Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Ei-automaattisten vaakojen kalibrointi

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
17.11.2020
   
Tilauksesta
Helsinki
Koulutus
Taitotalo

Ei-automaattisten vaakojen kalibrointi

Prosessiteollisuudessa mitataan massaa hyvinkin erilaisilla laitteilla, niin valmistusprosessin eri vaiheissa kuin valmiin tuotteen laadunvalvonnassakin. Luotettava mittaus on kaiken mittaustoiminnan perusta riippumatta siitä, punnitaanko kymmeniä tonneja painavaa rekkaa vai gramman murto-osan suuruista kemikaalimäärää. Punnitustulokseen ja sen tarkkuuteen vaikuttavat punnittava kohde, vaa’an suorituskyky, ympäristö, punnitusmenetelmä ja punnitsija.

Luotettavan mittauksen perusta on käyttötarkoitukseen sopiva vaaka, tulokseen ja sen mittausepävarmuuteen vaikuttavien tekijöiden tunteminen sekä virhelähteiden (esimerkiksi ympäristötekijöiden) vaikutusten minimointi. Lisäksi on ensiarvoisen tärkeää huomioida, että käytetty vaaka on asianmukaisesti, säännöllisesti ja jäljitettävästi kalibroitu.

Seminaarissa tutustutaan erilaisten vaakojen toimintaperiaatteisiin, pohditaan laitetyyppien soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin sekä opitaan, miten eri tyyppiset vaa’at kalibroidaan luotettavasti. Tilaisuudessa käydään läpi kalibroinnin suorittamiseen tarvittavia punnitusmenetelmiä sekä perehdytään vaa’an kalibroinnissa tarvittavien sopivien punnusnormaalien valintaan ja vaatimuksiin. Lisäksi perehdytään massan mittauksen metrologisen jäljitettävyyden ja mittausepävarmuuden merkitykseen ja niihin vaikuttaviin tekijöihin. Harjoituksissa ja esimerkeissä suunnitellaan jäljitettävyysketjuja, arvioidaan mittausepävarmuuksia ja tunnistetaan tyypillisiä mittauksen virhelähteitä.

Koulutuksesta hyötyvät

ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista vastaavat ja käytännön kalibrointia tekevät. Kaikille prosessin tai tuotteen laadunhallinnan parissa työskenteleville seminaari antaa mielenkiintoisen ja konkreettisen näkökulman massan mittaustapahtuman metrologiseen hallintaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ei-automaattisten vaakojen kalibrointi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ei-automaattisten vaakojen kalibrointi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ei-automaattisten vaakojen kalibrointi täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: