Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Muistihoitaja

Stadin AO
Yhteenveto
23.5.2018 - 31.12.2018
450 EUR (arvonlisäverotonta)
Kysy seuraavaa aloitusta / Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Muistihoitaja

Muistisairaiden hoitotyö vaatii erityistä ammattitaitoa

Jopa joka kolmas yli 65-vuotias voi kokea ajoittain muistin heikkenemiseen liittyvää oireilua. Yleisimmät etenevät muistisairaudet ovat:

  • Alzheimerin tauti
  • verisuoniperäinen muistisairaus
  • Lewyn kappale -tauti
  • otsa-ohimolohkorappeumasta johtuva muistisairaus
  • Parkinsonin tauti

Etenevät muistisairaudet aiheuttavat aivojen rappeutumista ja heikentävät potilaan toimintakykyä. Edetessään ne johtavat dementiaan.

Muistisairaiden vanhuksien hoitaminen vaatii ymmärtävää kohtaamista ja vuorovaikutusta. Hoitajan on tunnettava hyvät hoitokäytännöt ja kunnioittava työote asiakkaan mielekkään arjen turvaamiseksi. Hoitajan on kyettävä käsittelemään myös haasteellista käytöstä.

Kehitä asiantuntijuuttasi muitisairauksien hoidossa

Koulutus on suunnattu sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työskentelevät muistioireisten ikääntyneiden ihmisten ja heidän omaistensa kanssa eri toimintaympäristöissä. Muistihoitaja-koulutuksen tavoitteena on:

  • antaa koulutukseen osallistuvalle syventävää tietoa muistisairauksista ja niiden tunnistamisesta sekä hoitokäytännöistä
  • antaa koulutukseen osallistuvalle valmiuksia kohdata sekä tukea muistioireisia ja heidän omaisiaan koti- sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan toimintaympäristöissä
  • antaa koulutukseen osallistuvalle valmiuksia muistioireisen asiakkaan palveluohjaukseen ja hoitosuunnitelman laatimiseen yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa
  • antaa koulutukseen osallistuvalle valmiuksia toimia muistiasiantuntijana vanhustyön toimintaympäristöissä

Koulutus on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, työssä oppimista ja työelämään liittyvien etätehtävien työstämistä. Työssä oppiminen tapahtuu omilla työpaikoilla tai koulutuksen aikana sovittavissa työssäoppimispaikoissa. Jokainen opiskelija laatii vastuuopettajan ohjauksessa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jossa lähtökohtana on oma osaaminen ja sen kehittäminen. Opiskelu on mahdollista oman työn ohessa.

Koulutus vastaa sisällöltään vanhustyön erikoisammattitutkinnon valinnaisen tutkinnon osaa Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen. Vanhustyön erikoisammattitutkinnon ammattitaitovaatimukset ovat sen tasoisia, että tutkinnon suorittajalla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa tutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen sekä työkokemusta muistioireisen ihmisen hoitamisesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muistihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammattilaisille, jotka työskentelevät muistioireisten ikääntyneiden ihmisten ja heidän omaistensa kanssa eri toimintaympäristöissä.

Aikataulu

Koulutukseen on jatkuva haku. Kysy lisää yrityksellesi räätälöitävistä koulutuksista.

Kustannukset

Omakustanteisen koulutuksen hinta on 450€. Hinta sisältää alv:n 24%, oppimateriaalit sekä osatutkintotodistuksen. Koulutuksen hinta sisältää myös Suomen muistiasiantuntijoilta ostettavan CERAD-koulutuksen. Opiskelija ostaa itse CERAD-tehtäväsarjan, joka maksaa noin 112 €.

Koulutuksen voi myös suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Koulutukseen osallistuvat osoittavat osaamisensa vanhustyön erikoisammattitutkinnon valinnaisen tutkinnon osan Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen -tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaisesti. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muistihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Muistihoitaja täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykologisen ensiavun koulutus

Marenan koulutuspalvelut valmentaa sinut antamaan psykologista ensiapua traumaattisessa kriisissä ja järkyttävässä tilanteessa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: