Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uutta oppia maksutta – tule mukaan Webinaaripäivään 10.12.2020! 

Raitiovaununkuljettaja

Stadin AO
Yhteenveto
6 kuukautta
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Raitiovaununkuljettaja

Suorita kurssi ja valmistu raitiovaununkuljettajaksi

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) järjestää yhdessä Stadin AO:n kanssa raitiovaununkuljettajakursseja, joissa koulutetaan henkilöitä raitiovaununkuljettajan tehtävään.

Raitiovaununkuljettajakoulutus toteutetaan puolen vuoden mittaisena oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus koostuu kahden kuukauden mittaisesta lähiopetusjaksosta sekä neljän kuukauden mittaisesta työssäoppimisjaksosta.

Lähiopetusjaksolla opiskelija oppii raitiovaunun turvallisen ajamisen, ja opetus painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Jakso loppuu raitiovaunun matkustaja-ajoluvan saamiseen. Työssäoppimisjaksolla opiskelija pääasiallisesti ajaa itsenäisesti raitiovaunua, mutta jaksolla järjestetään myös opetuspäiviä. Työssäoppimisjaksolla työvuorot ovat normaaleja raitiovaununkuljettajan työvuoroja, eli vuorotyötä aamu-, ilta- tai ruuhkavuorossa. Opiskelu oppisopimusjakson aikana on kokopäivätoimista.

Opiskelu toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskeluajalla olet jo määräaikaisessa työsuhteessa ja sinulle maksetaan oppisopimuskoulutuksen mukaista 90% raitiovaununkuljettajan palkkaa. Kurssin alussa opiskelija saa ilmaisen matkakortin Helsingin sisäiseen liikenteeseen.

Kurssin suorittaneet henkilöt valmistuvat raitiovaununkuljettajiksi HKL:n palvelukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Raitiovaununkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Edellytykset kurssin suorittamiselle ovat:

  • vähintään B-luokan ajokortti
  • vähintään 21 vuoden ikä

Sovit hyvin asiakaspalvelutyöhön ja olet asiakaspalveluhenkinen. Olet valmis tekemään vuorotyötä. Turvallinen liikennöinti ja täsmällinen viestintä edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa. Terveydentilasi sallii liikenneammatissa toimimisen ja istumatyön. Aikataulutetussa kaupunkiliikenteessä toimiminen on jatkuvaa paineen alla olemista ja edellyttää hyvää paineensietokykyä. Menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia.

Eduksi on:

Kielitaito ja aikaisempi kokemus asiakaspalvelusta auttavat työssä onnistumisessa. Helsingin kaupungin tunteminen helpottaa asiakkaiden neuvontaa.

Kustannukset

Kysy kustannuksia koulutuksenjärjestäjältä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Raitiovaununkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Raitiovaununkuljettaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: