Työvoimakoulutus

Ajoneuvoalan perustutkinnon tutkinnon osia, pienkonemekaanikko (nro 714101)

Taitotalo, paikassa Oulu
Kesto
n. 7 kuukautta
Kesto
n. 7 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ajoneuvoalan perustutkinnon tutkinnon osia, pienkonemekaanikko (nro 714101)

Taitotalo
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut moottorikäyttöisten pienkoneiden tekniikasta ja haluaisit työllistyä alalle. Sinulta edellytetään myös motivaatiota ja sitoutumista koulutukseen, sekä lisäksi hyvää fyysistä terveyttä ja riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Koulutus antaa opiskelijalle perusvalmiudet toimia moottorikäyttöisten pienkoneiden, moottoripyörien, maastoajoneuvojen (esim. moottorikelkat ja mönkijät) sekä maastoautojen korjaus- ja huoltotehtävissä.

Pienkonemekaanikkona voit työskennellä muun muassa autojen ja pienkoneiden myynti- ja korjausliikkeissä, maahantuojan huoltokorjaamoissa tai esimerkiksi itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen tavoitteena on valmistaa ja työllistää monipuolisiin ajoneuvoalan työtehtäviin. Koulutuksen aikana suoritetaan viisi tutkinnon osaa ajoneuvoalan perustutkinnosta.

Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai kuntakokeilussa. Hakijalla pitää olla suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito vähintään B1.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan pienkonemekaanikon työtehtäviä ja suoritetaan seuraavat ajoneuvoalan perustutkinnon osat:

  • Ajoneuvon huoltotyöt, 25 osp
  • Alustan korjaustyöt, 15 osp
  • Jarrujen korjaus, 10 osp
  • Sähköjärjestelmän kunnon määrittäminen, 10 osp
  • Vapaa-ajan ajoneuvojen huolto, 30 osp

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Toteutus
Koulutus koostuu opetus- ja työssäoppimisjaksoista. Opetusjaksolla opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka sisältää sekä lähiopetusta että etä- ja verkko-opetusta. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 4 päivää viikossa.
Opetusjaksolla opetusta on ma-pe kello 9-15 ja työssäoppimisessa yrityksen normaalin työajan puitteissa.

Koulutuspaikka
Taitototalo Oulu, Haaransuontie 8B, 90240 Oulu

Valintaperusteet
Hakijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto ja kohtuullisen hyvä terveys. Alalla tarvitaan itsenäistä ja vastuullista työskentelyä sekä asiakaspalvelutaitoja. Suomen kielen taitojen tulee olla tasoa B1. Opiskelijan pitää osata tehdä töitä itsenäisesti ja ryhmässä.

Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelujen perusteella. Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen (lomakkeessa kohta tarkemmat perustelut). Esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutusohjelmaan sekä mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja ja maahanmuuttajien osalta suomen kielen taitoa.

Hakeminen
Haku koulutukseen päättyy 29.9.2023.  Koulutuksen numero on 714101.

Hae koulutukseen Oma asiointi -verkkopalvelussamme täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeilun toimistoon. Sähköiseen lomakkeeseen pääset tämän ilmoituksen välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi asioimalla tai soittamalla TE-toimistossa tai kuntakokeilun toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601.

Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702.

Lisätietoja koulutuksesta
Antti Korhonen, koulutusasiantuntija
043 826 6610
antti.korhonen@taitotalo.fi

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan perustutkinnon tutkinnon osia, pienkonemekaanikko (nro 714101), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinnon tutkinnon osia, pienkonemekaanikko (nro 714101)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu