Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon suorittaneella on valintojensa mukaisesti kohdennettua työelämän tarpeiden mukaista ammattiosaamista tekstiili- ja muotialan tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta tai palvelujen tuottamisesta.
Miesten vaatteita tilaustyönä valmistavan vaatturin ammattitutkintonimikettä ei enää ole uudessa tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa, mutta vaatturityön opintoja voi opiskella myös jatkossa.
Tutkinnon rakenne
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnonosat, 60 osp
- Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla, 15 osp
- Tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa, 45 osp
Valinnaiset tutkinnonosat, yhteensä 90 osp
Hakeminen
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto (Mittatilausompelija, AT) -koulutukseen voi hakea 7.8.2022 saakka Opintopolussa.
Pääsyvaatimuksena koulutukseen on soveltuva tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla työkokemusta alalta ja alan työpaikka.
- Hakijat haastatellaan 15.-17.8.2022. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla.
- Koulutus alkaa syyskuussa 2022.
- Opinnot on suositeltavaa suorittaa oppisopimuksena.
Jos tarvitset koulutusta ammattitutkinnon muiden suuntautumisvaihtoehtojen osalta, ota yhteyttä opettajaan sähköpostitse.
Toteutustapa
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna
- 3 pvä/vko lähiopetusta ja ohjausta
- 2 päivää ammattityötä
- 1 päivä digikaavoitusta
Opiskelu sisältää itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija hankkii itse työssä oppimisen paikan, jossa voi suorittaa myös näytöt.
Vaatturityön erityisyyden vuoksi vaatturitaitojen opiskelu tapahtuu valtaosin työssä oppien. Koulutus sisältää myös oppilaitoksessa annettavaa teoriaopetusta muun muassa kaavoituksen osalta.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kesto
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS. Siinä huomioidaan aiempi osaaminen ja määritellään miten ja missä puuttuva osaaminen hankitaan.
Henkilökohtaisesta osaamisesta riippuen koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.
Koulutuspaikka
Stadin AO, Meritalon toimipaikka
Haapaniemenkatu 7-9, 00530 Helsinki
Kustannukset
Opiskelijamaksu on 200 euroa. Koulutuksen aikana tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden hankintaan.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia.
Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.
Ota yhteyttä
Opiskele itsellesi uusi suunta
Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...
Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä