Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

VSM - Arvovirtakuvaus

Quality Knowhow Karjalainen Oy
Yhteenveto
1 päivä
sop. mukaan
   
Lahti, Useita paikkakuntia
Avoin koulutus

VSM - Arvovirtakuvaus

VSM - Arvovirtakuvaus | Quality Knowhow Karjalainen Oy

Opi tekemään arvovirtakuvaus ja saavuttamaan sen tuomat hyödyt!

Leanin yhtenä työkaluna käytetään arvovirtakuvausta (VSM, Value Stream
Mapping) VSM - Arvovirtakuvausvirtauksen esteen tunnistamiseen ja priorisointiin. Siinä kuvataan prosessin vaiheet, yhteydet, tapahtumien taajuudet, varastojen määrät ja prosessien ajat yhdelle lomakkeelle. Oikeiden ongelmien tunnistaminen ja niiden ratkaiseminen on keskeistä tehokkuuden eli nopeuden nostamisessa ja läpimenoajan lyhentämisessä.

Kurssilla selviää, miten yritys voisi hyödyntää arvovirtakuvausta parannuskohteen priorisointiin, ongelmien tunnistamiseen ja uuden, tulevantilan suunnitteluun.

Mikä on Value Stream Mapping?

VSM (Value Stream Mapping) on arvovirtakuvaus, jossa kuvataan prosessin vaiheet, yhteydet, tapahtumien taajuudet, varastojen määrät ja prosessienajat yhdelle lomakkeelle.

Lean lanseerataan yleensä hukan poistomenetelmänä (Seven Waste), eikä välttämättä tiedosteta sen perimmäistä tarkoitusta eli virtauksen kasvattamista. Virtauksen kasvattamisen ja läpimenoajan lyhentäminen ovat päätavoitteet. Tarkoitus on kasvaa, ei kuihtua.

VSM -Menetelmä auttaa ymmärtämään prosessin toimintaa tehtaan lattiatasolta ja nostaa hukan konkreettisesti esiin. VSM:n avulla ymmärretään, kuinka materiaalit ja informaatio virtaavat tilaus-toimitusprosessissa. Arvovirtaus on kokonaisjaksoaika (tai läpimenoaika), joka kuluu, kun asiakas esittää tilauksensa ja saa sen käyttöönsä. Tämä aika pyritään saamaan niin lyhyeksi kuin mahdollista. Siis ei riitä, että teemme vain lisäarvoa. Meidän on tunnistettava arvovirtamme ja sen jälkeen saatava aikaan myös arvovirtaus. Tämä tapahtuu imuohjauksen avulla. Imuohjaus on asiakasohjautuva prosessi. Leanissa "imetään" oikea aikaisesti vain se, mitä asiakas tarvitsee.

Arvovirtakuvaus auttaa näkemään prosessin kokonaisuuden ja kehittämään sitä

Materiaali ja informaation virtaamisen kuvaaminen mahdollistaa sinulle koko tuotannon kuvaamisen, yksittäisten toimintojen sijaan. Kuvaat kuinka toiminnot kommunikoivat tuotannonsuunnittelun ja toistensa kanssa. Tunnistat ongelmat ja hukan lähteet. Paikallistat pullonkaulat ja keskeneräisentyön varastot (WIP). Huomaat mahdolliset turvallisuus ja laitepuutteet. Tuot yhteisen kielen- ja näkemyksen organisaatioon ja pääset sisään, kuinka toiminnot todella toimivat päivittäin. Kuvaat asiakkaat, tavarantoimittajat, informaatiovirrat, materiaalivirrat ja prosessin yhdeksi kuvaksi.

Sen jälkeen, kun ymmärrämme nykytilan, voimme lähteä kehittämään tulevaisuuden tilaa, jossa hukka on pienempi ja tuotteet ja informaatio virtaavat vapaammin. Avartamalla virtauksen estettä, ohjaamalla tästä pisteestä toimintaa tai balansoimalla linjaa, voidaan vaikuttaa virtausnopeuteen ja määrään. Tämä piste tulee sovittaa todelliseen, suunniteltuun, todelliseen kysyntään. Virtausta tulee kiihdyttää.

Kurssi sisältää workshop -harjoituksia, ylätason prosessi- ja VSM -arvovirtakuvauksen tekemisen.

Tämä koulutus voidaan järjestää myös yrityskohtaisesti räätälöiden. Pyydä tarjous yrityksellesi / organisaatiollesi suoraan Quality Knowhow Karjalainen Oy.stä täyttämällä yhteydenottopyyntö.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta VSM - Arvovirtakuvaus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnjohdolle, tuotantopäälliköille ja tuotannon käytännön toteuttajille, sekä kehittäjille. Kurssi on hyödyllinen myös ylemmälle johdolle, jonka työnkuvaan kuuluu käytännön toiminnan ja tuotantoprosessien kehittäminen.

Kurssiohjelma

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

09:30 Hukan muodot, Mitä Lean on?

Mikä on prosessi?  Johdatus kuvaustekniikkaan 

Prosessien kuvaustekniikat - SIPOC -workshop

Tunnista arvovirta

  • Value Stream Mapping , VSM -arvovirtakuvaus

12:00 Lounas

13:00 VSM -arvovirtakuvauksen tarkoitus

Kuinka arvovirtakuvaus luodaan, 

VSM arvovirtakuvauksen tekeminen - workshop

14:00 Kahvi

14:30 Lean -projektin toteutus

Mitä VSM:stä voi havaita?

Mittarit

16:00Tilaisuuden päätös

Koulutuspaikka

Sibeliustalo, Lahti

Kouluttaja

Matti Pesonen, Quality Knowhow Karjalainen Oy

Kustannukset

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Pyydä tarjous yrityskohtaisesta ratkaisusta!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta VSM - Arvovirtakuvaus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Quality Knowhow Karjalainen Oy

Quality Knowhow Karjalainen Oy - laatuosaamisen koulutukset

Osaaminen on tämän päivän energiaa

Quality Knowhow Karjalainen Oy tarjoaa asiakkailleen koulutusta ja konsultointia tuotteiden ja toimintaprosessien laadunparantamiseen sekä välittää laatutekniikan kirjoja, ohjelmistoja ja demonstraatiovälineitä. Quality Knowhow Karjalainen Oy on perustettu vuonna 1997 täydentämään Laatutieto Oy:n 1986 alkanutta toimintaa. Laatutekniikan avulla voidaan tehostaa ja parantaa...


Lue lisää kouluttajasta Quality Knowhow Karjalainen Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Quality Knowhow Karjalainen Oy

Tyyrpuurinkatu 5 A 15
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.qk-karjalainen.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,2)
Perustuu 128 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta VSM - Arvovirtakuvaus täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sujuuko työyhteisösi toiminta?

Laatukeskuksen Lean Six Sigma Green Belt ja Black Belt -valmennuksilla kehität ongelmanratkaisukykyä ja vältät turhan työn. Saat investoinnin takaisin moninkertaisena.