Sospro Oy

Sospro Oy – kunnioituksella ja osallistaen

Sospron toiminnan ja kasvatustyön sydän on kaikkien osapuolten välinen luottamus. Kun luottamus on ansaittu, voidaan mennä yhdessä eteenpäin – oli tilanne mikä tahansa. Sospro panostaa erityisesti perhetyöhön, jonka se näkee elinehtona onnistuneelle sijoitukselle.

Sospron sijaishuollon palveluihin kuuluvat lasten ja nuorten kriisisijoitukset sekä määräaikaiset ja pitkäaikaiset kuntoutumisjaksot. Sosprolla on kaksi vaativan laitoshoidon resursseilla toimivaa perhekeskusta. Palveluketjuun kuuluvat myös jälkihuolto ja avohuolto sekä Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus.

Valmennuspalvelut

Sospron valmennuspalveluihin kuuluvat

• ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus (30 op)
  • ratkaisukeskeinen perhevalmentaja -koulutus (10–15 op)
  • neuropsykiatriset yksilövalmennukset
  • neuropsykiatriset perhevalmennukset
  • neuropsykiatriset ryhmävalmennukset

Neuropsykiatrinen valmennus on yhteiskunnan tarjoamia palveluja täydentävä ohjaus- ja tukimenetelmä. Valmennus on tavoitteellista ja suunnitelmallista toimintaa, joka perustuu valmennettavan henkilökohtaiseen tuen tarpeeseen. Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen valmennus edistää myönteisellä tavalla valmennettavan käsitystä itsestään ja omista kyvyistään.

Yksilövalmennus perustuu valmennettavan ja valmentajan väliseen luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen. Yksilövalmennuksessa etsitään valmennettavan omia henkilökohtaisia voimavaroja ja potentiaalia ja siten pyritään vahvistamaan valmennettavan omaa toimintakykyä parhaalle mahdolliselle tasolle.

Perhevalmennusta tehdään, kun perheessä on jonkun perheenjäsenen neuropsykiatrisesta ominaisuudesta, päihde- tai mielenterveysongelmista tai perheen muista erityistarpeista johtuvia haasteita. Valmennuksessa pyritään löytämään perheelle sopivimmat keinot arjen sujumiseksi ja lähdetään yhdessä tukemaan ja vahvistamaan sitä, mikä perheessä on toimivaa. Tavoitteena on opastaa vanhempia kasvatustehtävässä ja etsiä perheelle sopivia käytännön ratkaisumalleja haasteellisiin tilanteisiin. Jokaisen perheen kanssa laaditaan yksilökohtaiset tavoitteet, jotka ohjaavat työskentelyä.

Ryhmävalmennusta voidaan toteuttaa erilaisten, samantyyppisen haasteen kanssa elävien valmennettavien kanssa. Ryhmävalmennus voi olla vertaistukitapahtuma esimerkiksi nepsy-lapsen vanhemmille, nepsy-aikuisen puolisolle, nepsy-aikuisille, nepsy-lapsen sisaruksille jne. Valmennus voi keskittyä yksittäiseen asiaan tai tapahtumaan, esimerkiksi opetusryhmän toiminnan haasteiden ratkaisemiseen. Valmennus voi olla myös laajempi kokonaisuus, kuten esimerkiksi nepsy-lasten vanhemmille suunnattu vanhempien valmennus.

Haluatko lisätietoa Sospro Oy:n koulutusvalikoimasta?

Löydät lisätietoa Sospro koulutuksista alta löytyvästä koulutuslistauksesta. Voit myös kysyä lisätietoa suoraan Sosprolta täyttämällä alta löytyvän yhteydenottolomakkeen.

Sosiaali- ja terveysala
Lastensuojelu / Perhetyö Kesto Hinta Paikka Alkaa
Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja -koulutus 12 lähiopetuspäivää 1 200 EUR + alv 24 % Tampere Elokuu 2018
Psykiatria / Mielenterveystyö
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus 16 lähiopetuspäivää 1 800 EUR + alv 24 % Tampere

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Sospro Oy? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Sospro Oy

Kuusimäenkatu 28
33560 Tampere

sospro.fi

Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.