Työvoimakoulutus

Asuntojen remontointi, korjausrakentaminen (715353)

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 7 kuukautta
Kesto
n. 7 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Asuntojen remontointi, korjausrakentaminen (715353)

Taitotalo
Koulutuksella hankit ammatilliset valmiudet, joilla pystyt työllistymään rakennuskohteiden asuntoremontointien sisävalmistusvaiheiden sekä muiden korjausrakentamisen tehtäviin. Koulutuksessa perehdyt monipuolisesti rakennustyömaan, pientalotyömaiden sisäpuolisiin töihin, korjausrakentamisen tehtäviin sekä muita ammattikuntia avustaviin tehtäviin.

Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi

  • Rakennus- ja LVIS-piirustukset ja -merkinnät
  • Työturvallisuus rakennusalalla
  • Rakenteiden turvalliset purkutyöt ja suojaukset huomioiden haitta-aineet, pölyt, home, kosteus, asbesti
  • Märkätilatyöt ja laatoitukset, pohjatyöt, paikkavalut
  • Muuraustöiden perusteet, paikkamuuraukset
  • Sisävalmistusvaiheen työt esim. saunat
  • Seinä-, katto- ja lattiamateriaalit
  • Asiakaspalvelu ja yrittäjyys
  • Työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutus
  • Rakennustyömailla toimiminen yleensä

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia.

Koulutuksessa korostetaan asiakaslähtöistä ja turvallista työskentelyä sekä rakentamisen laatua.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä perusterveys, hyvä fyysinen kunto (valmiudet toimia työelämässä) ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä, lisäksi oma-aloitteisuus ja sosiaaliset taidot katsotaan eduksi.

Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi mutta ei ole valinnan ensisijainen peruste.

Lisäksi tarvitaan yhteistyökykyä toimia eri ammattikuntien (esim. LVIS-asentajat) kanssa ja halukkuutta oppia uutta.

Toteutus

Koulutuksen ajankohta 8.1.2024 - 16.8.2024.

Koulutuksen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja sitä tarkennetaan ja täydennetään opintojen edetessä.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista.

Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30-14.00) ja korttikoulutukset (7.30-15.30). Koulutuspaikka on Taitotalo, Valimotie 8, Pitäjänmäki, Helsinki.

Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan työmailla, joissa noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työssäoppimisjakso edellyttää liikkumista pääkaupunkiseudulla. 

Ryhmän koko on alustavasti 16 opiskelijaa.  

Koulutukseen kuuluu lomajakso 1.-12.7.2024.

Valintaperusteet 

Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Sinulla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita eikä korkeanpaikan kammoa. Sinulla tulee olla hyvä motivaatio, työelämävalmiudet, kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Suomen kielen taitojen tulee olla vähintään tasoa B1.1.

Hakeminen 

Hae koulutukseen www.tyomarkkinatori.fi sivustolla olevalla sähköisellä lomakkeella (Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Sanahakuun: koulutuksen nimi tai numero: 715353). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimiston/Kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimiston/Kuntakokeilun toimipisteeseen ennen hakuajan päättymistä. Haku päättyy 10.11.2023.

Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella, joten täytä hakemuksesi huolella perusteluineen. Haastatteluissa selvitetään muun muassa ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun. Haastattelut toteutetaan viikolla 46 ja 47. Koulutuksen järjestäjä lähettää erillisen kutsun haastatteluihin valituille puhelimitse tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla. Varauduthan siihen, että kutsu haastatteluun voi tulla lyhyellä varoitusajalla.

Työvoimakoulutushakemuksen velvoittavuus

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Työvoimakoulutus ja koulutuksen aikaiset etuudet
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja Kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Työ- ja elinkeinotoimiston valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 ma-pe klo 9.-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta
Lisätietoa löydät täältä.
Sivulta löytyy muun muassa koulutusneuvonnan Chat-palvelu.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Asuntojen remontointi, korjausrakentaminen (715353), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Asuntojen remontointi, korjausrakentaminen (715353)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu