Anniskelupassikoulutus ja -testi

Taitotalo
Yhteenveto
1 päivä
36,29 - 80,65 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 80,65 EUR, 36,29 EUR)
Koulutus
Helsinki

Alkavat koulutukset
Helsinki
36,29 EUR
13.4.2023

Helsinki
80,65 EUR
13.4.2023

Helsinki
80,65 EUR
25.5.2023

Helsinki
36,29 EUR
25.5.2023
Taitotalo

Anniskelupassikoulutus ja -testi

Taitotalossa voit osallistua anniskelupassikoulutukseen sekä suorittaa anniskelupassin. Anniskelupassikoulutuksessa perehdytään alkoholijuomien anniskelua koskeviin säännöksiin ja ohjeisiin. Anniskelupassitestin kysymykset perustuvat Valviran Alkoholijuomien anniskelu–materiaaliin, johon voi tutustua ennen koulutusta.

Alkoholilain tunteminen osoitetaan ravintola-alan koulutusta tarjoavan oppilaitoksen antamalla todistuksella eli anniskelupassilla.

Anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä tulee olla alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston hyväksymän mallin mukainen todistus. Henkilökuntaa koskevat säännökset eivät kuulu luvan myöntämisen edellytyksiin, mutta luvanhaltija vastaa lain velvoitteiden toteuttamisesta osana alkoholilain 56 §:n mukaista omavalvontasuunnitelmaa. Anniskelupaikassa tulee olla paikalla luvanhaltijan edustajana tämän määräämä vastaava hoitaja tai muu luvanhaltijan tähän tehtävään nimeämä, jos paikka on avoinna asiakkaille.

Todistus myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen. 

Toteutus

Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen anniskelupassitesti. Mikäli haluat suorittaa testin muulla kuin suomen kielellä, ilmoita siitä etukäteen Taitotalon asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Valviran kotisivuilta. Anniskelupassitestien kannalta oleellinen sisältö on ohjeen 1–3 luvuissa. Anniskeluluvan hakemiseen liittyviä kysymyksiä ei sisällytetä Taitotalon anniskelupassikokeeseen syksystä 2022 alkaen.

Koulutusaika klo 9.00–15.30, pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavu paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus). Otamme vastaan ilmoittautumisia myös alle 14 pv ennen koulutusta/testiä, mutta huomioithan, että lasku tulee olla maksettuna koulutukseen/testiin saapuessa.

Jos et läpäise testiä ensimmäisellä kerralla, saat uusintatestin alennettuun hintaan, 25€.  Kysy lisää uusintatestistä osoitteesta hans.tikkanen@taitotalo.fi

Järjestämme Taitotalossa anniskelupassitestejä nyt myös verkossa yksilöllisesti toteutettuna. Voit osallistua testiin mistä päin Suomea tahansa ja sopia joustavasti testiin sinulle parhaan ajan. Osallistumalla verkossa järjestettyyn anniskelupassitestiin voit osoittaa alkoholilain tuntemisesi.

Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassa olevat asiakirjat:

 • suomalainen henkilökortti
 • suomalainen passi
 • suomalainen ajokortti ja mopokortti
 • suomalainen kuvallinen Kela-kortti
 • ulkomaalainen henkilökortti
 • ulkomaalainen passi
 • muukalaispassi (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • pakolaisen matkustusasiakirja (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • poliisin/rajavartiolaitoksen antama asiakirja, jossa on kopio passista, viranomaisen leima ja maininta siitä, että passi on toistaiseksi viranomaisen hallussa. Tätä asiakirjaa voi käyttää väliaikaisesti henkilöllisyytensä todistamiseen
 • maahanmuuttoviraston pakolaisille, turvapaikanhakijoille tai muille maahanmuuttajille myöntämä oleskelulupakortti tai oleskelukortti

Henkilöllisyyden todistamiseen eivät kelpaa

 • ulkomaalainen ajokortti ja mopokortti, kuvaton Kela-kortti, opiskelijakortti (kuvallisenakaan), bussilippu (kuvallisenakaan), kirjastokortti (kuvallisenakaan) tms.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Anniskelupassikoulutus ja -testi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Anniskelupassikoulutus ja -testi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Anniskelupassikoulutus ja -testi täytä seuraavat tiedot: