetään johtamisjärjestelmästandardien harmonisointia hyödyntäen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Koulutus on kohdistettu ympäristöjärjestelmän rakentamisesta vastaaville, ympäristöpäälliköille, ympäristöjärjestelmien auditoijille sekä muuten ympäristöjohtamisesta kiinnostuneille.

Aikataulu

09:00 Päivän avaus

09:10 Millaista kilpailuetua ISO 14001:2015 antaa organisaatiolle?

10:30 Mistä vaiheista ISO 14001:2015 – johtamisjärjestelmän rakentaminen koostuu?

11:30 Lounastauko

12:15 Keskeisten kohtien käytännön soveltamisharjoituksia

Miten jatkan tästä

16:00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutensa on erityisesti monipuolinen ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Aiempi kokemus yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana ja IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä, antaa Evelinalle kykyä tukea tehokkaasti organisaatioiden kehitystyötä.  Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa pilkkomaan ja hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Lisäksi Evelinalta löytyy IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Elina vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Qualitas Fennica Twitterissä


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ympäristöjohtamisjärjestelmän ISO 14001:2015 rakentaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Qualitas Fennica
Valimotie 21
00380 Helsinki

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...

Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 6 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Koulutukseen osallistunut
24 marras 2020

Oikein hyvä ja osallistava koulutus. Pidin käytännön esimerkkien esittämisestä, josta oppii paremmin kuin pelkästä standardin kohtien luetteloinnista.

5/5
Koulutukseen osallistunut
06 kesä 2019

Materiaalit ovat mahtavasti tehty... niiden pohjalta todella pystyy rakentamaan järjestelmän, kun kohta kohdalta toteuttaa.

5/5
Koulutukseen osallistunut
06 kesä 2019

Hyvä, kun pienehkö ryhmä, saatiin aikaiseksi keskustelua. Ryhmätehtävät oli hyvin suunniteltu ja niitä oli antoisaa pohtia yhdessä.

Sponsoroitu