Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitaja, oppisopimus

Taitotalo
Yhteenveto
n. 28 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitaja, oppisopimus

Eläintenhoitajan ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala antaa sinulle valmiudet toimia eläinklinikan monipuolisessa toimintaympäristössä. Osaat toimia itsenäisesti ja asiakaspalveluhenkisesti eläinten hyvinvoinnin ammattilaisena.

Eläintenhoidon ammattitutkinto klinikkaeläinhoitamisen osaamisalalta pätevöittää sinut klinikkaeläinhoitajan tehtäviin. Klinikkaeläinhoitajan työtehtäviin kuuluvat esim. monipuolinen asiakaspalvelu, leikkaussali- ja röntgentyöskentely, laboratoriomääritykset sekä aseptiikasta ja puhtaudesta huolehtiminen. 

Tutkinnon rakenne 

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. 

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, ja se muodostuu seuraavista tutkinnon osista siten, että suoritetaan kaikille pakolliset tutkinnon osat 130 osp ja valitaan osaamisalakohtainen valinnainen tutkinnon osa 20 osp. Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti. 

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp 

  • Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla 
  • Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla 
  • Röntgenkuvaus eläinklinikalla 
  • Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla 
  • Asiakaspalvelu eläinklinikalla 

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla tai
  • Eläinalan yritystoiminta 

Tutkintokoulutus 

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). 

Lähiopiskelua klinikkaeläinhoitajan opinnoissa on keskimäärin 30-35 päivää, joista noin puolet opiskellaan verkkoluentoina. 

Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta. 

Kenelle koulutus soveltuu? 

Klinikkaeläinhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomenkielen taito (taso B2). 

Tähän oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla osaamisalan opintoihin soveltuva työpaikka eläinklinikalla tai vastaavassa työympäristössä. 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.  

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. 

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. 

Opiskelijamaksu 

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Oppisopimuskoulutus on maksutonta. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitaja, oppisopimus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitaja, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitaja, oppisopimus täytä seuraavat tiedot: