Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyö

Stadin AO, paikassa Helsinki
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyö

Stadin AO

Kipsiteknikko toteuttaa asiakkaille erilaisia immobilisaatiohoitoja vamman laadusta riippuen.

Kipsiteknikko

  • osaa toteuttaa itsenäisesti hyväasentoisten murtumien tyypillisimmät tuennat
  • osaa tuentaa hankalat murtumat, joissa vaaditaan moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi lääkärin ja fysio- tai toimintaterapeutin kanssa.
  • avustaa reponoinnissa ja toteuttaa siihen liittyvän kipsauksen
  • kykenee arvioimaan asiakkaan kipua ja osaa hoitaa sitä lääkkeellisin ja ei-lääkkeellisin hoitomenetelmin lääkärin ohjeiden mukaisesti

Kipsiteknikko tuntee ja osaa käyttää tuentaan soveltuvia erilaisia materiaaleja, kuten kalkkia, muovia ja lasikuitua. Hän osaa myös valmistaa ortooseja. Kipsiteknikko osaa ohjata asiakasta kaikissa immobilisaatiohoitoon liittyvissä kysymyksissä ja ymmärtää miten kipsauksiin liittyviä komplikaatioita ehkäistään.

Kipsiteknikot työskentelevät terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja terveyspalveluja tuottavissa yksityisissä yrityksissä. Tutkinnon suorittanut voi myös toimia ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluitaan eri organisaatioille.

Tutkinnon rakenne

Kipsiteknikko-koulutus on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

  • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla, 45 osaamispistettä
  • Immobilisaatiohoitotyön osaamisala, 105 osaamispistettä
  • Valinnainen tutkinnon osa (haavanhoito), 15 osaamispistettä.

Koulutuksen kesto

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma, HOKS. Siinä huomioidaan aiempi osaaminen ja määritellään miten ja missä puuttuva osaaminen hankitaan. Henkilökohtaisesta osaamisesta riippuen koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Se sisältää lähiopetusta, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksessa on yhteensä 12 lähipäivää, jotka toteutetaan kerran kuukaudessa.

Opiskelija itse hankkii joko koulutussopimus- tai oppisopimustyöpaikan, jossa hän voi suorittaa koulutuksen mukaiset näytöt. Kipsiteknikon taitojen opiskelu tapahtuu valtaosin työssä oppien.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyö, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Tutkinto / todistus

Terveysalan ammattitutkinto, kipsiteknikko

Kustannukset

Opiskelumaksu on 700 euroa.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia.

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyö? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri...

Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu