Työvoimakoulutus

Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 6 kuukautta
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
n. 6 kuukautta
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa

Taitotalo
Saat ammatilliset valmiudet, joilla pystyt työllistymään sisustusrakentamisen eri työtehtäviin. Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) osan tai osia.

Opinnot voivat myös selvittää esimerkiksi uran vaihtoa miettivälle ajatuksia työstä – siitä, missä on hyvä ja missä tarvitsee lisää osaamista.

Koulutuksen käytyäsi voit toimia sisustusalalla tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävissä. Sisustusalan ammattilainen toimii yhteistyössä eri rakennus- ja suunnittelualan ammattilaisten kanssa itsenäisenä toimijana.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) vaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Koulutuksen sisältö esimerkiksi

 • Työnhaku- ja opiskeluvalmennus
 • Sisustusrakentaminen
 • Sisustuspintakäsittely
 • Rakennuspiirustukset ja laskenta
 • Työturvallisuuskortti
 • Oman työn suunnittelu ja kannattavuuslaskenta
 • Yrittäjyyden perusteet
 • Asiakaspalvelu ja markkinointi
 • Tietotekniikka ja suunnitteluohjelmien hyödyntäminen
 • Yritysesittelyt ja yritysvierailut alan yrityksiin

Tutkintokoulutus

Koulutus on osa Taideteollisuusalan perustutkintoa ja se kestää noin 6 kuukautta. Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (klo 7.30–14.00).

Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan eri sisustus-, rakennus- ja pintakäsittelyalan yrityksissä 8.1.-23.4.2024. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työharjoittelupaikan työaikoja. Harjoittelujakso edellyttää liikkumista pääkaupunkiseudulla.

Koulutukseen kuuluu lomajakso, 27.12.2023 – 5.1.2024 (7 pvää).

Taideteollisuusalan perustutkinto on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sisustusrakentamisesta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille. Koulutus sopii erityisesti myynti- ja asiakaspalveluhenkisille sekä itsenäisestä työskentelystä kiinnostuneille. Pintakäsittely- tai rakennusalan työkokemus on eduksi, mutta koulutus sopii myös ammatinvaihtajille, joilla on soveltuva aikaisempi työkokemus.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 24.9.2023.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Ole hyvä ja perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Koulutuksen esivalinnat tehdään 27.9.2023. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluun, jotka pidetään 11.-12.10.2023 osoitteessa Taitotalo, Valimotie 8, Pitäjänmäki, Helsinki. Haastatteluun tulee erillinen kutsu puhelimitse tai sähköpostilla Taitotalosta. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus: www.työmarkkinatori.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus > Kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Valintojen seuraaminen

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

Terveysturvallisuus
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimakoulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 lokakuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu