Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
Onko ruuanlaitto lähellä sydäntäsi?
Kiinnostaisiko monipuoliset ja mielenkiintoiset kokin työtehtävät, joissa jokainen päivä on erilainen.
Pidät kädentaidoista, haasteista, omaat taiteellista silmää ja paloa alalle, niin kokin työtehtävät olisivat juuri sinulle.
Onko sinulla alan työkokemusta, mutta tutkinto vielä puuttuu? Koetko tarvetta päivittää tai laajentaa osaamistasi? Jos vastasit kyllä, niin ravintola- ja cateringalan perustutkinto voisi olla juuri sinulle oikea vaihtoehto. Alalla toimitaan erilaisissa ruoanvalmistuksen tehtävissä ravintoloissa tai julkisen sektorin työpaikoissa. Työpaikkasi voi olla henkilöstöravintola, suurkeittiö, kahvila ym. Tärkeintä tehtäväsi on valmistaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa asiakkaille. Saamelaisalueella alan erityispiirteenä ovat poro, paikallinen kala ja marjat. Valinnaisena tutkinnon osana on Saamelainen ruokamaailma, mitä ei missään muussa oppilaitoksessa ole tarjolla.
Ravintola- ja cateringalan opetus on kokoaikaista ja monimuotoista. Opetus tapahtuu lähiopetuksena ja työelämässä oppimisena. Opetukseen kuuluu myös iltatilaisuuksia, mahdollisia ulkopuolisten tilaajien tilaamia tapahtumia, työpaikkavierailuja ym. Tutkinnon osien sisältöihin kuuluu työelämässä arvostettuja passikoulutuksia, kuten ensiapu, hygienia- ja anniskelupassit ja asiakaspalvelu Englanti- ja Ruotsi. Opiskelija osoittaa osaamisensa näytöissä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka avulla suunnitellaan opiskelijan tavoitteitta ja tarpeita vastaava opintopolku. HOKSissa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan mahdollinen aiemmin hankittu osaaminen sekä suunnitellaan, miten ja mitä uutta osaamista hän hankkii, miten osaaminen osoitetaan ja millaista ohjausta ja tukea opiskelija opinnoissaan tarvitsee.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, josta ammatillisten tutkinnon osien laajuus on 145 osaamispistettä ja yhteisten tutkinnon osien laajuus 35 osaamispistettä.
Lisätietoa koulutuksesta:
Anne Tervaniemi
Ravintola- ja cateringalan koulutusvastaava
puh: +358 40 724 3786
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki 180 osp
Aikataulu
Aloitus 12.8.2025
Koulutuspaikka
Inari
Kustannukset
Oppikirjat ja opiskelumateriaalit opiskelija kustantaa pääosin itse
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa
Luovia ratkaisuja, uutta teknologiaa ja arktista designia yhdistettynä perinteisiin saamelaisiin elinkeinoihin! Saamelaisalueen koulutuskeskus on ainutlaatuinen toisen asteen oppilaitos, jolla on keskeinen asema saamelaisalueen kehittämisessä ja arktisessa osaamisessa. Oppilaitos järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Tarjoamme ainoana ammatillisena oppilaitoksena...
Lue lisää kouluttajasta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä