Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kiintymystrauman kohtaaminen ja hoito – arjessa ja vastaanotolla

Suomen Psykologinen Instituutti
Yhteenveto
1 päivä
220 EUR + alv 24 % (yht. 272,80 EUR)
Koulutus
Helsinki, Verkossa
Alkavat koulutukset
Helsinki
220 EUR
27.8.2022

Verkossa
220 EUR
27.8.2022
Suomen Psykologisen Instituutin koulutukset

Kiintymystrauman kohtaaminen ja hoito – arjessa ja vastaanotolla

Kiintymystrauman hoitaminen ja kohtaaminen on haastavaa työntekijöille ja tiimeille. Tuloksena on usein epätoivo kun yrittää täyttää pohjatonta kaivoa. Auttajat saattava väsyä ja lasta kuvataan ”mahdottomaksi”. Kärsimyskeskeisen mallin sijaan tulisi toteuttaa niitä yksinkertaisia asioita, joita lapsen hermoverkot ovat jääneet vaille kiintymyksen puutteen ja trauman takia.

Kiintymyssuhteesta ja traumasta on kirjoitettu viime vuosikymmeninä paljon. Hughes, Van der Kolk, Siegel ja Fonagy ovat esittäneet erilaisia työtapoja kiintymystrauman työstämiseen. Tunnekeskeinen pariterapia hyödyntää kiintymyssuhdeteoriaa, ja on todettu erittäin tehokkaaksi menetelmäksi hoitaa ihmissuhteiden vaikeuksia. Iso kysymys on siinä, miten saadaan siirretyksi lapsen arkeen tietoa ja kokemus kiintymyssuhteista.

Aivojen hermoverkkohistoria on joustavaa, mutta vaatii muuttuakseen tuhansia toistoja. Tästä syystä terapeuttinen vuorovaikutus, jolla kiintymystraumaa voidaan hoitaa pitäisi saada toimimaan päivittäin arjessa, sillä järjestelmässämme näistä hankalimmista vaurioista kärsivät eivät ole ”terapiakuntoisia”. Miten luoda sijaisperheissä, lastenkodeissa tai perheissä sellaista yhteyttä, jossa samaan aikaan lapsen haastava pulma tulee ymmärretyksi ja vuorovaikutetuksi suhdekeskeisellä tavalla. Myös uusi tieto traumoista ja niiden hoidosta vaikuttaa kiintymystraumojen hoitoon. Hyvä hoito lisää myös lapsen omia keinoja ja erillisyyttä.

Moniulotteisia pulmia

Kiintymyssuhteen ongelmat ja varhainen traumaPost-traumaattinen stressiAivojen rakentuminen varhaisissa suhteissa

Mitä suhteessa tapahtuu?

Yhteyden luominenMentalisaatio työkalunaPeilaaminen ja jäljittelySymbolinen suoja ja itsehavaintojen mahdollisuus

Haasteita

Kiintymysfobia ja kiintymyksen katkeamisen fobiaTuhat toistoa, aivot muuttuu arjessaSysteeminen lähestymistapa kiintymystraumaanKiintymyssuhde terapiassaKun kiintymys on liikaa, annostelua objektisuhteessa

Työkaluja

Kohti eheämpää kertomusta digital storytellingKokoava työtapaSatujen käyttöLeikin merkityksestä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kiintymystrauman kohtaaminen ja hoito – arjessa ja vastaanotolla, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Aikataulu

klo 9-16 ETÄ-/ VIDEOVÄLITTEINEN OSALLISTUMINEN/ HELSINKI

Kouluttaja

Vaativan erityistason psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti, psykoterapiakouluttaja ja -tutkija Raul Soisalo

Kustannukset

220 € + alv 24 %

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kiintymystrauman kohtaaminen ja hoito – arjessa ja vastaanotolla? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Psykologinen Instituutti

Suomen Psykologinen Instituutti

Suomen Psykologisen Instituutin tarkoituksena ja tavoitteena on edistää soveltavaa psykologiaa sekä sen lähialojen tutkimusta hyödyntävää osaamista toimialoilla, joissa toimitaan ihmisten hyväksi. Instituutti toteuttaa alansa tutkimus-, julkaisu- ja kehittämistyötä. Koulutusalat Kriisityön menetelmät Ohjauksen teoria ja käytäntö Neuropsykiatrinen ohjaus ja valmennus Psykoterapeuttinen...


Lue lisää kouluttajasta Suomen Psykologinen Instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Suomen Psykologinen Instituutti


 Näytä puhelinnumero
psyk.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Päivitä ensiaputaitosi nyt!

Punaisen Ristin laadukkaat ensiapukurssit saatavilla omiin ja yrityksesi tarpeisiin lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja yhdistelmäkoulutuksena.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kiintymystrauman kohtaaminen ja hoito – arjessa ja vastaanotolla täytä seuraavat tiedot: