Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietotyön tehotreeni: Excelin Power Pivot - uuden toiminnon perusteet

Sovelto
Yhteenveto
1,5 tuntia
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Suomi, Verkossa
Koulutus

Tietotyön tehotreeni: Excelin Power Pivot - uuden toiminnon perusteet

Oletko kuullut Power Pivotista? Se ei oikeasti ole uusi toiminto, vaan sitä alettiin tarjota Exceliin apuohjelmaksi jo versiossa 2010. Ja versiosta 2016 lähtien sen voi jokainen tuosta vain ottaa käyttöön omassa Excelissään.

Mitä Power Pivotilla tehdään?

Perusidea on Excel-tiedostoon rakennettava tietomalli (Data model) eli käytännössä tietokanta, datakuutio. Sen tiedot voivat tulla siitä samasta Excel-työkirjasta, suoraan tietokannasta kyselyllä tai vaikka Power Query -kyselyn avulla Internetissä olevasta lähteestä. Power Pivotin puolella tietoja käsitellään erityisillä DAX-kielen funktioilla ja kaavoilla.

Tietomallissa eri lähteistäkin olevia tietoja voidaan yhdistellä ja tietomallista voidaan tuottaa pivot-taulukko pivot-kaavioineen tai suoraan esittää tietoja kartalla 3D Maps -toiminnon avulla. Myös Power View -kuvaajat ovat vielä käytössä, mutta Power View perustuu Silverlight-apuohjelmaan ja saattaa poistua käytöstä.

Miksi käyttäisin Power Pivotia?

 • kun lopputavoitteena on pivot-taulukko, niin Power Pivotilla voi erittäin helposti korvata kömpelöitä ja monimutkaisia VLOOKUP-funktioita, joilla on yhdistetty tietoja yhdeksi taulukoksi
 • Power Pivot ja DAX ovat laskennallisesti tehokkaampia kuin esim. tuhansien rivien VLOOKUP-funktiot ja sallivat jopa miljoonien tietorivien käsittelemisen
 • Power Pivot ja DAX mahdollistavat tai tekevät helpoksi joitain sellaisia asioita, jotka tavallisella Excelin pivot-toiminnolla ovat olleet mahdottomia tai vaikeita

Opi perusteet tehotreenissä!

Power Pivot on siis laaja ja monipuolinen kokonaisuus ja DAX on kokonaan eri kieli omine funktioineen, mutta tässä tehotreenissä saat yleiskuvan ja peruskäsityksen siitä, mikä Power Pivot on. Pääset myös suoraan hyödyntämään tietojen yhdistämistä ja saatat päästä eroon tuhansista VLOOKUP-funktioista.

Power Pivotin perustoiminnot

 • Power Pivotin idea
 • Apuohjelman ottaminen käyttöön
 • Power Pivot -ikkunan käyttöliittymä

Tietojen vieminen tietomalliin

 • Excelin taulukoista (Table)
 • Muista lähteistä

Tietomallin rakentaminen

 • Yhteyksien (relaatioiden) luominen
 • Laskettujen sarakkeiden ja mittareiden (measure) idea

Pivot-taulukon tekeminen tietomallista

 • Mitä eroa tavalliseen pivot-taulukkoon?

DAX-kielen perusideoitaTietomallin hyödyntäminen

 • 3D Map
 • PowerView?
 • Tietomallin siirtäminen Power BI:hin

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietotyön tehotreeni: Excelin Power Pivot - uuden toiminnon perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kustannukset

179,00 €+ alv./VAT

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietotyön tehotreeni: Excelin Power Pivot - uuden toiminnon perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Sovelto

Muutos tehdään oppimalla

Sovelto on valmennuksiin, konsultointiin ja oppimispalveluihin keskittynyt asiantuntijoiden omistama yritys. Sovelto auttaa asiakkaitaan siirtymään muutostarpeiden tunnistamisesta tekoihin viemällä organisaatioihin vaikuttavimmat oppimismallit, joiden avulla oppi viedään käytäntöön, osaksi työtä.  Sovelton asiantuntijat löytävät yksilöille sopivat oppimisen muodot. Sovelto tutkii ja ennakoi, miten suomalainen työelämä muuttuu...


Lue lisää kouluttajasta Sovelto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sovelto

Messuaukio 1
00520 Helsinki


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kehitä henkilöstön ICT-osaamista

Tutustu Wistecin projektinhallinta-, HTML- ja SQL-kursseihin. Katso myös sosiaalisen median suosikkikurssit sekä Excel- ja Adobe-koulutukset.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tietotyön tehotreeni: Excelin Power Pivot - uuden toiminnon perusteet täytä seuraavat tiedot: