Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Stadin AO, paikassa Helsinki
Kesto
noin 1-1,5 vuotta
Kesto
noin 1-1,5 vuotta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Stadin AO

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon suorittaneella on valintojensa mukaisesti kohdennettua työelämän tarpeiden mukaista ammattiosaamista tekstiili- ja muotialan tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta tai palvelujen tuottamisesta.

Miesten vaatteita tilaustyönä valmistavan vaatturin ammattitutkintonimikettä ei enää ole uudessa tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa, mutta vaatturityön opintoja voi opiskella myös jatkossa.

Tutkinnon rakenne

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnonosat, 60 osp

  • Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla, 15 osp
  • Tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa, 45 osp

Valinnaiset tutkinnonosat, yhteensä 90 osp

Hakeminen

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto (Mittatilausompelija, AT) -koulutukseen voi hakea 7.8.2022 saakka Opintopolussa.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on soveltuva tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla työkokemusta alalta ja alan työpaikka.

  • Hakijat haastatellaan 15.-17.8.2022. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla.
  • Koulutus alkaa syyskuussa 2022.
  • Opinnot on suositeltavaa suorittaa oppisopimuksena.

Jos tarvitset koulutusta ammattitutkinnon muiden suuntautumisvaihtoehtojen osalta, ota yhteyttä opettajaan sähköpostitse.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna

  • 3 pvä/vko lähiopetusta ja ohjausta
  • 2 päivää ammattityötä
  • 1 päivä digikaavoitusta

Opiskelu sisältää itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija hankkii itse työssä oppimisen paikan, jossa voi suorittaa myös näytöt.

Vaatturityön erityisyyden vuoksi vaatturitaitojen opiskelu tapahtuu valtaosin työssä oppien. Koulutus sisältää myös oppilaitoksessa annettavaa teoriaopetusta muun muassa kaavoituksen osalta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kesto

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS. Siinä huomioidaan aiempi osaaminen ja määritellään miten ja missä puuttuva osaaminen hankitaan.

Henkilökohtaisesta osaamisesta riippuen koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.

Koulutuspaikka

Stadin AO, Meritalon toimipaikka
Haapaniemenkatu 7-9, 00530 Helsinki

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 euroa. Koulutuksen aikana tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden hankintaan.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia. 

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...

Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu