Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelu

Taitotalo
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelu

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon korjaamopalvelun osaamisala antaa sinulle kokonaisnäkemyksen toimialasta ja organisaatiosta, jossa työskentelet. Osaat toimia itsenäisesti, asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti ja noudattaa oman alasi säädöksiä ja määräyksiä. Sinulle syntyy myös kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistasi ajoneuvoalan korjaamopalvelujen toteuttajana.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia henkilöautojen/raskaankaluston huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä itsenäisesti, ja ottaa työssäsi huomioon ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset.

Tutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on jo kokemusta työelämästä. Olet työskennellyt auto- tai raskaankaluston korjaamolla ja olet kiinnostunut kehittämään itseäsi ajoneuvoalalla.

Suoritettuasi Ajoneuvoalan ammattitutkinnon, korjaamopalvelun osaamisalan voit toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä.

Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta. Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS).

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp

 • Mekaanikkona toimiminen, 50 osp
 • Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, 10 osp
 • Huolto- ja mittaustyöt, 20 osp
 • Vianhaku ja vian paikallistaminen, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp

 • Henkilö- ja pakettiautojen korjaustyöt, 30 osp
 • Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmien korjaustyöt, 20 osp
 • Sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkötyöt, 20 osp

Korjaamopalvelun osaamisala (raskaskalustomekaanikko)

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp

 • Mekaanikkona toimiminen, 50 osp
 • Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, 10 osp
 • Huolto- ja mittaustyöt, 20 osp
 • Vianhaku ja vian paikallistaminen, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp

 • Kuorma- ja linja-autojen korjaustyöt, 30 osp
 • Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmien korjaustyöt, 20 osp

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, Korjaamopalvelun osaamisala (Iltakoulutus moottorikelkkojen huolto ja korjaus) Oulussa keväällä 2021

Koulutuksessa suoritetaan Ajoneuvoalan ammattitutkinnosta, korjaamapalvelujen osaamisalasta
tutkinnonosat

 • Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, 10 osp
 • Pienkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt, 30 osp

Koulutuksessa opit tuntemaan eri käyttötarkoitukseen valmistettujen moottorikelkkojen huoltamiseen, korjaamiseen ja säätämiseen liittyviä asioita. Oppimaasi voit hyödyntää työelämässä, harrastuksissa tai vaikka kilpailumekaanikkona. Purettavien kaasuiskunvaimentimien perushuollot ja säätämisen perusteet, moottorikelkkojen tekniikka ja rakenne sekä TIG-hitsauskoneen käyttö ovat koulutuksen pääkohtia. 

Koulutus järjestetään Oulussa keväällä 2021 iltakoulutuksena. Koulutuksen hinta on 400€.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkinnon suorittamisen hinta riippuu sekä valitsemastasi tavasta suorittaa koulutus että valitsemastasi koulutusmuodosta.

Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella (opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja). Oppisopimuksessa opiskelijamaksu on 200 €.

Lisätietoja omaehtoisesta koulutuksesta.

Lisätietoja oppisopimuksesta

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelu? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelu täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: