Saynur Soramies

Speakersforum
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Puhuja
Saynur Soramies

Saynur Soramies

Taito kohdata vieraasta kulttuurista tulevaa

Saynur Soramies on erikoistunut monikulttuurisuuteen ja psykoterapiaan sairaanhoitaja. Saksalaisturkkilaisena hän on asunut Turkissa, Saksassa ja Suomessa, joten monikulttuurisuus on ollut aina osa hänen elämäänsä. Hän syntyi ja kasvoi Saksassa, suoritti Istanbulissa lukion ja opiskeli Saksassa sairaanhoitajaksi. Suomeen Saynur muutti vuonna 2004 miehensä työn perässä ja kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Suomessa perheeseen syntyi vielä neljännes lapsi. Hän tietää omasta kokemuksestaan, miltä tuntuu olla kieli- ja kulttuuritaidoton maahanmuuttaja eri palveluissa ja yhteiskunnassa. Opittuaan suomen kielen ja kulttuurin, hän aloitti työelämänsä Suomessa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuonna 2008 sairaanhoitajana. Työssä hän oppi näkemään suomalaisen terveydenhuollon suomalaisten silmin ja heidän kohtaamat haasteet eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Hän erikoistui psykoterapiaan ja monikulttuuriseen hoitotyöhön, työnsä ohella hän pitää aiheeseen liittyviä luentoja.

Saynur myös suoritti monikulttuuristen työympäristöjen johtamiseen liittyviä opintoja. Opinoissa keskitettiin monikulttuuristen työympäristöjen johtamiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen ja kotiutumiseen liittyviin kysymyksiin.

Suomeen muuttaa enenevässä määrin ihmisiä toisista kulttuureista. Heidän kohtaamisensa haastaa sekä sote-alan organisaatioita että ammattilaisia. Saynurin tavoite on kehittää ammattilaisten taitoa kohdata vieraista kulttuureista tulevia henkilöitä lisäämällä heidän tietoansa ja valmiuksia. Hän tarjoaa ammattilaisille uusia näkökulmia ja menetelmiä monikulttuurisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Sitä kautta turvataan myös maahan muuttaneiden hyvää ja turvallista hoitoa.

Monikulttuurisuus asettaa lisäksi uusia vaatimuksia palvelujen laadunvarmistukselle ja parannuksille organisaatioissa. Saynur auttaa terveydenhuollon organisaatiota kehittämään uusia toimintamalleja, jotta palvelu tavoittaisi entistä paremmin maahan muuttaneita. Hän on ensimmäinen henkilö Suomessa, joka on kehittänyt terveydenhuollolle monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva.

Tulevaisuudessa monikulttuuriset taidot kuuluvat ehdottomasti sote-alan ammattilaisten tärkeimpiin taitoihin.

**Aiheet**

Kotoutuminen on kaksisuuntaista, se haastaa sekä kantaväestöä että vieraskielisiä

Monikulttuurisuuden huomioiminen terveydenhuollon organisaatiossa:

Monikulttuurinen johtaminen

Monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva

Monikulttuurinen työyhteisö

Maahanmuuttajasairaanhoitajien sopeutuminen työhön ja työyhteisöihin, perehdyttämiseen kuuluvat seikat

Vieraskieliset terveyspalveluiden asiakkaina:

Kommunikaatio

Kulttuuriset erityispiirteet

Tulkin käyttö

Neuvonta, ohjaus ja tiedottaminen

Maahanmuuttaja laboratorion asiakkaana

Monikulttuurinen hoitotyö päivystyksessä

Perheen ja yhteisön vaikutus lisääntymis- ja seksuaaliterveysasioihin Lähi-idän kulttuureissa maahanmuuttaja potilaan

Ennakkoluulot puolin ja toisin

Räätälöityä luentoja toivon mukaan monikulttuurisuudesta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Saynur Soramies, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

Speakersforum

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...


Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Speakersforum

Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.speakersforum.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.