Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

VSM - Arvovirtakuvaus

Quality Knowhow Karjalainen Oy
Yhteenveto
1 päivä
680 EUR + alv 24 %
Koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
680 EUR
10.12.2020

Suomi
sop. mukaan

VSM - Arvovirtakuvaus

VSM - Arvovirtakuvaus | Quality Knowhow Karjalainen Oy

Opi tekemään arvovirtakuvaus ja saavuttamaan sen tuomat hyödyt!

Leanin yhtenä työkaluna käytetään arvovirtakuvausta (VSM, Value Stream
Mapping) VSM - Arvovirtakuvausvirtauksen esteen tunnistamiseen ja priorisointiin. Siinä kuvataan prosessin vaiheet, yhteydet, tapahtumien taajuudet, varastojen määrät ja prosessien ajat yhdelle lomakkeelle. Oikeiden ongelmien tunnistaminen ja niiden ratkaiseminen on keskeistä tehokkuuden eli nopeuden nostamisessa ja läpimenoajan lyhentämisessä.

Kurssilla selviää, miten yritys voisi hyödyntää arvovirtakuvausta parannuskohteen priorisointiin, ongelmien tunnistamiseen ja uuden, tulevantilan suunnitteluun.

Mikä on Value Stream Mapping?

VSM (Value Stream Mapping) on arvovirtakuvaus, jossa kuvataan prosessin vaiheet, yhteydet, tapahtumien taajuudet, varastojen määrät ja prosessienajat yhdelle lomakkeelle.

Lean lanseerataan yleensä hukan poistomenetelmänä (Seven Waste), eikä välttämättä tiedosteta sen perimmäistä tarkoitusta eli virtauksen kasvattamista. Virtauksen kasvattamisen ja läpimenoajan lyhentäminen ovat päätavoitteet. Tarkoitus on kasvaa, ei kuihtua.

VSM -Menetelmä auttaa ymmärtämään prosessin toimintaa tehtaan lattiatasolta ja nostaa hukan konkreettisesti esiin. VSM:n avulla ymmärretään, kuinka materiaalit ja informaatio virtaavat tilaus-toimitusprosessissa. Arvovirtaus on kokonaisjaksoaika (tai läpimenoaika), joka kuluu, kun asiakas esittää tilauksensa ja saa sen käyttöönsä. Tämä aika pyritään saamaan niin lyhyeksi kuin mahdollista. Siis ei riitä, että teemme vain lisäarvoa. Meidän on tunnistettava arvovirtamme ja sen jälkeen saatava aikaan myös arvovirtaus. Tämä tapahtuu imuohjauksen avulla. Imuohjaus on asiakasohjautuva prosessi. Leanissa "imetään" oikea aikaisesti vain se, mitä asiakas tarvitsee.

Arvovirtakuvaus auttaa näkemään prosessin kokonaisuuden ja kehittämään sitä

Materiaali ja informaation virtaamisen kuvaaminen mahdollistaa sinulle koko tuotannon kuvaamisen, yksittäisten toimintojen sijaan. Kuvaat kuinka toiminnot kommunikoivat tuotannonsuunnittelun ja toistensa kanssa. Tunnistat ongelmat ja hukan lähteet. Paikallistat pullonkaulat ja keskeneräisentyön varastot (WIP). Huomaat mahdolliset turvallisuus ja laitepuutteet. Tuot yhteisen kielen- ja näkemyksen organisaatioon ja pääset sisään, kuinka toiminnot todella toimivat päivittäin. Kuvaat asiakkaat, tavarantoimittajat, informaatiovirrat, materiaalivirrat ja prosessin yhdeksi kuvaksi.

Sen jälkeen, kun ymmärrämme nykytilan, voimme lähteä kehittämään tulevaisuuden tilaa, jossa hukka on pienempi ja tuotteet ja informaatio virtaavat vapaammin. Avartamalla virtauksen estettä, ohjaamalla tästä pisteestä toimintaa tai balansoimalla linjaa, voidaan vaikuttaa virtausnopeuteen ja määrään. Tämä piste tulee sovittaa todelliseen, suunniteltuun, todelliseen kysyntään. Virtausta tulee kiihdyttää.

Kurssi sisältää workshop -harjoituksia, ylätason prosessi- ja VSM -arvovirtakuvauksen tekemisen.

Tämä koulutus voidaan järjestää myös yrityskohtaisesti räätälöiden. Pyydä tarjous yrityksellesi / organisaatiollesi suoraan Quality Knowhow Karjalainen Oy.stä täyttämällä yhteydenottopyyntö.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnjohdolle, tuotantopäälliköille ja tuotannon käytännön toteuttajille, sekä kehittäjille. Kurssi on hyödyllinen myös ylemmälle johdolle, jonka työnkuvaan kuuluu käytännön toiminnan ja tuotantoprosessien kehittäminen.

Kurssiohjelma

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma
09:30 Hukan muodot, Mitä Lean on?
Mikä on prosessi?
Johdatus kuvaustekniikkaan 
Prosessien kuvaustekniikat - SIPOC -workshop
Tunnista arvovirta
Value Stream Mapping , VSM -arvovirtakuvaus
12:00 Lounas
13:00 VSM -arvovirtakuvauksen tarkoitus
Kuinka arvovirtakuvaus luodaan
VSM arvovirtakuvauksen tekeminen - workshop
14:00 Kahvi
14:30 Lean -projektin toteutus
Mitä VSM:stä voi havaita?
Mittarit
16:00Tilaisuuden päätös

Koulutuspaikka

Sokos Hotel Tripla, Helsinki

Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä.

Kouluttaja

Matti Pesonen, Quality Knowhow Karjalainen Oy

Kustannukset

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Pyydä tarjous yrityskohtaisesta ratkaisusta!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta VSM - Arvovirtakuvaus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Quality Knowhow Karjalainen Oy

Quality Knowhow Karjalainen Oy - laatuosaamisen koulutukset

Osaaminen on tämän päivän energiaa

Quality Knowhow Karjalainen Oy tarjoaa asiakkailleen koulutusta ja konsultointia tuotteiden ja toimintaprosessien laadunparantamiseen sekä välittää laatutekniikan kirjoja, ohjelmistoja ja demonstraatiovälineitä. Quality Knowhow Karjalainen Oy on perustettu vuonna 1997 täydentämään Laatutieto Oy:n 1986 alkanutta toimintaa. Laatutekniikan avulla voidaan tehostaa ja parantaa...


Lue lisää kouluttajasta Quality Knowhow Karjalainen Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Quality Knowhow Karjalainen Oy

Tyyrpuurinkatu 5 A 15
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.qk-karjalainen.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,2)
Perustuu 128 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta VSM - Arvovirtakuvaus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: