⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea! »

Koulutus
Ei arviointeja

Seksuaaliterapiakoulutus, monimuotototeutus

Sexpo, paikassa Helsinki
Kesto
30 opintopistettä
Hinta
3 589 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
28 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.2.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
30 opintopistettä
Hinta
3 589 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
28 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.2.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Seksuaaliterapiakoulutus, monimuotototeutus

Seksuaaliterapiakoulutus antaa valmiuksia käsitellä terapeuttisesti seksuaalisuuteen, sukupuoleen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Koulutus tarjoaa tietoa terapiatyön perusteista ja menetelmistä, seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuudesta sekä erilaisten ongelmien terapeuttisesta hoidosta. Tiedon lisäksi koulutuksessa painotetaan opiskelijoiden henkilökohtaista kasvua terapeutiksi ja käytännön työotteen kehittämistä. Seksuaaliterapiakoulutuksen pääkouluttajat ovat alalla pitkään työskennelleitä seksologian ammattilaisia, joilla on vankka osaaminen käytännön seksuaaliterapiatyöstä. Sexpon kouluttajien lisäksi koulutuksessa vierailee myös muita terapia-alan osaajia.


Koulutus koostuu kymmenestä kahden päivän seminaarista (20 päivää) sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä. Koulutukseen sisältyy seminaaripäivien lisäksi seksuaaliterapian käytännön harjoittelua, pienryhmätapaamisia, tehtäviä, kirjallisuutta ja mentorointia.

Esimerkkejä koulutuksen aihealueista:

 • Oma persoonallisuus ja terapiatyö: omien asenteiden, seksuaalihistorian ja ihmissuhteiden tarkastelu
 • Terapiatyön perusteet sekä seksuaalisuuteen ja terapiaan liittyvän tiedon arviointi
 • Terapeuttiset viitekehykset, erityisesti ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja integratiivinen työote
 • Seksuaaliterapian keskeiset sisällöt kuten haluun tai nautintoon liittyvien ongelmien hoito, häpeään liittyvät teemat, kehollisuus sekä tunne- ja tarvetyöskentely
 • Vaikeisiin kokemuksiin liittyvä terapeuttinen hoito ja toipumisorientaatio
 • Inklusiivisuus, ammattietiikka ja oman työn arviointi
 • Työhyvinvointi ja palautetietoinen työskentely

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Seksuaaliterapiakoulutus, monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

28 helmikuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Helsinki
 • suomi
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.2.2024

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalan, terapia-alan, opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset sekä muut soveltuvat henkilöt, joilla on kohtaavan tai terapiatyön pohjakoulutus.

Tutkinto / todistus

Hakuedellytykset: Seksuaaliterapiakoulutukseen osallistuminen edellyttää todistusta seksuaalineuvontakoulutuksen tai seksologian perusopintojen (30 op) suorittamisesta sekä vähintään alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta. Jokainen hakemus arvioidaan erikseen ja hakijat myös haastatellaan henkilökohtaisesti soveltuvuuden varmistamiseksi.
 

Aikataulu

Seminaaripäivät:

28.-29.2.2024 (Sexpon koulutustila)
21.-22.3. (Sexpon koulutustila)
2.-3.5. (etäseminaari)
6.-7.6. (etäseminaari)
7.-8.8. (Sexpon koulutustila)
26.-27.9. (Sexpon koulutustila)
31.10.-1.11. (etäseminaari)
4.-5.12. (etäseminaari)
23.-24.1.2025 (Sexpon koulutustila)
27.-28.2.2025 (Sexpon koulutustila)

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina: osa seminaareista pidetään paikan päällä Helsingissä ja osa etänä. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että opiskelijalla on valmius osallistua Sexpon koulutustiloissa Helsingissä järjestettäviin seminaaripäiviin, sekä valmius etänä opiskeluun. Etäopetus toteutetaan Zoom-palvelun kautta, ja opiskelija vastaa itse ääni- ja kuvayhteytensä laadusta. Opiskelussa hyödynnetään lisäksi sähköistä oppimisympäristöä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 3589 € + alv 24% (yhteensä 4450,36 €). Koulutuksen voi maksaa yhdessä tai kymmenessä erässä. Erälaskuihin lisätään laskutuslisä. Ensimmäinen erä maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä ja näin varmistat opiskelupaikkasi. Loput erät laskutetaan koulutuksen käynnistyttyä. Koulutuksen hinta sisältää pohjoismaiseen NACS-auktorisointiin vaadittavaa seksologian ryhmätyönohjausta (16 tuntia), joka on edellytys käytännön asiakasharjoittelun suorittamiseen.

Hakemusehdot

Opiskelupaikan sitovuus: Hakijan ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi, kun jompikumpi seuraavista ehdoista täyttyy:

 1. Varausmaksu: Hakija vastaanottaa koulutuspaikan maksamalla varausmaksun, jolloin hänestä tulee opiskelija
 2. Peruutusehto: Koulutuksen alkuun on 14 päivää tai vähemmän, eikä hakija ole peruuttanut hakemustaan kirjallisesti

Varausmaksu: Mikäli hakija hyväksytään koulutukseen, hän vahvistaa osallistumisensa ja ottaa koulutuspaikan vastaan maksamalla varausmaksun, jonka suuruus on 358,90 € + alv 24% (yhteensä 445,04€) . Varausmaksu on ensimmäinen maksuerä, mikäli hakija on valinnut maksaa koulutuksen kymmenessä erässä. Mikäli varausmaksua ei ole suoritettu annetun maksuajan (14 vrk) puitteissa, voi koulutuspaikka siirtyä jonossa seuraavalle. Varausmaksua ei palauteta, jos hakija peruu osallistumisensa koulutukseen. Varausmaksun maksanut opiskelija on  sitoutunut koulutukseen osallistumiseen ja sen koko hinnan maksamiseen.

Peruutusehto: Jos hakija ei ole maksanut varausmaksua ja haluaa peruuttaa koulutukseen osallistumisen, hänen tulee tehdä se kirjallisesti 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli hakija ei ole peruuttanut osallistumistaan tämän peruutusehdon mukaisesti, hän on sitoutunut koulutukseen osallistumiseen ja sen koko hinnan maksamiseen.

Sexpo-säätiö sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seksuaaliterapiakoulutus, monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.
Sexpo
Kinaporinkatu 2 E 41
00500 Helsinki

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija

Sexpo on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen. Sexpo pyrkii siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Säätiö edistää seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä...

Lue lisää kouluttajasta Sexpo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu