Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen, mittaukset ja verkkoon liittäminen

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
2 päivää
Hinta
990 EUR + alv 24 % (yht. 1 227,60 EUR)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
990 EUR + alv 24 % (yht. 1 227,60 EUR)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen, mittaukset ja verkkoon liittäminen

Taitotalo

Aurinkosähköjärjestelmän asentajana osaat tehdä aurinkosähköjärjestelmän asennukset ja verkkoon liittämisen huomioiden järjestelmän sopivan asennuspaikan, jännitetyövaaran ja pienentää tulipaloriskiä laadukkaalla asennustavalla. Opit tekemään aurinkosähköjärjestelmiin liittyvän käyttöönottotarkastuksen ja siihen kuuluvat dokumentit sekä mittaukset.

Koulutuksessa opit aurinkosähköjärjestelmiin liittyvät periaatteet, piirrosmerkit, standardinmukaisen aurinkopaneelin asennusten tekemisen, turvallisen työtavan.  Yritys saa tekijälleen lisää tietoa ja käytännön osaamista. Koulutuksessa opit kuinka tehdä järjestelmälle standardinmukaisen käyttöönottotarkastuksen ja kerätä sekä laatia dokumenttipaketin standardin, energiateollisuus ry:n ja Motivan suosituksien mukaisesti. Osaat myös huoltaa ja tarkastaa jo asennetun laitteiston. 

Aurinkosähköjärjestelmät ovat vielä melko uusia järjestelmiä ja täten asennustapoja on kentällä monia. Sähköalalla on havahduttu siihen, että järjestelmiä sekä myydään, että asennetaan väärin tiedoin ja taidoin. Tästä syystä yhä useampi tilaaja vaatii urakoitsijalta asennussertifikaattia, jolla pyritään varmistamaan asennuksen oikeanmukaisuus ja käyttökelvollisuus koko elinkaaren ajan. 

Asennukset on tehtävä noudattaen kiinteistöjen ja aurinkosähköjärjestelmien sähköasennuksia koskevia vaatimuksia. 

Aurinkosähköjärjestelmälle, aivan kuten muillekin sähköasennuksille on järjestelmän asentajan tehtävä sähköturvallisuuslain vaatima käyttöönottotarkastus. Aurinkosähköjärjestelmän käyttöönottotarkastukselle siihen liittyvine mittauksineen ja testauksineen on asetettu joitakin vaatimuksia, jotka poikkeavat hieman perinteisestä sähköasennuksen käyttöönottotarkastuksesta. Tarkastuspöytäkirja on luovutettava asennuksen haltijalle. Käyttöönottotarkastuspöytäkirja on urakoitsijan kirjallinen vakuutus siitä, että järjestelmä ei aiheuta sen käyttäjille vaaraa ja on määräysten mukaisesti oikein asennettu. 

Ohjelmassa

  • aurinkosähkön toimintaperiaate
  • piirrosmerkit, termit ja määritelmät
  • järjestelmän yleisrakenne
  • asennustelineet ja paneelien kiinnitys
  • johdotus ja potentiaalitasaus
  • käyttöönottotarkastus
  • merkinnät ja dokumentit
  • asennusharjoitukset

Aurinkosähköjärjestelmien asennuksissa noudatetaan Sähköasennusstandardin SFS 6000 osan 7-712 erikoistilojen ja -asennusten vaatimukset. Aurinkosähköjärjestelmät vaatimuksia. Standardin osan 5-55 kohta 551 ”Pienjännitteiset generaattorilaitteistot” koskee myös aurinkosähköjärjestelmiä ja sen vaatimukset on otettava asennuksissa huomioon. Lisävaatimuksia koskien mm. järjestelmien käyttöönottotarkastusta on esitetty standardissa 
SFS-EN 62446-1 Aurinkosähköjärjestelmät.

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmän asennuksesta ja vaatimuksista Tukesin sivuilta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • suomi

Kohderyhmä


  • aurinkosähköjärjestelmiä asentaville tai asentajiksi aikoville
  • suunnittelijoille, jotka haluavat oppia perusteet aurinkosähköjärjestelmien asennuksesta, huollosta, käyttöönotosta
  • kiinteistöjen omistajille ja tilaajille, jotka tilaavat tai suunnittelevat tilaavansa aurinkosähköjärjestelmän
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu