Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

SharePoint-leiri

Sovelto
Yhteenveto
4 päivää
Sopimuksen mukaan
   
Tilauksesta
Helsinki, Useita paikkakuntia, Verkossa
Koulutus

SharePoint-leiri

Opi SharePointin käyttö ja mahdollisuudet muutamassa päivässä

SharePoint-leiri tarjoaa kokonaisvaltaisen kuvan SharePointin tarjoamista mahdollisuuksista ja kuinka ne otetaan järkevästi käyttöön organisaation tietotyön välineiksi. Leirillä pääset harjoittelemaan sivustokokoelmien ja sivustojen luontiin sekä ylläpitoon liittyviä toimia SharePoint-harjoitusympäristössä.

Mitä pääset tekemään leirillä?

Toteutat leirin aikana asiantuntevan kouluttajan opastuksella SharePoint-ympäristön sisältäen kuvitteellisen organisaation intranetin ja työtilat. Opit rakentamaan, räätälöimään ja vakioimaan sisällönhallintaan tarvittavat kirjastot ja luettelot sekä hallitsemaan SharePointissa hajallaan olevaa tietoa keskitetysti sisällönhallintaratkaisuilla, joissa yhdistät perinteistä kansioperusteista sisällönhallintaa moderniin metadatapohjaiseen hallintaan.

Toteutettua harjoitusympäristöä tietysti kuormitetaan ja testataan erilaisilla esimerkkisisällöillä, joiden esittämiseen rakennetaan erilaisia sivuille toteutettavia ratkaisuja. Ja koska SharePoint ei ole kaiken olemassa olevan tiedon ainoa lähde, niin opit hyödyntämään ja esittämään muista järjestelmistä ja sovelluksista tulevaa sisältöä SharePointin oman sisällön ohessa. Käyttöoikeuksien hallintaa pääset harjoittelemaan käyttöösi annettavilla useilla erilaisilla käyttätileillä ja -rooleilla.

Koulutuksen käytännöt

Leirillä jokainen osallistuja saa käyttöönsä oman henkilökohtaisen täydellisen harjoitusympäristön, joka on toteutettu Office 365 -palvelussa. Harjoitusympäristö on käytettävissä myös leirin jälkeen noin kuukauden ajan, joten voit kerrata leirin aiheita ja esitellä aikaansaannoksiasi esimerkiksi työpaikallasi. Toki sellaiset aiheet, mitkä koskevat vain SharePoint Serveriä, käydään läpi leirille asennetussa SharePoint Serverissä.

Kurssilla käytetään Sovelton tuottamaa suomenkielistä kurssimateriaalia ja soveltuvin osin verkosta löytyvää oheismateriaalia.

Miksi SharePoint-leiri?

Leiri on perustettu juuri SharePointin laajuudesta ja runsaudesta johtuen, jotta osallistuja saisi hyvän ja jäsentyneen kuvan SharePoint-tuotteista. SharePointin ominaisuuksia käsitellään omina osakokonaisuuksina eri kursseilla, mutta osallistumalle leirille osakokonaisuuksien väliset yhteydet ja sidosteisuudet tulevat myös tutuiksi!

Yritykselle räätälöity koulutus?

Jos olet kiinnostunut hankkimaan koulutuksen räätälöitynä organisaatiollesi, kysy lisää Soveltolta yhteydenottolomakkeella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SharePoint-leiri, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Leiri soveltuu kaikille niille, joiden pitää saada laaja-alainen näkemys Microsoftin SharePoint -tuotteiden käytöstä ja mahdollisuuksista, olivatpa he sitten IT-asiantuntijoita, viestinnän ammattilaisia, projektipäälliköitä tai muita ammatillisesti SharePointista kiinnostuneita toimijoita.

Kurssilla ei ole erityisiä esitietovaatimuksia, mutta toimistosovellusten ja selaimen käyttötaidoista on hyötyä.

Kurssin vetäjä

Leirin ohjaajana toimii Petteri Sjöholm, joka on pitkän linjan SharePoint-asiantuntija ja kouluttanut sekä konsultoinut SharePoint-aiheita versiosta 2003 alkaen. Hän on kouluttanut ja konsultoinut yksityissektorin, julkishallinnon ja järjestömaailman käyttäjiä, järjestelmäasiantuntijoita, sisällöntuottajia ja sovelluskehittäjiä SharePoint-osaajiksi.

Kurssin sisältö

1. PÄIVÄ: SHAREPOINTIN RAKENNE

 • SharePointin konseptin ymmärtäminen
 • SharePoint Server/Online teknisen käyttöönoton katsaus
 • SharePointin teknisen hallinnan ymmärtäminen
 • Sivustokokoelmat (Site Collections)
 • Sivustot (Sites)
 • OneDrive käyttäjän henkilökohtaisessa sisällönhallinnassa
 • Käyttäjäprofiilit
 • Käyttäjät ja käyttöoikeudet

2. PÄIVÄ: SOVELLUKSET

 • Sovellukset (Apps)
 • Luettelotiedon hallinta
 • Kirjastot tiedostojen hallinnassa
 • PowerApps
 • Sovellukset (Apps) Storesta

3. PÄIVÄ: SISÄLLÖNHALLINTA

 • Sisällönhallinta
 • Metadatan keskitetty hallinta
 • Sisältötyypit (Content types)
 • Tiedostojoukot (Document Sets)
 • Sisällönhallinnan automatisointi työnkuluilla (Workflows)

4. PÄIVÄ: SIVUJEN HALLINTA

 • Katsaus erilaisiin SharePoint-sivuihin
 • Sivujen sisällön tuottaminen
 • Web-osien käyttäminen
 • Upotetun sisällön lisääminen SharePoint-sivuille
 • Hakuun perustuva sisällön esittäminen

Kustannukset

2800 € + ALV 24%

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SharePoint-leiri? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Sovelto

Sovelto

Muutos tehdään oppimalla

Sovelto on valmennuksiin, konsultointiin ja oppimispalveluihin keskittynyt asiantuntijoiden omistama yritys. Sovelto auttaa asiakkaitaan siirtymään muutostarpeiden tunnistamisesta tekoihin viemällä organisaatioihin vaikuttavimmat oppimismallit, joiden avulla oppi viedään käytäntöön, osaksi työtä.  Sovelton asiantuntijat löytävät yksilöille sopivat oppimisen muodot. Sovelto tutkii ja ennakoi, miten suomalainen työelämä muuttuu...


Lue lisää kouluttajasta Sovelto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sovelto

Messuaukio 1
00520 Helsinki

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SharePoint-leiri täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ota Adobe-ohjelmat haltuun!

Pienryhmäkoulutukset lähi- tai etäopetuksena. Mm. InDesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat ja värinhallinta. Myös räätälöitynä tarpeesi mukaan!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: